Türk Mutfağı üzerine farkındalık oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması için başlatılan ve kuruculuğunu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile Bolu Mengen Aşçılar MTAL'den Nihal KEMER'in yaptığı, 'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' eTwinning Projesi kapsamında, düzenlediğimiz son söyleşimizi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü Öğretim Elemanı olan Selma ATABEY ile gerçekleştirdik.
Söyleşide bizimle olduğu ve çorbadan şerbete, pilavdan helvaya, patlıcandan kahveye, turşudan aşureye birçok besinin hikayesini görsellerle renk katarak bizimle paylaştığı, yöresel yemekleri araştırırken yaşadığı anları anlattığı, öğrencilerimizin sorularını içtenlikle cevapladığı ve projemize gönülden destek verdiği için çok teşekkür ederiz.
Zaman ayırarak söyleşimize katılımlarıyla projemize destek veren;
Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Kurucusu Prof. Dr. Yavuz TEKELİOĞLU' na,
Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih CELEPCİ'ye,
eTwinning İçerik Geliştirme Ekibinde görev alan Bahar TOPÇU ÇEBİ 'ye
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Sorumlusu Özlem AKGÜN'e
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Sorumlusu Özge BEYAZ' a
Mengen Aşçılar MTAL Okul Müdürü Abdurrahman ELARSLAN'a
Okul Müdürümüz Enver EKİCİ 'ye
Anamur Valide Sultan MTAL Okul Müdürü Yusuf TUĞRUL'a
Bolu Abant İzzet Baysal MTAL Alan Şefi Atilla DEMİRER'e
Projemize değer vererek katılım sağlayan misafirlerimize ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürler...