UYGULAMA ANAOKULU MİNİK ÖĞRENCİLERİMİZİN  10 KASIM  VE MEVLÜD KANDİLİ İÇİN HAZIRLAMIŞ OLDUKLARI PANO ÇALIŞMALARI.

Okulumuzda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmak amacıyla Kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Okulumuzda Okul Aile Birliği Toplantısı Yapıldı. Gerçekleştirilen Toplantı Okul Müdürümüz Sayın Sebiha YAZICI’nın Konuşması ile Başladı.

Geçen sene yapılan çalışmalar okul aile birliği başkanımız tarafından anlatıldı.

Okul Aile Birliği Başkanlığına Mahmut ALTINSOY seçildi. Yeni yönetim kurulumuzun oluşturulmasıyla toplantı sona erdi.

Kızılay Haftası Etkinlikleri Kapsamında, Uygulama Anaokulu Minik Öğrencilerimiz İçin Anaokulumuz Bahçesine Kızılay Çadırı Kuruldu.

Velilerimizin De Katılımları İle Gerçekleşen Etkinlikte, İlçe Sağlık Müdürlüğünden Gelen Hemşireler Minik Öğrencilerimize Muayane Malzemeleri Tanıtarak Onların Sorulanı Yanıtladılar.

Uygulama Anaokulumudaki Minik ogrencilerimiz okulumuzun yenilenen kutuphanesini gezdiler.

Edebiyat ogretmenlerimizden kutuphane hakkinda bilgi aldilar ve Kitaplarin onemi hakkinda sohbet ettik.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından 15.11.2018 günü vitrin düzenlemesi gerçekleştirildi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, bölüm öğretmenleri Soner ÇENGELOĞLU ve Ali TOSUN rehberliğinde okulumuz girişinde bulunan ‘Alan Tanıtım Vitrini’ni düzenlediler. Öğrenciler bölümleri ile ilgili yapmış oldukları ürünleri sergileyerek Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Tanıtımına katkı sağladılar.

Ayrıca 16.11.2018 günü ise Alan Tanıtımı kapsamında, düzenlenen vitrin alanında Tavuk – Pilav – Ayran dağıtımı ile mutfak atölyesinde öğretmenlerimize Künefe ikramında bulundular.

Okulumuz ile 13.11.2018 tarihinde LITTLE BİG ÇAK TEKSTİL A.Ş. ve AYDIN ÖRME A.Ş. arasında "Okul Sanayi İşbirliği Sakarya Modeli" protokolü imzalanmıştır.

Moda Tasarım Teknolojisi ve açılması planlanan Tekstil Teknolojisi alanlarının bu protokol ile  Okul - Sanayi işbirliğinin arttırılması hedeflenmiştir.

Okul Kütüphanemiz, Öğretmenlerimizin Özverili Çalışmalarıyla Etkin Hale Getirildi.

Kütüphaneye Bağışlanan Kitaplar Ve Düzenlenen Kitap Desteği Kampanyaları Sayesinde Öğrencilerin Okuma İhtiyaçlarına Uygun Olarak Kütüphanemizdeki Kitap Sayısı Artırıldı.

Kütüphane Otomasyon Sistemine Kitapların Aktarılmasıyla Beraber Öğrencilerin Ödünç Kitap Almaları Da Kolaylaştırıldı. Kütüphane İçinde Yapılan Çalışmalar İle Öğretmen Ve Öğrencilerimiz Ders Saatleri Dışında Da Kütüphaneden Faydalanmaktadırlar.

Kütüphanemiz Kitap Bağışlarınız İle Zenginleşecek, Geleceğimize Dair Umutlarımız Daha Da Güçlenecektir.

GENÇ CUMHURİYETİMİZ’İN 95. YAŞI COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin, 95. Yıl dönümü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve müteakiben İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Oğuz K. ŞALLI’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından okulumuz öğrencilerinin hazırladığı şiirler sunuldu.

Öğrencilerimizden oluşan okul korosunun gösterisiyle program sona erdi.

Okulumuz   öğretmenleri  Gülten TEKİN, Binnur TATARHAN , Derya SOFUOĞLU, Ersin GÜNAYDIN, ve Saliha Gözde MERSİN    tarafından hazırlanan '' Hayat Bağı '' projesi kapsamında   Özel Eğitim Sınıfımız   ziyaret edilerek   yapılan Hayat Bağı bileklikleri  hediye edilmiştir. Bu projede amaç engelli öğrencilerin ailelerine ulaşabilirliğini arttırmaktır.

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi  Alanı  bölümü öğretmenleri  Bahriye KOÇ, Nurdan YILMAZ, Şadiye Elif ARAS  ve  Rukiye ÖZBAY tarafından hazırlanan '' Şifacı Bebekler'' projesi kapsamında Akyazı Devlet Hastanesi  Çocuk Hastalıkları polikliniğinde  tedavi gören çocuklar ziyaret edilerek   yapılan şifacı bebekler hediye edilmiştir. Bu proje kapsamında yatan hasta servisindeki   ve poliklinikteki çocukların kendilerini özel hissetmesi , hastane ve doktor fobilerini azaltmak; kendi bölüm öğrencilerimize de duyarlılık ve sorumluluk bilinci aşılamak   hedeflenmiştir.Hastane Yönetimi tarafından yapılan proje çok beğenildi ve yeni ortak projeler geliştirmek adına okulumuzla her zaman işbirliği içinde olacaklarını belirttiler.

Okulumuz Uygulama Anaokulu öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek  ''Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yılını'' kutladılar. Polis memurlarına  çizmiş oldukları resimleri takdim ettiler. Asayiş Komiseri İshak Göz ve Polis memurları çocukların bu jestine karşılık çikolata ikramında bulundular.

Okulumuz Kültür - Edebiyat ve Kütüphanecilik Kulübü tarafından hazırlanan ''Şiir Dinletisi '' 20.03.2018 Salı günü saat 19.00´da Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi´nde yapılmıştır.Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep ÖZDEMİR Şube Müdürlerimiz Tahsin KARAKAYA . Sinan ALGAÇ ve Mahmut GÜVEN Okul Aile Birliği Başkanımız İsmet ÖZTÜRK, Oda Başkanları ,Tüm öğretmenlerimiz,Velilerimiz ve öğrencilerimiz katılmışlardır.

01.11.2017 Çarşamba günü 13:00´ da Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi´ nde okulumuz 9. sınıf öğrencilerine Klinik Psikolog Yılmaz KAPLAN tarafından motivasyon semineri verilmiştir.