T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Ali TOSUN

Haz

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN'un kuruculuğunda farklı ülkelerden (Türkiye-Azerbaycan-Polonya-Romanya) disiplinler arası yaklaşım ile başlatılan, okulumuz İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR'ın yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projemiz Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Türkiye Birimi tarafından Eylül Ayı içerisinde Ulusal  Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştı. Dün itibariyle açıklanmaya başlanan Avrupa Kalite Etiketlerinde de yerini alan projemiz AVRUPA KALİTE ETİKETİ de aldı.

Başarılı çalışmalarından dolayı Proje Kurucusu Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ile Proje Danışmanı İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR ve projede özveri ile çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

 

          Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında Prag'a giden  Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Gülistan Sezgi ve öğrenci grubumuz 21 günlük staj eğitimini başarı ile tamamladı. 

         Öğrencilerimize sertifikaları Okul Müdürümüz Enver Ekici tarafından takdim edildi. Başarılarının devamını dileriz.

 

May

Sene başında imzaladığımız protokol kapsamında Tıbbi Çiftçiler Kadın Kooperatifi Başkanı Arzu Kahveci'nin kooperatif tanıtımını yaptığı, kadınların daha güçlü bir şekilde sektörde var olabilmeleri için verdikleri çabaları anlattığı seminer mezun öğrencilerimiz tarafından ilgiyle dinlendi.

 

Kara mürver üzerine yapılan faaliyetlerden bahsedilen seminerde gençler birçok iş kolunun ve çalışacak farklı alanların da varolduğunu öğrendi. Bu semeiner sayesinde kızlarımız yeni, esnek ve çok yönlü iş imkanlarını tanımış oldu.

 

Her daim kadınların yanında yer alan bir kurum olarak kızlarımızın yarınlarını güzelleştirmek için düzenlenen bu seminere kooperatife üye kadınlarımızın ürettiği ürünlerle gelen Arzu KAHVECİ gençlere ufuk açtı. Arzu KAHVECİ ve ekibine teşekkür ediyoruz. Semineri organize eden Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan Sezgi'ye de teşekkür ederiz. 

 

Tıbbî Çiftçiler Kadın Kooperatifi ile imzaladığımız protokolün meyvelerini toplamaya başladık. Daha etkili ve güzel projeler için takipte kalın, çünkü biz kadınların sesi birlikte daha gür çıkıyor

May

Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerin meslek seçimlerinde rehberlik yapmak, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırmak, hedeflerini belirlemede yardımcı olmak amacıyla bilgiledirme semineri düzenlenmiştir. 

 

Akyazı Nilüfer Hatun MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan ve Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Meslek Yüksekokulunda Pastacılık ve Ekmekçilik bölümünde okuyan öğrencimiz Ayşenur Condul etkinliğimize katılarak bizleri gururlandırdı. 

 

Sınav süreci, üniversite hayatı ve kariyer planlamalarından bahseden Ayşenur Condul mezun olacak öğrencilerimize yol gösterdi. Büyük ilgi ile karşılanan konuşması için kendisine teşekkür ediyoruz. Semineri organize eden Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ömer Berke Curoğlu'na da teşekkür ederiz. 

May

 

        Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordine ettiği Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri Ayşenaz ÖZGÜR, Gözde ÜSTÜN ile Hilal AYDIN ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan Sezgi Çekya (Prag) ülkesinde staj çalışmasına gittiler. 

     Öğrencilerimiz başarılı bir şekilde stajlarına devam etmektedirler. Öğrencilerimizin başarılı sonuçlarla gelmelerini ümit ediyoruz. 

Mrt

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında; Barselona/İspanya ülkesine okulumuz Müdür Yardımcısı Ali Tosun ve Prag/ Çekya ülkesine okulumuz Grafik ve Fotoğraf Bölümü Alan  Şefi Kübra Basmaz mesleki eğitim öğretmen ve eğitim yöneticileri için hizmet içi eğitim ve işbaşı eğitim faaliyetlerini gerçekleştirdi. Öğretmenlerimizi  tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

         Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda farklı ülkelerden (Türkiye-Azerbaycan-Polonya-Romanya) disiplinler arası yaklaşım ile başlatılan, okulumuz İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projemiz hem ülkemiz Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Birimi tarafından hemde Romanya Ulusal Destek Servisi tarafından Ulusal Kalite Etiketleri almaya hak kazanmıştı. 

          Ayrıca projemiz  Romanya Ulusal Ödüllerinde Mesleki ve Teknik Eğitim kategorisinde BİRİNCİLİK ödülü almaya hak kazanmıştır. Projemiz Romanya ortaklarımızdan Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu", Timișoara okulu öğretmenleri Minodora-Simona GİUCHİCİ ve Patricia Victoria ORBULESCU-FİT 23-26 Şubat tarihlerinde düzenlenen törende ödüllerini aldılar.

        Projemizdeki başarılı çalışmalarından dolayı Proje Kurucusu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ile Proje Danışmanı İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR ve projede özveri ile çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

 

Romanya eTwinning Ulusal Ödülleri 2022

Ara

         Okul Müdürümüz Enver EKİCİ,  Müdür Yardımcımız Ali TOSUN  ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ İstanbul'da düzenlenen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı ve Yemek Yarışmasında 2 Altın, 3 Gümüş Madalya kazanan öğrencilerimiz Sude KAZAN, Hilal AYDIN, Ayşenaz ÖZGÜR, Rümeysa Zehra ÇÖNT ve Fatmanur BODUR ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI'yı ziyaret ederek başarılarını paylaştılar.

Gastronomi Şefler Federasyonu (Gastro Chefs) tarafından organize edilen yarışmada ilimize büyük gurur yaşatan öğrencilerimize hediyeler vererek ayrı ayrı tebrik eden Müdürümüz İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI, öğrencilerimizin başarılarında emeği olan öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi de kutladı.

        Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in teşvikleri ve Valiliğimiz himayelerinde yürütülen projeler sayesinde özellikle mesleki eğitim alanında son yıllarda görülen başarılardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı, ilimiz eğitimindeki başarılı sonuçların artarak devam edeceğini belirtti.

 

300'den fazla yarışmacı ve jüri üyesinin katılımıyla Kasım ayında İstanbul'da gerçekleştirilen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı ve Yemek Yarışmasında öğrencilerimizin kazandığı başarılar şöyle:

 

Şefler Zirvesi Lise Aşçı Makarna Tabağı kategorisinde;

Ayşe Naz ÖZGÜR isimli öğrencimiz "Peynir Dolgulu Bal Kabaklı Makarna" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Tatlı Tabağı kategorisinde;

Rümeysa Zehra ÇÖNT isimli öğrencimiz "Elma Rüyası" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Tatlı Tabağı kategorisinde;

Hilal AYDIN isimli öğrencimiz "Helva Köpüklü Armudiye Tatlısı" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Ana Yemek Tabağı kategorisinde; 

Sude KAZAN isimli öğrencimiz "Bıldırcın Yuvası" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Balık Tabağı kategorisinde;

Fatma Nur BODUR isimli öğrencimiz "Pesto Soslu Levrek" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

Ara

Gastronomi Şefler Federasyonu (Gastro Chefs) tarafından 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde organize edilen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı  ve Yemek Yarışmasına katılan öğrencilerimiz Ayşenaz ÖZGÜR ve Rümeysa ÇÖNT ALTIN MADALYA, Sude KAZAN, Hilal AYDIN ve Fatmanur BODUR ise GÜMÜŞ MADALYA alarak dönmüşlerdi.

 

Yarışmada başarı sağlayan öğrencilerimizi ilk olarak yarışma alanında öğrenciler ile birlikte bulunan Müdür Yardımcımız Ali TOSUN tebrik etti. Öğrencilerini daha önce de alanları ile ilgili yarışmalara hazırlayan Yiyecek - İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ'de madalya alan öğrencilerine ve zümre arkadaşlarına teşekkür ederek öğrencilerinin sıkı çalışmalarının karşılıklarını kazandıkları madalyalar ile aldıklarını belirtti.

 

İstanbul Şefler Zivesi'nden madalyalar ile dönen öğrencilerimiz için okulda madalya töreni yapılarak öğrencilere hediyeler verildi. Törende Okul Müdürümüz Enver EKİCİ 'Öğrencilerimiz katıldıkları yarışmada kategorilerinde 1.cilik ve 2.cilik elde ederek madalyalar ile döndüler. Onların başarılar kazanmaları bizleri hem gururlandırdı hem de mutlu etti. Öncelikle öğrencilerimize yol gösteren, rehberlik eden ve onlara emek harcayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefimiz Gülistan SEZGİ başta olmak üzere Elif DURSUN, Ömer Berke CUROĞLU ve Ayşen DORU'ya teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz kendi mesleki alanlarında başarı sağladıkça hem eğitim aldıkları mesleki alanları ile ufukları açılıyor hem de kendilerinden sonraki arkadaşlarına güzel örnekler oluyorlar. Azim, kararlılık ile sıkı çalışmanın başarıları beraberinde getirdiğini öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sayesinde gördük, katılan öğrencilerimizi tebrik ederim'' dedi.

Ara

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri İstanbul Şefler Zirvesi Yemek Yarışması'ndan dereceler ile döndüler.

 

Gastronomi Şefler Federasyonu (Gastro Chefs) tarafından organize edilen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı  ve Yemek Yarışması 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul'da 300'den fazla yarışmacı ve jüri üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen yarışmaya Okulumuz Yiyecek - İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ liderliğinde, Alan Öğretmenlerimiz Elif DURSUN, Ömer Berke CUROĞLU ve Ayşen DORU'nun rehberliğinde öğrencilerimizde katılım sağladırlar. Öğrencilerimiz Lise Ana Yemek Tabağı, Lise Balık Tabağı, Lise Aşçı Makarna Tabağı ve Lise Tatlı Tabağı  kategorilerinden yarıştı. Öğrenciler birçok ilden yarışmaya gelen rakipleri ile mücadele ederek aldıkları dereceler ile emeklerinin karşılığını aldılar.

 

➡️ Şefler Zirvesi Lise Aşçı Makarna Tabağı kategorisinde;

Ayşe Naz ÖZGÜR isimli öğrencimiz "Peynir Dolgulu Bal Kabaklı Makarna" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

 

➡️ Şefler Zirvesi Lise Tatlı Tabağı kategorisinde;

Rümeysa Zehra ÇÖNT isimli öğrencimiz "Elma Rüyası" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

Hilal AYDIN isimli öğrencimiz "Helva Köpüklü Armudiye Tatlısı" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

➡️Şefler Zirvesi Lise Ana Yemek Tabağı kategorisinde; 

Sude KAZAN isimli öğrencimiz "Bıldırcın Yuvası" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

➡️Şefler Zirvesi Lise Balık Tabağı kategorisinde;

Fatma Nur BODUR isimli öğrencimiz "Pesto Soslu Levrek" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

Ekm

 

           Okulumuz ve Akyazı Tıbbi Çiftçiler Kadın Kooperatifi  arasında imzalanan MESEM ''Ustalık Telafi Öğretim Programı'' kapsamında; kooperatif üyesi ilk grup Ustalık Telafi Programına alınmıştır. 

Ekm

         MESEM ''Ustalık Telafi Öğretim Programı'' kapsamında; Okulumuz ve Akyazı Tıbbi Çiftçiler Kadın Kooperatifi arasında ''Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü'' imzalanmıştır.

         Protokol ile kooperatif bünyesinde bulunan üyelerden lise ve üniversite mezunları yararlanacak ve sonrasında başarılı olanlara ustalık belgesi düzenlenecektir. 

Ağu

Unlu mamüllerin farklı kültürlerdeki öğrenciler tarafından araştırılarak öğrenilmesi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Atölyelerinde uygulanması amacıyla okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN'un kuruculuğunda farklı ülkelerden (Türkiye-Azerbaycan-Polonya-Romanya) disiplinler arası yaklaşım ile başlatılan, okulumuz İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projemiz Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Türkiye Birimi tarafından Ulusal  Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

2021-2022 Yılı Eğitim Öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz Ekim - Nisan ayları arasında her ay düzenli olarak etkinlikler (webinarlar, afiş-logo-slogan çalışmaları, farklı kültürlerin ürünlernin yapılması, bilgi yarışması, e-oyunlar, coğrafi işaretli ürün ayraçları, etkileşimli e-kitap vs.) gerçekleştirmiş ve motive olmuşlardır.

Başarılı çalışmalarından dolayı Proje Kurucusu Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ile Proje Danışmanı İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR ve projede özveri ile çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

Ogrencilerimizi seçebilecekleri mesleklerle ilgili bilgilendirmek, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırarak hedeflerini sağlıklı olarak belirlemelerine yardimci olmak ve meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakimindan daha iyi tanımalarını saglamak amaciyla okulumuz rehberlik çalışmaları doğrultusunda planlanan KARİYER GÜNLERİ etkinlikleri kapsaminda okulumuz mezunlarindan Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Birgül GÜLER okulumuza davet edilmiştir.

        9 Mayıs 2022 Pazartesi günü Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz ile üniversitede hayat, barınma ve burs durumları vs konular hususunda söyleşi gerçekleştiren Birgül GÜLER ayrıca öğrencilerimizin merak ettikleri sorularını da cevaplamıştır. 

        Bu güzel etkinlik ile öğrencilerimizle buluşan eski mezunumuz Birgül GÜLER 'e teşekkür ederiz.

Nis

Tahılın ortaya çıkmasından una dönüşmesi, ekmeğin ortaya çıkması, unun mantı-makarna-kek-börek-baklava gibi mamullere evirilmesi, bunların öğrenciler tarafından araştırılarak Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Atölyelerinde uygulanması ve farklı ülkelere / kültürlere ait hamur işlerinin öğrenilmesi / denenmesi gibi hedefleri   bulunan The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Ekim Ayında ile birlikte başladı.

 

Farklı ülkelerden (Türkiye-Azerbaycan-Polonya-Romanya)  disiplinler arası yaklaşım ile farklı branştan (Yiyecek İçecek Hizmetleri, İngilizce, Turizm vs) öğretmenler ile başlayan projenin kuruculuğunu Akyazı Nilüfer Hatun MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ile Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL yapmakta ve Akyazı Nilüfer Hatun MTAL İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR'da projede yer almaktadır.

 

Nisan Ayı itibariyle çalışmalarını tamamlayan öğrenciler, öğretmenleri Ali TOSUN ve Merve ÇAĞLAR rehberliğinde proje nihai ürünü olarak Etkileşimli İngilizce Tarifler e-Kitabı yaptı. Öğretmnelerimiz projeleri hakkında okulumuz öğretmenlerine ve Okul Müdürümüz Enver EKİCİ'ye bilgi vererek yaygınlaştırma çalışmaları yaptılar.

 

Projede içerisinde yapılan Coğrafi İşaretli Hamur Ürünleri 2022 Masa Takvimi ortak çalışması ve nihai ürün Etkileşimli İngilizce Tarifler e-Kitabını proje yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında, Okul Müdürümüz Enver EKİCİ ile birlikte öğretmenlerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep ÖZDEMİR ve İlçe Mesleki-Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Ramazan ŞERBETÇİ'ye teslim ederek proje son durumu hakkında bilgi verdiler. Ayrıca Kadir Gecesi olması nedeniyle de The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi  öğrencilerinin yaptıkları kandil simitlerini de ikram ettiler.

Nis

 

       Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda, İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde sona gelindi.

      25.04.2022 günü proje ortakları ile gerçekleştirilen webinarda Ekim 2021 - Nisan 2022 ayları içerisinde gerçekleştirilen proje sonucunda öğrencilere yapılan anketler incelenerek öğrencilerin proje kapsamındaki gelişimleri değerlendirildi. Güzel bir proje dönemi sonrasında öğretmenler iyi dileklerde bulundu. Romanya'dan projemizde yer alan ortaklarımız ile yeni bir projede buluşmak için sözleşildi.

Nis

 

       Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda, İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde öğrencilerimiz proje kapsamında yaptıkları ürünler ile ilgili etkileşimli İngilizce tarifler e-kitabı yaptı.

        65 sayfadan oluşan proje kapsamındaki ürünler ile ilgili etkileşimli İngilizce tarifler e-kitabı için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

Nis

 

     Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerine yönelik olarak 23.05.2022 Pazartesi günü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu'na Üniversite Tanıtım Gezisi yapılacaktır. 

 

Nis

Ogrencilerimizi seçebilecekleri mesleklerle ilgili bilgilendirmek, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırarak hedeflerini sağlıklı olarak belirlemelerine yardimci olmak ve meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakimindan daha iyi tanımalarını saglamak amaciyla okulumuz rehberlik çalışmaları doğrultusunda planlanan KARİYER GÜNLERİ etkinlikleri kapsaminda okulumuz mezunlarindan Gıda Teknikeri Seda ÖNLÜTÜRK ve Üniversite Öğrencisi Hilal KESER okulumuza davet edilmiştir.

        21 Nisan 2022 Perşembe günü Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz ile gıda teknikerliği, çalışma alanları ve şartları, üniversitede hayat, barınma ve burs durumları vs konular hususunda söyleşi gerçekleştiren Seda ÖNLÜTÜRK ve Hilal KESER ayrıca öğrencilerimizin merak ettikleri sorularını da cevaplamıştır. 

        Bu güzel etkinlik ile öğrencilerimizle buluşan eski mezunumuz Seda ÖNLÜTÜRK ve Hilal KESER'e teşekkür ederiz.

Nis

Ogrencilerimizi seçebilecekleri mesleklerle ilgili bilgilendirmek, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırarak hedeflerini sağlıklı olarak belirlemelerine yardimci olmak ve meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakimindan daha iyi tanımalarını saglamak amaciyla okulumuz rehberlik çalışmaları doğrultusunda planlanan KARİYER GÜNLERİ etkinlikleri kapsaminda okulumuz mezunlarindan Aşçı Zeynep TURAN okulumuza davet edilmiştir.

        5 Nisan 2022 Salı günü Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz ile yiyecek-içecek sektörü, çalışma şartları, mutfak düzeni vs konular hususunda söyleşi gerçekleştiren Zeynep TURAN ayrıca öğrencilerimizin merak ettikleri sorularını da cevaplamıştır. 

        Bu güzel etkinlik ile öğrencilerimizle buluşan eski mezunumuz Zeynep TURAN'a teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde öğrencilerimiz ülkemizden ve diğer ülkelerden öğrencilerinde katılımıyla Öğrenci Webinarı gerçekleştirdi.

Öncelikle webinarda projeye katılan öğretmen ve öğrencilere genel bir bilgi verildi.

Sonra KAHOOT uygulaması kullanılarak öğrenciler arası İngilizce 'HAMUR ÜRÜNLERİ BİLGİ YARIŞMASI' yapıldı. Yarışmayı Romanya'dan projemizde yer alan Lore Oprea isimli öğrenci kazandı.

Ayrıca webinardan önce mentimetre uygulaması üzerinden öğrencilerden 'Hamur' ile ilgili akıllarına gelen ilk 3 kelimeyi yazmaları istendi ve oluşan KELİME BULUTU öğrenciler ile paylaşıldı.

 

   Web 2.0 araçlarından Kahoot ve menti.com kullanılarak gerçekleştirilen bu etkinliklerde öğrencilerimiz eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşadılar.

Şbt

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda, İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde öğrencilerimiz Yöresel Buğday ve Un Çeşitlerini araştırdılar.

Proje Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz öncelikle Siyez, Kavılca, Einkorn gibi Buğday Türlerini araştırdılar. Sonrasında ise Hamur işlerine kullanılan Mısır Unu, Çavdar Unu, Yulaf Unu, Buğday Unu gibi un çeşitlerini araştırarak kullanıldıkları ürünleri öğrendiler.

En son olarak ise bu bilgileri Web 2.0 araçları yardımları ile dijital ortamda düzenleyerek arkadaşlarının da öğrenmesi için Okul Proje Panomuzda yayınladılar.

Şbt

          Okulumuz Proje Ekibi aldığı eğitimler neticesinde, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde AB Erasmus+ KA122 - VET Mesleki Eğitim ve Öğretimde Öğrenci ve Personel Hereketliliğine Yönelik Kısa Vadeli Projeler Programı kapsamında 'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' temalı '' 'Ortak Geleceğimiz' İçin Atıktan İlham Alıyoruz - Inspired By Waste For Our 'Common Future' isimli Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrencilerinin yurtdışında (Avusturya-Çekya) STAJ EĞİTİMİ almasını içeren projemiz ile kurumumuz adına Ulusal Ajansa başvuruda bulundu.

           Proje yazım sürecinde Proje Ekibinde özverili çalışmalar yürüten Moda Tasarım Teknolojileri Alan Öğretmenimiz Hatice KOÇ, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenlerimiz Gülistan SEZGİ ve Ali TOSUN ile İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'a Okul Yönetimi adına teşekkür ederiz.

Kas

7 farklı ülkeden (Türkiye - Azerbaycan - Polonya - Fransa - İtalya - Romanya - Portekiz) 20 farklı branştan (Yiyecek İçecek Hizmetleri, İngilizce, Turizm vs) öğretmenler ile başlayan ve okulumuzdan da Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde öğrencilerimiz hem eTwinning tanııtm panosu hem de proje tanıtım panosu hazırlayarak arkadaşlarını bilgilendiler.

 

Ekm

The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda çalışmalara başlayan The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde 7 farklı ülkeden (Türkiye - Azerbaycan - Polonya - Fransa - İtalya - Romanya - Portekiz) 20 farklı branştan (YİH, İngilizce, Turizm vs) öğretmenler yer almaktadır.  

İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR da The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi ekibi içinde yer almakta olup öğrencilerimiz proje çalışmalarına başlamıştır.

The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi ile;

Tahılın ortaya çıkmasından una dönüşmesi,

Sofralarımızın vazgeçilmezi olan ekmeğin ortaya çıkması,

Unun ayrıca diğer ürünlere de (mantı – makarna – kek – börek – baklava) evirilmesi,

Bu bilgilerin öğretmenleri rehberliğinde öğrenciler tarafından araştırılması ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Atölyelerinde uygulanması,

Farklı ülkelere ve kültürlere ait hamur işlerinin öğrenilmesi / denenmesi,

Aynı zamanda Web 2.0 araçlarının da etkin kullanılması vb hedeflenmektedir.

Projemiz Kasım ayında başlayıp mayıs ayı sonunda bitecektir.

 

Projede yer alan Ülke - Okul ve Öğretmenler :

TÜRKİYE

Sakarya / Akyazı Nilüfer Hatun MTAL (1- Ali TOSUN, 2- Merve ÇAĞLAR)

Rize / Çayeli MTAL (Serhat KARTAL)

Kocaeli / İzmit Nuh Çimento MTAL (1- Gamze POLAT, 2- Feyza KARAGÖZ)

İstanbul / Kartal Şehit Salih Alışkan MTAL (Öznur YAPICI)

Mersin / Toroslar Hafsa Sultan MTAL (Rabia YEDİGÖZ)

Kayseri / Talas Halide Nusret Zorlutuna MTAL (Halil Ercan KOCATAŞ)

Mersin / Anamur Valide Sultan MTAL (Volkan ŞAHBAZ)

Muğla / Datça Özcan Yılmaz MTAL (Necip BATIR)

POLONYA

Katowice / Zespół Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka w Katowicach

(1- Ewa WROBEL, 2- Elzbatia RATAJ, 3- Kasia KOPEĆ-CHODNİCKA)

AZERBAYCAN

Bakü /  180 Nömrəli Tam Orta Məktəb (Ruzila MOKHBALİYEVA)

Sumqayıt / 3 nömrəli Peşə Liseyi  (Esmira ALVERDİYEVA)

ROMANYA

Timișoara / Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu (1- Minodora-Simona GİUCHİCİ, 2-Patricia Victoria ORBULESCU FİŢ)

FRANSA

Millau / Lycée Professionnel Jean Vigo (Pauline SALERNO)

İTALYA

Cagli (Pu) / IIS "G. Celli" di Cagli (Silvia ALLEGREZZA)

PORTEKİZ

Alter Do Chão  / Escola Profissional de Desenvolvimento Rural de Alter do Chão (Sandra Cristina MATOS FERREİRA)

Ağu

Türk Mutfağı üzerine farkındalık oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması için başlatılan ve kuruculuğunu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile Bolu Mengen Aşçılar MTAL'den Nihal KEMER'in yaptığı, Adana, Hatay, Rize, Mersin, Antalya illerimizden Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenleri ve İngilizce Öğretmenlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen  'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' isimli eTwinning Projemiz Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Türkiye Birimi tarafından Ulusal  Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

2020-2021 Yılı Eğitim Öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz Eylül-Mayıs ayları arasında her ay düzenli olarak etkinlikler (webinarlar, afiş-logo-slogan çalışmaları, unutulan  yöresel yemeklerin araştırılması, evde aileler ile birlikte yapılması, bilgi yarışması, e-oyunlar, coğrafi işaretli ürün ayraçları, e-sergi, e-kitap vs.) gerçekleştirmiş ve uzaktan eğitim sürecinde motive olmuşlardır.

Başarılı çalışmalarından dolayı Proje Kurucusu ve Danışmanı Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN ve özveri ile çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Haz

     Türk Mutfağı üzerine farkındalık oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması için başlatılan ve kuruculuğunu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile Bolu Mengen Aşçılar MTAL'den Nihal KEMER'in yaptığı, 'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' eTwinning Projesinde sona gelindi.

     Eğitim Öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz Eylül-Mayıs ayları arasında her ay düzenli olarak etkinlikler (webinarlar, afiş-logo-slogan çalışmaları, unutulan  yöresel yemeklerin araştırılması, evde aileler ile birlikte yapılması, bilgi yarışması, e-oyunlar, coğrafi işaretli ürün ayraçları, e-sergi, e-kitap vs.) gerçekleştirmiş ve uzaktan eğitim sürecinde motive olmuşlardır. Proje sonunda ise Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Türkiye Birimine Kalite Etiketi Başvurusu gerçekleştirilmiştir.

     Proje Danışmanı Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN ve çalışmalarda özveri ile çalışan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Uzaktan Eğitim esnasında;

- Unilever Food Solutions'ın (UFS) Gıda Güvenliği Derneği ve Diversey iş birliğiyle hazırladığı "Güvenilir Eller" Gıda Güvenliği ve Denetim Eğitim Programı ile 

- Pakmaya Profesyoneller Dünyası Akademisi (PDA) ve Özyeğin Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü işbirliğiyle hazırlanan Gıda Güvenliği Eğitimlerine

online olarak katılan öğrencilerimize Okul Müdürümüz Enver EKİCİ, Müdür Yardımcılarımız Enver YILMAZ, Nadir SÖNMEZ ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU tarafından sertifikaları verildi. 

May

         Türk Mutfağı üzerine farkındalık oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması için başlatılan ve kuruculuğunu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile Bolu Mengen Aşçılar MTAL'den Nihal KEMER'in yaptığı, 'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' eTwinning Projesi kapsamında;

        Okulumuzdan projede gönüllü olarak görev alan öğrencilerimiz Kasım ayı ile birlikte aile büyüklerinden faydalanarak araştırdıkları yemeklerin öncelikle ses kayıtlarını oluşturmuşlar, sonrasında yemek reçetelerini yaparak Aralık ayında aile büyükleri ile birlikte yemekleri yapmışlar ve videolarını çekmişler ve en son olarak ise yemek reçetelerine son hallerini vermişlerdi.

        Öğrencilerimizin yaptıkları araştırmlara ile kayıt altına aldıkları bu reçeteleri daha sonra Proje Danışman Öğretmenleri Ali TOSUN tarafından Mayıs ayında düzenlenerek e-kitap haline getirilmiştir. 

        70 sayfadan oluşan Yöresel Yemek Tarifleri e-kitabı için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

Kas

       Türk Mutfağı üzerine farkındalık oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması için başlatılan ve kuruculuğunu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile Bolu Mengen Aşçılar MTAL'den Nihal KEMER'in yaptığı, 'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' eTwinning Projesi kapsamında, düzenlediğimiz son söyleşimizi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü Öğretim Elemanı olan Selma ATABEY ile gerçekleştirdik.

 

      Söyleşide bizimle olduğu ve çorbadan şerbete, pilavdan helvaya, patlıcandan kahveye, turşudan aşureye birçok besinin hikayesini görsellerle renk katarak bizimle paylaştığı, yöresel yemekleri araştırırken yaşadığı anları anlattığı, öğrencilerimizin sorularını içtenlikle cevapladığı ve projemize gönülden destek verdiği için çok teşekkür ederiz.

 

Zaman ayırarak söyleşimize katılımlarıyla projemize destek veren;

 

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Kurucusu Prof. Dr. Yavuz TEKELİOĞLU' na,

 

Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih CELEPCİ'ye,

 

eTwinning İçerik Geliştirme Ekibinde görev alan Bahar TOPÇU ÇEBİ 'ye

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Sorumlusu Özlem AKGÜN'e

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Sorumlusu Özge BEYAZ' a

Mengen Aşçılar MTAL Okul Müdürü Abdurrahman ELARSLAN'a

Okul Müdürümüz Enver EKİCİ 'ye

Anamur Valide Sultan MTAL Okul Müdürü Yusuf TUĞRUL'a

Bolu Abant İzzet Baysal MTAL Alan Şefi Atilla DEMİRER'e

Projemize değer vererek katılım sağlayan misafirlerimize ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürler...

Ağu

 

        Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 10. Sınıf Alan öğrencilerinin Telafi Eğitiminde yararlanması için Servis Hazırlıkları Dersi Peçeteler Modülü Peçete Katlama Yöntemlerine ilişkin videolar.

Mrt

          Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğretmenleri Elif ARAS ve Rukiye ÖZBAY ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğretmeni Ali TOSUN rehberliğinde, 11. sınıf öğrencileri 05.03.2020 günü ortak atölye çalışması gerçekleştirdiler. Etkinlik Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünden 15 öğrencinin Mutfak Atölyesine, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünden 10 öğrencinin Çocuk Gelişim Atölyesine 2 farklı grup halinde (sabah-öğle) giderek kendi bölümleri dışndaki alanların etkinliklerine aktif katılım sağlamaları ve bölümler arası işbirliğini geliştirilmesi için planlandı.

         Öğrencilerimiz  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünde; Tanışma için Buz Kırma Etkinliği, Kitap Ayracı Yapımı, Bardak ve Beden Ritm Çalışmaları etkinleri gerçekleştirirken Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde ise Boşnak Böreği, Arapaşı Çorbası, Ekşili Sulu Köfte, Cupcake, Köstebek Pasta, Sütlaç, Browni Kurabiye, Beşamel Soslu Patates gibi ürünler yaptılar ve sonrasnda tadlarına baktılar.

        Öğrencilerimizin bölümlerarası kaynaşma için yapılan ortak atölye çalışmasında çok eğlendikleri ve farklı deneyimler yaşadıkları görüldü.

        

Ara

Meslek liselerinin alanlarını tanıtmaları ve meslek liselerinin tercih edilme oranlarını artırmak amacıyla, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN koordinesinde yürütülen Genç Çıraklar Atölyede (Young Apprentice in Workshop) isimli  eTwinning Projemiz okulumuz Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerine tanıtılarak Ekim ayı içerisinde başlatılmıştır.

Bu kapsamda ilk olarak öğrencilerimize proje anlatılmış, projede gönüllü olarak yer almak isteyenler belirlenmiş, gerekli izin belgelesi alınmış ve proje çalışmaları için ilçemizdeki ortaokullar ile görüşmeler yapılmaya başlanmıştır.

Ara

eTwinning projemiz - Genç Çıraklar Atölyede (Young Apprentice in Workshop)

Genç Çıraklar Atölyede (Young Apprentice in Workshop) adlı eTwinning projemiz Türkiye ve Sırbistan ortaklı olup Sırbistan'dan 1, Türkiye'den 9 meslek lisesinin (Sakarya, Ordu, Bursa, Hatay, Aydın(2), Konya, Ankara, Eskişehir) katılımı ile yürütülmektedir.

Mesleki eğitim seçeneklerini ve bu eğitimi veren okulları mesleki eğitimi tercih edecek gençlere tanıtmak gerekmektedir. Bu proje ile meslek liseleri olan okullarımız, verilen eğitim ve okullardaki meslek alanları ortaokul 8. Sınıf seviyesindeki öğrencilere klasik yöntemlerin ötesine geçilerek tanıtılacaktır.

İlçemizdeki Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerine atölyelerimizde uygulamalı eğitime katılma fırsatı sunulacaktır. Halihazırda eğitim gören öğrencilerimiz de bu çalışmalara aktif olarak katılacak ve öğrendiklerini yeni öğrencilere aktaracaklardır. Çalışmalar ve sonuçlar proje ortakları olarak paylaşılacak ve proje katılımcısı öğrencilerimiz öğrendiklerini öğretme ve diğer ortak okulların öğrencileri ile etkileşim kurma fırsatına sahip olacaklardır.

Proje ile, meslek liselerinin alanlarını tanıtmaları ve meslek liselerinin tercih edilme oranlarını artırmak amaçlanmaktadır.

Proje için okulumuzdan da Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN koordinesinde, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri arasından e-twinning proje ekibi oluşturulmuş ve ilçemiz ortaokullarında eğitim gören 8. Sınıf öğrencilerinin meslek seçimi yapmadan önce alanları tanımaları amacıyla çalışmalar başlatılmıştır.

(E-Twinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. E-Twinning eylemi, Avrupa okullarını, gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.)

Ara

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından 15.12.2019 günü Alan Tanıtımı gerçekleştirildi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, Bölüm Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN rehberliğinde okulumuz girişinde bulunan Bölüm Tanıtım Alanında bölümleri ile ilgili düzenlemeler yaparak tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiler.

Öğrenciler bölümleri ile ilgili; besin gruplarını gösteren besin piramidi, et türlerini gösteren tablo, kışlık ürünler, mutfakta kullanılan baharatlardan oluşan baharat ağacı, masaüstü servis takımları ve kuver,  menü listesi vb.  yapmış oldukları ürünleri sergileyerek Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Tanıtımına katkı sağladılar.

Ara

Okulumuz, mesleki eğitim verdiği öğrencilerinin iş becerilerini geliştirmek için, onları kendi mesleki alanlarının ustalarıyla, şefleriyle, sektör temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor. 

 Bu amaçla yapılan faaliyetler kapsamında, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 10. Sınıf öğrencileri, Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN rehberliğinde Akyazı – Kuzuluk'ta bulunan İhlas Kuzuluk Termal Otele ziyarette bulundular. 

 Gerçekleştirilen ziyarette, İhlas Kuzuluk Termal Otel - Yiyecek & İçecek Müdürü Ayhan COŞKUN tarafından işletmeye ait mutfak, restaurant, önbüro, odalar bölümü, toplantı salonu, pastane ve üretim atölyeleri öğrencilere gezdirilerek kullanılan ekipmanların ve mekanların tanıtımları, üretim aşamaları, restaurantlarda büfe düzenleri, pastane ve mutfak işleyişi gibi konular hakkında bilgiler verildi.

   İhlas Kuzuluk Termal Otel - Yiyecek & İçecek Müdürü Ayhan COŞKUN Beye alakaları için teşekkür ederiz.

Ara

 

         Okulumuz Uygulama Anaokulunun minik öğrencileri, öğretmenleri Ali ÇALIŞKAN  ve  Salih KARAGÖZ ile velileri eşliğinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Atölyesine ziyarette bulundular. 

           Ziyarette minik öğrencilerimiz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ve 11 Yiyecek sınıfındaki aşçı adayı ablaları eşliğinde Kakaolu - Çikolatalı ´´Sevgi Topları´´ yaptılar. Bir yandan da mutfak, yemek, aşçılık mesleği, beslenme vb. gibi konularda bilgi sahibi olarak eğlenceli dakikalar geçirdiler.  

Kas

 

          Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Atölyesi zeminindeki kırılan fayanslar Okul Öncesi Öğretmenimiz Ali ÇALIŞKAN, Sanat Tasarım Alan Şefi Turgay ÇAKIR, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN tarafından yenileri ile değiştirilerek zemine derz dolgu yapıldı.

         Yiyecek İçecek Hizmetleri Zümresi olarak öğretmenlerimiz Ali ÇALIŞKAN ve Turgay ÇAKIR'a teşekkür ederiz.

 

Kas

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN koordinesindeki eTwinning Ekibimiz tarafından yürütülmekte olan "Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama" eTwinning Projesimizin Kasım Ayı çıktısı İş Sağlığı ve Güvenliği konusudur.

Bu kapsamda, öğrencilerimiz İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda buldukları sloganlar ile ilgili kısa videolar çekerek projede yer alan diğer ortak okullar ile paylaştılar. Çekilen bu videolar ise birleştirilerek "Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama" eTwinning Projesi Kasım Ayı Ortak Ürün Çalışması olarak yayınlanacaktır.

Kas

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN koordinesindeki eTwinning Ekibimiz tarafından yürütülmekte olan "Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama" eTwinning Projesimizin Kasım Ayı çıktısı İş Sağlığı ve Güvenliği konusudur.

Bu kapsamda, öncelik projede görevli öğrencilerimizde olmak üzere Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN tarafından İş Sağlığı ve İş Güvenliği - Atölye / İşyerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar konularında eğitim verildi.

Sonrasında ise diğer öğrencilerimizde de farkındalık yaratmak amacıyla, projede görevli öğrencilerimiz tarafından  İş Sağlığı ve Güvenliği Panosu  hazırlandı.

Kas

 

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmeni Ali TOSUN ve Rehberlik Öğretmeni Hatice Sema BAYRİ koordinesindeki eTwinning Ekibimiz "Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama" isimli eTwinning Proje Panosunu öğrencilerimizin beğenisine sundu. 

Öğrencilerimizin e-twinning faaliyetleri kapsamında, İnternet üzerinden Web 2.0 teknolojileri ile hazırladıkları çalışmaların çıktısı alınmış ve okul panosu oluşturulmuştur.

Kas

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN koordinesinde e-twinning ekibi oluşturuldu ve 9. sınıf öğrencilerinin doğru meslek seçimi yapabilmeleri, meslekleri tanımaları ve seçecekleri meslekler ile ilgili gerekli bilgileri alabilmeleri amacıyla "Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama" isimli projede çalışmalar başladılar.

(E-Twinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. E-Twinning eylemi, Avrupa okullarını, gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.)

 

Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama Projesi 

Amaç;
1-Meslek gruplarının ele alınarak mesleklerle ilgili bilgi edinilmesi, mesleğin gerektirdiği özellikleri bilme
2- Meslek ahlakı, ahilik ilkeleri, millî, manevi ve insani tüm değerlere uygun davranışlar sergileme; kaza, yaralanma ve yangın olaylarına karşı iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alma, iş, sosyal ve kültürel hayatında iletişim süreci araçlarını kullanarak etkili iletişim kurma; kendine uygun iş fikrini hayata geçirme; işletmenin yönetim, üretim, pazarlama, finans ve insan kaynakları faaliyetlerini yürütmesine yönelik bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Hedefler doğrultusunda Ortak okullar;
a) Her okul Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama panosu oluşturacak,
b) Her okulda öğrencilerden 5-7 kişilik ekipler oluşturulacak.
c) Ortak okulların Rehber Öğretmenlerinden ve İSG uzmanlarından konuyla ilgili konferans verilmesi sağlanacak.
d) Üniversitelerin Rehberlik ve Kariyer Birimleri ile iletişim sağlanacak ve yapılacak sunuların webden canlı yayınlanması ve ortak okulları hatta ortak olmayan okulların izlemesi sağlanacak.
e) Yapılan çalışmalar TwinSpace'de yayınlanacak.
e) Projemiz Eylül 2019- Haziran 2020 tarihleri arasında olacak.

Öğrenciler;
1-Meslek ahlakı, ahilik ilkeleri, millî, manevi ve insani tüm değerlere uygun davranışlar sergilenecek
2-Çalışma ortamında ortaya çıkabilecek kaza, yaralanma ve yangına karşı gerekli güvenlik tedbirlerini almayı bilecekler.
3-İletişim süreci içinde iş, sosyal ve kültürel hayatında iletişim araçlarını kullanarak etkili iletişim kuracaklar.
4-Girişimci iş fikirleri ortaya koyarak, kendine uygun iş fikrini hayata geçirmek ve meslekte kendini geliştirmek için gerekli planlamayı yapabilecekler.
5-İşletmenin yönetimi, üretim planlaması, pazarlama, finans ve insan kaynakları faaliyetlerinin yürütülmesiyle ilgili temel düzeyde örnek uygulamalar yapabilecekler.

Ekm

 

        Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefi Ali TOSUN'un organizesinde 25.10.2019 günü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi, Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu ve Sapanca Park Uygulama Oteline Üniversite Tanıtım Gezisi düzenlendi.

         Düzenlenen geziye okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı - Teknik ve Meslek 12. sınıf öğrencileri, Müdür Yardımcımız Enver YILMAZ, Rehberlik Öğretmenimiz Merve HASTURGUT, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU, Sanat ve Tasarım Alan Şefi Turgay ÇAKIR ile 12. sınıf öğrencileri de katıldı.

        Üniversite tanıtım gezisinde öğrencilerimiz, öncelikle Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesini gezerek kurulmakta olan Mutfak atölyeleri hakkında bilgiler aldılar. Sonrasında ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim üyesi Doc Dr Şevki ULAMA tarafından öğrencilerimize alan ve geleceği hakkında bilgiler verildi.

       Daha sonra ise öğrencilerimiz, Kırkpınarda bulunan Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulunu gezdiler. Burada Aşçılık Program Başkanı ve Tüm Pastacılar ve Aşçılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Sakarya İl Başkanı Taner ÖZTÜRK tarafından öğrencilerimize okul ve atölyeler gezdirilerek  yapılan çalışmalar ve eğitimler hakkında bilgiler verildi. Son olarak ise yine üniversite bünyesinde bulunan Sapanca Park Uygulama Oteli gezildi.

       Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi, Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu ve Sapanca Park Uygulama Oteli yetkillierine öğrencilerimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşkkür ederiz

Ekm

 

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı öğrencileri İstanbul Kültür ve Tat Festivali Uluslararası Yemek Yarışması'ndan dereceler ile döndüler.

 

Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu (MUGAFED) bünyesindeki aşçı dernekleri tarafından 18-20 Ekim 2019 tarihlerinde organize edilen İstanbul Kültür ve Tat Festivali Uluslararası Yemek Yarışması İstanbul Pendik Sahil de 350'den fazla yarışmacı ve jüri üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Uluslararası olarak düzenlenen yarışmaya Okulumuz Yiyecek - İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz ve Atölye Şefi Ali TOSUN'un hazırladığı öğrencileri de Lise Düzeyinde Restaurant Ana Yemek ve Restaurant Tatlı Tabağı kategorilerinden yarıştı. Öğrenciler birçok ilden yarışmaya gelen rakiplerini eleyerek aldıkları dereceler ile hem emeklerinin karşılığını aldılar.

 

Restaurant Tatlı Tabağı kategorisinde; 

Handenur KARDEŞ isimli öğrenci 'Kuş Yuvasında Muhallebi' ile ALTIN Madalya alarak 1. Oldu.

Yine aynı kategoride Esra ÇETİNTAŞ isimli öğrenci  'Şeftali Rüyası' ile GÜMÜŞ madalya alarak 2. Oldu.

Restaurant Ana Yemek kategorisinde; 

 Meryem Nur YAVUZ isimli öğrenci 'Alfredo Soslu Cordon Bleu' ile GÜMÜŞ madalya alarak 2. Oldu.

 

Yarışmada başarı sağlayan öğrencilerimizi ilk olarak yarışma alanında öğrenciler ile birlikte bulunan Müdür Yardımcımız Mehtap Yıldırım YAZICI ve Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU tebrik etti.

 

Öğrencilerini daha önce de alanları ile ilgili yarışmalara hazırlayan Yiyecek - İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Ali TOSUN'da madalya alan öğrencilerine teşekkür ederek sıkı çalışmalarının karşılıklarını kazandıkları madalyalar ile aldıklarını belirtti.

 

İstanbul'dan başarı ile dönen öğrenciler için Okul Müdürümüz Enver EKİCİ 'Öğrencilerimiz katıldıkları yarışmada kategorilerinde 1.cilik ve 2.cilik elde ederek madalyalar ile döndüler. Öncelikle öğrencilerimize yol gösteren, rehberlik eden ve onlara emek harcayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN'a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz kendi alanlarında başarı sağladıkça hem alanları ile ufukları açılıyor hem de arkadan gelen diğer öğrencilerimiz için örnek oluyorlar. Azim ile çalışmanın başarıları beraberinde getirdiğini öğretmenimiz ve öğrencilerimiz sayesinde gördük, katılan öğrencilerimizi tebrik ederim'' dedi.

May

  

         Okulumuz Mesleki Alan Tanıtım Günleri 30.05.2019 günü Okul Bahçemizde Tüm Bölümlerimizin Katılımı İle Gerçekleştirildi. 

         Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı standından kareler...

Nis

 

            Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN rehberliğinde, bölüm öğrencilerinin ´Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Kursu´alabilmesi için Akyazı Halk Eğitim Merkezi ile görüşülerek işbirliği yapıldı. 

           Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğrencilerinden alınan talepler doğrultusunda hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki grup halinde planlama yapıldı.

           İlk grup eğitimi 10 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilmişti, ikinci grup (haftasonu) eğitimi de 20 Nisan Cumartesi Günü yine okulumuz Servis Atölyesinde Eğitmen Erdal CANSU tarafından gerçekleştirilmiştir.

Mrt

 

        Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenimiz Ali TOSUN rehberliğinde, Yemek Gruplarının Servisi dersinde Meyve ve Tatlıların Servisi konusu kapsamnda 12 ATY sınıfı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve servis edilen Meyve Tabağı Sunumları

Mrt

Okulumuz Yiiyecek  İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri Bolu 5. Uluslararası Mutfak Günleri’nden dereceler ile döndüler.

 

Dünya Aşçılar ve Şefler Birliği (WACS), Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Bolu Belediyes  işbirliği ile Yeniçağa Aşçılar ve Pastacılar Derneği (YEPAD) tarafından ‘Yılın Gastronomi Şehri Bolu’ sloganı ile organize edilen Bolu 5. Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri 15-16-17  Mart 2019 tarihlerinde Bolu Kent Meydanında 400 yarışmacı ve 14 ülkeden yabancı jüri üyeleri ile gerçekleştirildi.

 

Uluslararası olarak düzenlenen yarışmaya Okulumuz Yiyecek - İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz ve Atölye Şefi Ali TOSUN’un hazırladığı öğrencileri de lise düzeyinde Osmanlı Saray Mutfağı ve Restaurant Tatlı Tabağı kategorilerinden yarıştı. Öğrenciler birçok farklı ilden yarışmaya gelen rakiplerini eleyerek aldıkları dereceler ile hem emeklerinin karşılığını aldılar hem de Sakarya’nın Akyazı’nın gurur kaynağı oldular.

 

Osmanlı Saray Mutfağı kategorisinde; 

Belkıs DURAN ‘Hünkar Beğendi’ ile GÜMÜŞ, Hilal KESER ‘Fodula’ ile BRONZ ve Meryem Nur YAVUZ ‘Kirde Kebabı ’ ile BRONZ,

 

 Restaurant Tatlı Tabağı kategorisinde; 

Handenur KARDEŞ ‘Ayva Tatlısı’ ile GÜMÜŞ, Esra ÇETİNTAŞ  ‘Kabak Rüyası’ ile GÜMÜŞ madalya almaya hak kazandılar.

 

Bolu’dan başarı ile dönen öğrenciler için Müdürümüz Sebiha YAZICI tarafından tören düzenlendi.  Törene Akyazı İlçe Kaymakamımız Sn. Yakup GÜNEY, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep ÖZDEMİR ve İlçe Emniyet Müdürü İsa COŞAR da katıldı ve derece alan öğrencilere ödülleri ve hediyeleri takdim edildi.

 

Okul Müdürü Sebiha YAZICI törende yaptığı konuşmasında ‘Bu anlamda ilk kez katıldığımız bir yarışmada 5’te 5 yaparak başarı sağlayan öğrencilerimi kutluyor, onlara bu çalışmada emek harcayarak güvenen ve öncülük eden Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN’a da teşekkür ediyorum.  Başarıyla dönen öğrencilerimiz diğer öğrencilere de örnek oldu. Çalışmanın ve azmin başarılar getirebileceğini öğretmenimiz ve öğrencilerimiz sayesinde gördük, katılan öğrencilerimizi tebrik ederim’’ dedi.

Ayrıca törene katılan Sn. Yakup GÜNEY ve Recep ÖZDEMİR okulda bulunan bölüm atölyelerini gezerek bilgi aldılar.

Mrt

 

           Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12 ATY sınıfı öğrencileri Alan öğretmenleri Ali TOSUN rehberliğinde, Mutfak Dersleri kapsamnda ülkemize ait mutfak kültürlerini okulumuz öğrencilerine tanıtmak ve farkındalık yaratmak amacıyla, her 15 günde bir değiştirmek kaydıyla teknik sınıfları girişinde bulunan panoda, Ege-Akdeniz Mutfağı, Doğu Anadolu Mutfağı, İç Anadolu Mutfağı,Osmanlı Mutfağı, Trakya (Göçmen) Mutfağı, Güneydoğu Anadolu Mutfağı ve Karadeniz Mutfağı konseptli pano çalışmaları gerçekleştirecekler. 

      İkinci pano çaışmaları Doğu Anadolu Mutfağı´ndan kareler.

Mrt

   

       8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12 Teknik Sınıfı öğrencileri, Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU, Atölye Şefi Ali TOSUN ve Sınıf Rehber Öğretmenleri Saliha Gözde MERSİN rehberliğinde anne ve ablalarına süpriz bir kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

       Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12 Teknik Sınıfı öğrencileri sabahtan mutfak atölyesinde anne ve ablaları için yiyecekkler hazırlayarak düzenlenen servis atölyesinde açtıkları büfe ile onların beğenilerine sundular. 

        Daha sonra okula gelen anne ve ablalarına Okul Müdüremiz Sebiha YAZICI´nın konuşması sonrasında hazırladıkları kısa programı sundular ve yine kendilerinin süslemiş oldukları çiçekleri vererek onların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar. 

       

Mrt

 

        Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12 ATY sınıfı öğrencileri Alan öğretmenleri Ali TOSUN rehberliğinde, Mutfak Dersleri kapsamnda ülkemize ait mutfak kültürlerini okulumuz öğrencilerine tanıtmak ve farkındalık yaratmak amacıyla, her 15 günde bir değiştirmek kaydıyla teknik sınıfları girişinde bulunan panoda, Ege-Akdeniz Mutfağı, Doğu Anadolu Mutfağı, İç Anadolu Mutfağı,Osmanlı Mutfağı, Trakya (Göçmen) Mutfağı, Güneydoğu Anadolu Mutfağı ve Karadeniz Mutfağı konseptli pano çalışmaları gerçekleştirecekler. 

      İlk pano çaışmaları Akdeniz-Ege Mutfağı´ndan kareler.

Ara

Okulumuz, mesleki eğitim verdiği öğrencilerinin iş becerilerini geliştirmek için, onları kendi mesleki alanlarının ustalarıyla, şefleriyle, sektör temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor. 

Bu amaçla yapılan faaliyetler kapsamında, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Sınıfı öğrencilerine Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN´un çalışmaları neticesinde Kuzuluk Termal Otel Pastaneleri Şefi İsmail DİNÇ Usta tarafından Uygulamalı Tatlı Yapım Eğitim Verdi.

Kuzuluk Termal Otel Pastaneleri Şefi İsmail DİNÇ Usta tarafından, Mutfak Atölyemizde öğrencilerimize, Tatlı Yapım Teknikleri ve Temel Hamur Teknikleri Dersleri kapsamında uygulamalı olarak; Şekerpare Yapımı, Tuzlu Kurabiye Yapımı, Keşkül Yapımı gibi konularda eğitimler verildi .  

Katkılarından dolayı Kuzuluk Termal Otel Pastaneleri Şefi İsmail DİNÇ Ustaya teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Yiyecek - İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık (Mutfak) Dalı öğrencilerine yönelik olarak 06.12.2018 Perşembe günü ‘Mutfakta Kullanılan Kesici Aletler, Bıçak Türleri ve Bıçak Kullanımı’ konulu seminer verildi.

Pirge Marka ve İmaj Müdürü Tankut PAÇACI ve Danışman Şef Yardımcısı Sadık DOĞAN, Pirge ve ürünleri, bıçak üretim aşamaları, temel kesim teknikleri, bıçak seçiminde önemli faktörler, kullanım önerileri ve yerleri, uluslararası doğrama teknikleri, bıçak masatlama teknikleri gibi pek çok konu hakkında video eşliğinde açıklamalarda bulundular.

Bıçakların üretim aşamalarını video gösterimi ile anlatan Pirge Marka ve İmaj Müdürü Tankut PAÇACI, “139 yıllık tarihi geçmişi ile 6 kuşaktır Bursa’da bıçak ve kesici alet üretiminde faaliyet gösterdiklerini, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, Mutfak Bıçakları, Et Bıçakları, Şef Bıçakları, Bıçak Setleri hakkında bilgi vermek için eğitimler düzenlediklerini, firmalarında bıçak serileri, ekipman aksesuar, outdoor, endüstriyel olmak üzere dört kategoride bin 300 çeşit bıçak bulunduğunu, bıçakların tercihinin doğru şekilde yapılması ve kullanılmasının mutfakta hayatını kolaylaştırdığını” söyledi.

Danışman Şef Yardımcısı Sadık DOĞAN ise endüstriyel ve otel mutfaklarında en çok kullanılan bıçak çeşitlerine ve temel kesim tekniklerine değinerek, “Bıçaklar; sebze, soyma, ekmek, peynir, dilimleme, sıyırma, fileto, et, şef, santoku ve satır çeşitleriyle farklı ürünlerde kullanıldığını, bıçakların saplarının rengine göre de farklı alanlarda tercih edildiğini, mat parlak bıçaklar genellikle mutfakta kullanılırken, ayna parlak bıçaklar ise müşteriye daha yakın pastane ve restoranlarda kullanıldığını, domates, limon, patlıcan gibi asitli ürünlerde klasik bıçakların kullanılmaması gerektiğini’’ söyledi. Bunun yanı sıra ‘bıçak seçerken; elinize tam oturmalı, tok ses çıkarmalı, ağır olmalı, namlu ile sapı dengeli olmalı ve kullanılan bıçaklar bulaşık makinesinde yıkanmamalı’’ gibi tavsiyelerde de bulundu.

Eğitmenler tarafından anlatılan konular ile ilgili olarak sorulan sorulara cevap veren üç öğrencimize de Pirge Markalı Şef Bıçağı hediye edildi. Ayrıca öğrencilerimiz eğitmenlerin açmış oldukları firmanın ürünlerini de inceleme imkanı da buldular.

Okul Müdüremiz Sebiha YAZICI, Müdür Yardımcısı Enver YILMAZ ve Yiyecek – İçecek Hizmetleri Alanı Atölye Şefi Ali TOSUN’un Pirge Marka ve İmaj Müdürü Tankut PAÇACI ve Danışman Şef Yardımcısı Sadık DOĞAN’a hediye takdimleri ve teşekkürleri ile eğitim semineri sonlandırılmıştır.

Ara