Şbt

28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla, Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Arama Kurtarma Derneği (SABAH) tarafından okulumuz Sivil Savunma Kulübü öncülüğünde öğrencilerimize afet bilinci temel eğitimi verilerek tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz personeli Cuma günü okulumuzda Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Servis Atölyesinde kahvaltı etkinliğinde buluştu.

Kahvaltıya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep ÖZDEMİR ile birlikte Şube Müdürlerimiz ve diğer görevliler katıldı.

Kahvaltı etkinliğinin hazırlama ve servis aşamalarında Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri görev aldılar.   Sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek resim çektirdi.

Şbt

Okulumuz Giyim Üretim Teknoloji Bölümü artık Moda Tasarım Teknolojisi adı ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Moda Tasarım Teknolojisi Bölüm Şefi Gülten TEKİN ve Bölüm Öğretmenleri Arzu BAŞKAN ve Sabiha ÖZTÜRK rehberliğinde 11. Sınıf öğrencileri ile Model Geliştirme Dersi kapsamında Drapaj yöntemiyle GELİNLİK BUTİK içerikli çalışma gerçekleştirdi.

Alan tanıtımına katkıda bulunan Bölüm Öğretmenleri gerçekleştirilen çalışmanın Moda Tasarım Teknolojisi alanında eğitim almak isteyen gençlere yol göstereceğine, onlara ilham vereceğine inandıklarını belirtiler.

Şbt

Milli Savunma Üniversitesi’nin (MSÜ) Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlediği Üniversite Tanıtım Seminer programına okulumuz 12. Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte katılım sağladık.

Üniversite Tanıtım Seminerinde Milli Savunma Üniversitesi’nde görevli Subaylar hem Milli Savunma Üniversitesi başvuru koşulları, sağlık ve spor şartları hem de üniversite eğitimi ve sonrasında bilgiler vererek öğrencilerin sorularını cevapladılar.

Şbt

Okulumuz Uygulama Anaokulu Minik Öğrencilerinin öğretmenleri rehberliğinde SCAMPER Tekniği ile hazırladıkları çalışma örnekleri..

(SCAMPER Tekniği, yaratıcı düşünmenin geliştirilmesinde kullanılan uygulanması kolay, eğlenceli bir beyin fırtınası yöntemidir. Çocuklara farklı düşünme, hayal kurma ve sezgilerini kullanarak özgün ürünler ortaya koyma şansı verir.  SCAMPER okul öncesinden başlayarak her düzeyde eğlenceli bir şekilde uygulanabilir.)

Şbt

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Kariyer Günleri etkinliğinin Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sunumuna 12. Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte katılım sağladık.

Kariyer günü etkinliğine Akyazı Kaymakamı Yakup GÜNEY,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep ÖZDEMİR, İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin KAYA, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine (SUBÜ) Akyazı Meslek Yüksekokulu Müdürü, Akyazı’da faaliyet gösteren özel sektör yöneticileri ve öğrenci kulüpleri ile İlçemiz Meslek Lisesi öğrencileri de yer aldılar.

Şbt

"Ancak konusamayan insan kavga eder." Sözünden hareketle öğrencilerin kendilerini ifade yeteneklerini geliştirmek amacıyla okulumuzda münazara yarismasi duzenlendi.

Dört sınıfin mücadele ettiği yarışma da jürinin puanlamasi sonucu Grup Napolyon birinciligi göğüsledi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin eğlenceli ve ögretici vakit geçirdiği yarışmanın tertibinde emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı zümresine ve juriye katılan Değerli  Hocalarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz 9-C Sınıfı Rehber Öğretmeni ve Biyoloji Öğretmenimiz Gülçin Nilay Nilay ÖNAL, öğrencilerinin 1. Dönem Göstermiş Oldukları Performans Nedeniyle Ödüllendirdi.

Öğrencilerinin Her Biri İçin Kendi Adlarına Özel Yaptırdığı Kitap Ayraçlarını Dönem Sonu Karne Hediyesi Olarak Verdi.

Şbt

Akyazı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Tahsin KARAKAYA ve Adnan CAN okulumuzu ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize gerçekleştirmiş oldukları bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılının 2. Döneminin başlamasıyla birlikte, 05.02.2019 günü Okulumuz Öğretmenler Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Okulumuzda 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Sonu ‘Karne Dağıtım Töreni’ Okul İdarecilerimiz, Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin de katılımıyla gerçekleşti.

Okul Müdüremiz Sebiha YAZICI, yoğun bir dönem geçirdiklerini, öğrenci ve öğretmenlerin bu tatili hak ettiklerini belirtti ve hem son TYT denemesinde başarılı olan öğrencileri hem de dönem boyunca başarı gösteren öğrencileri tebrik etti.

Konuşmanın ardından Sınıf Rehber öğretmenleri tarafından ´Onur Belgesi´ almaya hak kazanan öğrencilerin belgeleri verildi.

Okulumuz 9. sınıf öğrencilerimiz ile “Verimli Ders Çalışma Teknikleri” konusunu ´Tabu´ oynayarak işledik.

Yapılan bu yöntem ile öğrencilerimiz hem  eğlendi hem vermiş olduğumuz eğitimi öğrendi.

Okulumuz Uygulama Anaokulumuz öğrencilerimiz, kitapları kapsamında 1 ay boyunca düzenli olarak uzay ile ilgili bilgileri keşfetti

Uzay yolculukları sonunda gezegenlerimizi ve dünyamızı öğrendi.  Daha sonra minik öğrencilerimizin her biri astronot oldu.

Okulumuz  Matematik Öğretmeni Saliha Gözde MERSİN rehberliğinde, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü 11. sınıf öğrencilerimiz Özel Eğitim Öğrencilerimiz ile biirlikte “Eğlenerek Dört İşlem Öğren“ etkinliği gerçekleştirmişlerdir.

Okulumuz 10. Sınıf öğrencileri, Biyoloji Dersinde öğrendikleri ´Kan Grupları, Kan Gruplarının Belirlenmesi ve Önemi´ konuları neticesinde Biyoloji Öğretmenimiz Gülçin Nilay ÖNAL rehberliğinde, hastaneye giderek kan verdiler ve  kan gruplarını öğrenerek kartlarını aldılar.