T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Yiyecek İçecek Hizmetleri

Ekm

05.10.2023 tarihinde okul konferans salonunda Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. Sınıfı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 12. Sınıfı ve Grafik ve Fotoğraf Alanı 9/10/11/12. Sınıf öğrencilerine Hangar Agency Şirketi Görsel İletişim ve Tasarım Uzmanları Sayın Süleyman Can SEZGİ ve Sayın Taha Can ARAS tarafından “E-Ticaret, Pazarlama ve Tasarım” konulu seminer düzenlendi. Öğrencilerimiz seminere yoğun ilgi gösterdi.

 

Seminer organizasyonunu yapan Grafik ve Fotoğraf Alan Şefi Kübra BASMAZ ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

 

          Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında Prag'a giden  Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Gülistan Sezgi ve öğrenci grubumuz 21 günlük staj eğitimini başarı ile tamamladı. 

         Öğrencilerimize sertifikaları Okul Müdürümüz Enver Ekici tarafından takdim edildi. Başarılarının devamını dileriz.

 

May

Sene başında imzaladığımız protokol kapsamında Tıbbi Çiftçiler Kadın Kooperatifi Başkanı Arzu Kahveci'nin kooperatif tanıtımını yaptığı, kadınların daha güçlü bir şekilde sektörde var olabilmeleri için verdikleri çabaları anlattığı seminer mezun öğrencilerimiz tarafından ilgiyle dinlendi.

 

Kara mürver üzerine yapılan faaliyetlerden bahsedilen seminerde gençler birçok iş kolunun ve çalışacak farklı alanların da varolduğunu öğrendi. Bu semeiner sayesinde kızlarımız yeni, esnek ve çok yönlü iş imkanlarını tanımış oldu.

 

Her daim kadınların yanında yer alan bir kurum olarak kızlarımızın yarınlarını güzelleştirmek için düzenlenen bu seminere kooperatife üye kadınlarımızın ürettiği ürünlerle gelen Arzu KAHVECİ gençlere ufuk açtı. Arzu KAHVECİ ve ekibine teşekkür ediyoruz. Semineri organize eden Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan Sezgi'ye de teşekkür ederiz. 

 

Tıbbî Çiftçiler Kadın Kooperatifi ile imzaladığımız protokolün meyvelerini toplamaya başladık. Daha etkili ve güzel projeler için takipte kalın, çünkü biz kadınların sesi birlikte daha gür çıkıyor

May

Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerin meslek seçimlerinde rehberlik yapmak, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırmak, hedeflerini belirlemede yardımcı olmak amacıyla bilgiledirme semineri düzenlenmiştir. 

 

Akyazı Nilüfer Hatun MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan ve Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Meslek Yüksekokulunda Pastacılık ve Ekmekçilik bölümünde okuyan öğrencimiz Ayşenur Condul etkinliğimize katılarak bizleri gururlandırdı. 

 

Sınav süreci, üniversite hayatı ve kariyer planlamalarından bahseden Ayşenur Condul mezun olacak öğrencilerimize yol gösterdi. Büyük ilgi ile karşılanan konuşması için kendisine teşekkür ediyoruz. Semineri organize eden Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ömer Berke Curoğlu'na da teşekkür ederiz. 

May

Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akyazı Belediyesi ve Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü ile 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü nedeniyle ortak program düzenlendi.

Etkinlikte bölümümüz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ayşen DORU ile bölüm öğrencilerimizin hazırladığı gluten içermeyen pizza, kurabiye, kek ve magnolia üretilip tadımları yapıldı. 

Programa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şeyda Tok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk ve Akyazı İŞMONT Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Programımız medyada büyük ilgi gördü. İlginize teşekkür ederiz

May

 

        Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordine ettiği Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri Ayşenaz ÖZGÜR, Gözde ÜSTÜN ile Hilal AYDIN ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan Sezgi Çekya (Prag) ülkesinde staj çalışmasına gittiler. 

     Öğrencilerimiz başarılı bir şekilde stajlarına devam etmektedirler. Öğrencilerimizin başarılı sonuçlarla gelmelerini ümit ediyoruz. 

Mrt

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan Sezgi ile Grafik ve Fotoğraf Alan Şefi Kübra Basmaz'ın koordine ettiği "Sosyal Medyada İçerik Üretimi ve Ticari Amaçla Sosyal Medya Kullanımı" adlı seminer büyük ilgi gördü.

 

TİKA ve THY gibi firmalarla çalışan genç yetenek Süleyman Can Sezgi öğrencilerimize sosyal medya kullanımı hakkında bilgiler verdi. Sosyal medyanın ticari içerikli kullanımının nasıl olması gerektiğinden bahseden Süleyman Can Sezgi verdiği güncel örneklerle öğrencilerin keyifle konuyu öğrenmesini sağladı. 

 

Bu keyifli ve verimli geçen seminer için Süleyman Can Sezgi Beye çok teşekkür ederiz.

Mrt

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan Sezgi koordinatörlüğünde Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ayşen Doru'nun kaleme aldığı " Yöresel Saklama Koşullarını Tanıma ve Sürdürülebilir Gıdaları Keşfetme Projesi" adlı proje Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmenleri Elif Dursun ve Ömer Berke Curoğlu'nun da destekleriyle hayata geçirilmiştir. Öğrencilerimiz ürünleri üretirken hem eğlenmiş hem de geleneksel sürdürülebilir yöntemleri öğrenmişlerdir. Üretilen ürünler döner sermaye kapsamında satışa sunulmaktadır.

Ara

         Okul Müdürümüz Enver EKİCİ,  Müdür Yardımcımız Ali TOSUN  ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ İstanbul'da düzenlenen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı ve Yemek Yarışmasında 2 Altın, 3 Gümüş Madalya kazanan öğrencilerimiz Sude KAZAN, Hilal AYDIN, Ayşenaz ÖZGÜR, Rümeysa Zehra ÇÖNT ve Fatmanur BODUR ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI'yı ziyaret ederek başarılarını paylaştılar.

Gastronomi Şefler Federasyonu (Gastro Chefs) tarafından organize edilen yarışmada ilimize büyük gurur yaşatan öğrencilerimize hediyeler vererek ayrı ayrı tebrik eden Müdürümüz İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI, öğrencilerimizin başarılarında emeği olan öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi de kutladı.

        Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in teşvikleri ve Valiliğimiz himayelerinde yürütülen projeler sayesinde özellikle mesleki eğitim alanında son yıllarda görülen başarılardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı, ilimiz eğitimindeki başarılı sonuçların artarak devam edeceğini belirtti.

 

300'den fazla yarışmacı ve jüri üyesinin katılımıyla Kasım ayında İstanbul'da gerçekleştirilen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı ve Yemek Yarışmasında öğrencilerimizin kazandığı başarılar şöyle:

 

Şefler Zirvesi Lise Aşçı Makarna Tabağı kategorisinde;

Ayşe Naz ÖZGÜR isimli öğrencimiz "Peynir Dolgulu Bal Kabaklı Makarna" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Tatlı Tabağı kategorisinde;

Rümeysa Zehra ÇÖNT isimli öğrencimiz "Elma Rüyası" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Tatlı Tabağı kategorisinde;

Hilal AYDIN isimli öğrencimiz "Helva Köpüklü Armudiye Tatlısı" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Ana Yemek Tabağı kategorisinde; 

Sude KAZAN isimli öğrencimiz "Bıldırcın Yuvası" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Balık Tabağı kategorisinde;

Fatma Nur BODUR isimli öğrencimiz "Pesto Soslu Levrek" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

Ara

Gastronomi Şefler Federasyonu (Gastro Chefs) tarafından 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde organize edilen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı  ve Yemek Yarışmasına katılan öğrencilerimiz Ayşenaz ÖZGÜR ve Rümeysa ÇÖNT ALTIN MADALYA, Sude KAZAN, Hilal AYDIN ve Fatmanur BODUR ise GÜMÜŞ MADALYA alarak dönmüşlerdi.

 

Yarışmada başarı sağlayan öğrencilerimizi ilk olarak yarışma alanında öğrenciler ile birlikte bulunan Müdür Yardımcımız Ali TOSUN tebrik etti. Öğrencilerini daha önce de alanları ile ilgili yarışmalara hazırlayan Yiyecek - İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ'de madalya alan öğrencilerine ve zümre arkadaşlarına teşekkür ederek öğrencilerinin sıkı çalışmalarının karşılıklarını kazandıkları madalyalar ile aldıklarını belirtti.

 

İstanbul Şefler Zivesi'nden madalyalar ile dönen öğrencilerimiz için okulda madalya töreni yapılarak öğrencilere hediyeler verildi. Törende Okul Müdürümüz Enver EKİCİ 'Öğrencilerimiz katıldıkları yarışmada kategorilerinde 1.cilik ve 2.cilik elde ederek madalyalar ile döndüler. Onların başarılar kazanmaları bizleri hem gururlandırdı hem de mutlu etti. Öncelikle öğrencilerimize yol gösteren, rehberlik eden ve onlara emek harcayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefimiz Gülistan SEZGİ başta olmak üzere Elif DURSUN, Ömer Berke CUROĞLU ve Ayşen DORU'ya teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz kendi mesleki alanlarında başarı sağladıkça hem eğitim aldıkları mesleki alanları ile ufukları açılıyor hem de kendilerinden sonraki arkadaşlarına güzel örnekler oluyorlar. Azim, kararlılık ile sıkı çalışmanın başarıları beraberinde getirdiğini öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sayesinde gördük, katılan öğrencilerimizi tebrik ederim'' dedi.

Ara

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri İstanbul Şefler Zirvesi Yemek Yarışması'ndan dereceler ile döndüler.

 

Gastronomi Şefler Federasyonu (Gastro Chefs) tarafından organize edilen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı  ve Yemek Yarışması 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul'da 300'den fazla yarışmacı ve jüri üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen yarışmaya Okulumuz Yiyecek - İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ liderliğinde, Alan Öğretmenlerimiz Elif DURSUN, Ömer Berke CUROĞLU ve Ayşen DORU'nun rehberliğinde öğrencilerimizde katılım sağladırlar. Öğrencilerimiz Lise Ana Yemek Tabağı, Lise Balık Tabağı, Lise Aşçı Makarna Tabağı ve Lise Tatlı Tabağı  kategorilerinden yarıştı. Öğrenciler birçok ilden yarışmaya gelen rakipleri ile mücadele ederek aldıkları dereceler ile emeklerinin karşılığını aldılar.

 

➡️ Şefler Zirvesi Lise Aşçı Makarna Tabağı kategorisinde;

Ayşe Naz ÖZGÜR isimli öğrencimiz "Peynir Dolgulu Bal Kabaklı Makarna" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

 

➡️ Şefler Zirvesi Lise Tatlı Tabağı kategorisinde;

Rümeysa Zehra ÇÖNT isimli öğrencimiz "Elma Rüyası" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

Hilal AYDIN isimli öğrencimiz "Helva Köpüklü Armudiye Tatlısı" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

➡️Şefler Zirvesi Lise Ana Yemek Tabağı kategorisinde; 

Sude KAZAN isimli öğrencimiz "Bıldırcın Yuvası" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

➡️Şefler Zirvesi Lise Balık Tabağı kategorisinde;

Fatma Nur BODUR isimli öğrencimiz "Pesto Soslu Levrek" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

May

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün düzenlediği Türk Mutfağı Yemek Yarışmasına Yiyecek İçecek Hizmetleri alanımız tatlı kategorisinde katılım sağlamıştır. Jüri üyelerince değerlendirilen yarışmada öğrencilerimize katılım belgesi düzenlenmiştir.

May

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerine yönelik olarak 23.05.2025 tarihinde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokuluna tanıtım gezisi yapıldı. Gezi sırasında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesinde bizimle ilgilenen Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan ŞENGÜL ile üniversite bölümleri  ile ilgili öğrencilerimize sunum yapan Arş. Gör. Elif KAYMAZ hocalarımıza teşekkür ediyoruz. 

Sapanca Turizm Meslek Yüksekokuluna düzenlenen gezi sırasında bizimle ilgilenen Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Şevki ULEMA ile üniversite bölümleri  ile ilgili öğrencilerimize sunum yapan Öğr. Gör. Arzu ÖZEL YILMAZCAN hocalarımız ile öğrencilerimize uygulama oteli hakkında bilgi veren Aşçılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Taner ÖZTÜRK ile Öğr. Gör. Evrim KARACA hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Alanımız açısından verimli bir gezi oldu.

Üniversiteye yapılan gezinin ardından öğrencilerimizle birlikte Arifiye Gölpark'da piknik etkinliği yapıldı. Tüm olumsuz hava şartlarına rağmen güzel bir gün geçiren öğrencilerimiz eğlenerek etkinliklerini sonlandırdı.

May

Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümümüzden öğrenciler Nida BAL , Kevser SAYGI ve öğretmenleri Soner ÇENGELOĞLU Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Yemek Yarışmasına Vişne Köpüklü Dana Bonfile yemeği ile katılım sağlamıştır.

May

Alan tanıtımımızda alan öğrencilerimiz kendilerine ayrılan stantlarda yaptıkları ürünleri sergilediler. Okulumuzu ziyarete gelen öğrenciler için bir stantta kapkek workshobu verilirken bir stantta maket pastalar sergilendi. Etkinliğimize İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep ÖZDEMİR, ilçe şube müdürleri ile ilçemizdeki ortaokulların idarecileri ile rehberlik öğretmenleri de katılmıştır. Aynı zamanda gelen öğrenciler için çeşitli ikramlar yapıldı.

May

Ogrencilerimizi seçebilecekleri mesleklerle ilgili bilgilendirmek, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırarak hedeflerini sağlıklı olarak belirlemelerine yardimci olmak ve meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakimindan daha iyi tanımalarını saglamak amaciyla okulumuz rehberlik çalışmaları doğrultusunda planlanan KARİYER GÜNLERİ etkinlikleri kapsaminda okulumuz mezunlarindan Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Birgül GÜLER okulumuza davet edilmiştir.

        9 Mayıs 2022 Pazartesi günü Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz ile üniversitede hayat, barınma ve burs durumları vs konular hususunda söyleşi gerçekleştiren Birgül GÜLER ayrıca öğrencilerimizin merak ettikleri sorularını da cevaplamıştır. 

        Bu güzel etkinlik ile öğrencilerimizle buluşan eski mezunumuz Birgül GÜLER 'e teşekkür ederiz.

Nis

   'Meslek Liseliler Aileler ile Buluşuyor' projesi kapsamında Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri Kadir Gecesi dolayısıyla Mutfak Atölyesinde Kandil Simidi yaptılar.

       Ayrıca öğrencilerimiz proje kapsamında hazırladıkları Kandil Simitlerini okulumuzun bulunduğu Batakköy Mahallesindeki ailelere dağıtımını gerçekleştirdiler.

Nis

 

     'Meslek Liseliler Aileler ile Buluşuyor' projesi kapsamında Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri Ramazan dolayısıyla Mutfak Atölyesinde iftar menüsü hazırladılar.

     Ayrıca öğrencilerimiz proje kapsamında hazırladıkları iftar menülerini okulumuzun bulunduğu Batakköy Mahallesinde 25 kişilik 6 farklı aileye dağıtımını gerçekleştirdiler.

Nis

 

     Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerine yönelik olarak 23.05.2022 Pazartesi günü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu'na Üniversite Tanıtım Gezisi yapılacaktır. 

 

Nis

Ogrencilerimizi seçebilecekleri mesleklerle ilgili bilgilendirmek, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırarak hedeflerini sağlıklı olarak belirlemelerine yardimci olmak ve meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakimindan daha iyi tanımalarını saglamak amaciyla okulumuz rehberlik çalışmaları doğrultusunda planlanan KARİYER GÜNLERİ etkinlikleri kapsaminda okulumuz mezunlarindan Gıda Teknikeri Seda ÖNLÜTÜRK ve Üniversite Öğrencisi Hilal KESER okulumuza davet edilmiştir.

        21 Nisan 2022 Perşembe günü Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz ile gıda teknikerliği, çalışma alanları ve şartları, üniversitede hayat, barınma ve burs durumları vs konular hususunda söyleşi gerçekleştiren Seda ÖNLÜTÜRK ve Hilal KESER ayrıca öğrencilerimizin merak ettikleri sorularını da cevaplamıştır. 

        Bu güzel etkinlik ile öğrencilerimizle buluşan eski mezunumuz Seda ÖNLÜTÜRK ve Hilal KESER'e teşekkür ederiz.

Nis

Ogrencilerimizi seçebilecekleri mesleklerle ilgili bilgilendirmek, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırarak hedeflerini sağlıklı olarak belirlemelerine yardimci olmak ve meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakimindan daha iyi tanımalarını saglamak amaciyla okulumuz rehberlik çalışmaları doğrultusunda planlanan KARİYER GÜNLERİ etkinlikleri kapsaminda okulumuz mezunlarindan Aşçı Zeynep TURAN okulumuza davet edilmiştir.

        5 Nisan 2022 Salı günü Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz ile yiyecek-içecek sektörü, çalışma şartları, mutfak düzeni vs konular hususunda söyleşi gerçekleştiren Zeynep TURAN ayrıca öğrencilerimizin merak ettikleri sorularını da cevaplamıştır. 

        Bu güzel etkinlik ile öğrencilerimizle buluşan eski mezunumuz Zeynep TURAN'a teşekkür ederiz.

Mrt

        Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğretmenimiz Gülistan SEZGİ eğitmenliğinde Akyazı Anadolu Kalkınma Vakfı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hafta sonları Butik Çikolata Kursu açılmıştır.

        Okul öğrencilerimiz ile ilçemiz kadınlarının da katılım sağladığı kursumuzda; kursiyerlerin el becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra girişimcilik ruhlarını da ortaya çıkarmaları hedeflenmektedir. 

        Bu hafta, Royal icing ile ebru desen kurabiye, baharatlı özel kurabiye tarifi ile vitray kurabiye, pastacı kalemi ile çikolata dekoru, Cupcake ile frosting ve çikolatalı buttermilk krema çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Mrt

        'Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor' projesi kapsamında okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrenci ve öğretmenleri Mart Ayı projesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde mutfak atölyelerinde hazırladıkları pastayı daha önceden belirlenen aileye ileterek hem Kadınlar Günü'nü kutladılar hem de aile - öğrenci buluşması gerçekleştirdiler.

       Emeği geçen Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Şbt

         Altındere Alabalık Tesislerine Mesleki Eğitim Merkezi programı ve Ustalık Telafi Eğitimi hakkında Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU tarafından bilgilendirme ziyareti yapıldı.

         Ziyarette Altındere Alabalık Tesisleri Şefi Ziya ÖZDEMİR Bey ile konu ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

         Özellikle okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile ilgili Mesleki Eğitim programı üzerine yoğunlaşıldı.

Şbt

         Akyazı Doyum Lokantasına Mesleki Eğitim Merkezi programı ve Ustalık Telafi Eğitimi hakkında Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefi Ali TOSUN tarafından bilgilendirme ziyareti yapıldı.

         Ziyarette Doyum Lokantası sahiplerinden Tarık HİKMET Bey ile konu ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

         Özellikle okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile ilgili Mesleki Eğitim programı ve Ustalık Telafi Eğitimi hakkında üzerine yoğunlaşıldı.

Şbt

       Osmanoğlu Yemek Şirketine Mesleki Eğitim Merkezi programı ve Ustalık Telafi Eğitimi hakkında Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefi Ali TOSUN tarafından bilgilendirme ziyareti yapıldı.

         Osmanoğlu Yemek Şirketi Yöneticisi Yusuf MUTLU Bey ile konu ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

         Özellikle okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile ilgili Mesleki Eğitim programı üzerine yoğunlaşıldı.

Ara

       İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep ÖZDEMİR, Şube Müdürlerimiz İbrahim BAŞ ve Ramazan ŞERBETÇİ okulumuzu ziyaret etiiler.

       Ziyarette geçen hafta İl Müdürümüz Ebubekir Sıdık SAVAŞÇI'nın katılımıyla gerçekleştirilen ilçe ziyaretindeki etkinlikte görev alan Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri ve Öğrencilerimize İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep ÖZDEMİR tarafından ayrıca teşekkür edildi. 

         Okulumuz meslek atölyelerini de gezen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürlerimiz Okul Müdürümüz Enver EKİCİ'den bilgi aldılar.

Haz

     Türk Mutfağı üzerine farkındalık oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması için başlatılan ve kuruculuğunu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile Bolu Mengen Aşçılar MTAL'den Nihal KEMER'in yaptığı, 'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' eTwinning Projesinde sona gelindi.

     Eğitim Öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz Eylül-Mayıs ayları arasında her ay düzenli olarak etkinlikler (webinarlar, afiş-logo-slogan çalışmaları, unutulan  yöresel yemeklerin araştırılması, evde aileler ile birlikte yapılması, bilgi yarışması, e-oyunlar, coğrafi işaretli ürün ayraçları, e-sergi, e-kitap vs.) gerçekleştirmiş ve uzaktan eğitim sürecinde motive olmuşlardır. Proje sonunda ise Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Türkiye Birimine Kalite Etiketi Başvurusu gerçekleştirilmiştir.

     Proje Danışmanı Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN ve çalışmalarda özveri ile çalışan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Uzaktan Eğitim esnasında;

- Unilever Food Solutions'ın (UFS) Gıda Güvenliği Derneği ve Diversey iş birliğiyle hazırladığı "Güvenilir Eller" Gıda Güvenliği ve Denetim Eğitim Programı ile 

- Pakmaya Profesyoneller Dünyası Akademisi (PDA) ve Özyeğin Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü işbirliğiyle hazırlanan Gıda Güvenliği Eğitimlerine

online olarak katılan öğrencilerimize Okul Müdürümüz Enver EKİCİ, Müdür Yardımcılarımız Enver YILMAZ, Nadir SÖNMEZ ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU tarafından sertifikaları verildi. 

Ağu

 

        Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 10. Sınıf Alan öğrencilerinin Telafi Eğitiminde yararlanması için Servis Hazırlıkları Dersi Peçeteler Modülü Peçete Katlama Yöntemlerine ilişkin videolar.

Mrt

          Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğretmenleri Elif ARAS ve Rukiye ÖZBAY ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğretmeni Ali TOSUN rehberliğinde, 11. sınıf öğrencileri 05.03.2020 günü ortak atölye çalışması gerçekleştirdiler. Etkinlik Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünden 15 öğrencinin Mutfak Atölyesine, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünden 10 öğrencinin Çocuk Gelişim Atölyesine 2 farklı grup halinde (sabah-öğle) giderek kendi bölümleri dışndaki alanların etkinliklerine aktif katılım sağlamaları ve bölümler arası işbirliğini geliştirilmesi için planlandı.

         Öğrencilerimiz  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünde; Tanışma için Buz Kırma Etkinliği, Kitap Ayracı Yapımı, Bardak ve Beden Ritm Çalışmaları etkinleri gerçekleştirirken Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde ise Boşnak Böreği, Arapaşı Çorbası, Ekşili Sulu Köfte, Cupcake, Köstebek Pasta, Sütlaç, Browni Kurabiye, Beşamel Soslu Patates gibi ürünler yaptılar ve sonrasnda tadlarına baktılar.

        Öğrencilerimizin bölümlerarası kaynaşma için yapılan ortak atölye çalışmasında çok eğlendikleri ve farklı deneyimler yaşadıkları görüldü.

        

Ara

Meslek liselerinin alanlarını tanıtmaları ve meslek liselerinin tercih edilme oranlarını artırmak amacıyla, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN koordinesinde yürütülen Genç Çıraklar Atölyede (Young Apprentice in Workshop) isimli  eTwinning Projemiz okulumuz Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerine tanıtılarak Ekim ayı içerisinde başlatılmıştır.

Bu kapsamda ilk olarak öğrencilerimize proje anlatılmış, projede gönüllü olarak yer almak isteyenler belirlenmiş, gerekli izin belgelesi alınmış ve proje çalışmaları için ilçemizdeki ortaokullar ile görüşmeler yapılmaya başlanmıştır.

Ara

eTwinning projemiz - Genç Çıraklar Atölyede (Young Apprentice in Workshop)

Genç Çıraklar Atölyede (Young Apprentice in Workshop) adlı eTwinning projemiz Türkiye ve Sırbistan ortaklı olup Sırbistan'dan 1, Türkiye'den 9 meslek lisesinin (Sakarya, Ordu, Bursa, Hatay, Aydın(2), Konya, Ankara, Eskişehir) katılımı ile yürütülmektedir.

Mesleki eğitim seçeneklerini ve bu eğitimi veren okulları mesleki eğitimi tercih edecek gençlere tanıtmak gerekmektedir. Bu proje ile meslek liseleri olan okullarımız, verilen eğitim ve okullardaki meslek alanları ortaokul 8. Sınıf seviyesindeki öğrencilere klasik yöntemlerin ötesine geçilerek tanıtılacaktır.

İlçemizdeki Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerine atölyelerimizde uygulamalı eğitime katılma fırsatı sunulacaktır. Halihazırda eğitim gören öğrencilerimiz de bu çalışmalara aktif olarak katılacak ve öğrendiklerini yeni öğrencilere aktaracaklardır. Çalışmalar ve sonuçlar proje ortakları olarak paylaşılacak ve proje katılımcısı öğrencilerimiz öğrendiklerini öğretme ve diğer ortak okulların öğrencileri ile etkileşim kurma fırsatına sahip olacaklardır.

Proje ile, meslek liselerinin alanlarını tanıtmaları ve meslek liselerinin tercih edilme oranlarını artırmak amaçlanmaktadır.

Proje için okulumuzdan da Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN koordinesinde, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri arasından e-twinning proje ekibi oluşturulmuş ve ilçemiz ortaokullarında eğitim gören 8. Sınıf öğrencilerinin meslek seçimi yapmadan önce alanları tanımaları amacıyla çalışmalar başlatılmıştır.

(E-Twinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. E-Twinning eylemi, Avrupa okullarını, gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.)

Ara

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından 15.12.2019 günü Alan Tanıtımı gerçekleştirildi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, Bölüm Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN rehberliğinde okulumuz girişinde bulunan Bölüm Tanıtım Alanında bölümleri ile ilgili düzenlemeler yaparak tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiler.

Öğrenciler bölümleri ile ilgili; besin gruplarını gösteren besin piramidi, et türlerini gösteren tablo, kışlık ürünler, mutfakta kullanılan baharatlardan oluşan baharat ağacı, masaüstü servis takımları ve kuver,  menü listesi vb.  yapmış oldukları ürünleri sergileyerek Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Tanıtımına katkı sağladılar.

Ara

Okulumuz, mesleki eğitim verdiği öğrencilerinin iş becerilerini geliştirmek için, onları kendi mesleki alanlarının ustalarıyla, şefleriyle, sektör temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor. 

 Bu amaçla yapılan faaliyetler kapsamında, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 10. Sınıf öğrencileri, Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN rehberliğinde Akyazı – Kuzuluk'ta bulunan İhlas Kuzuluk Termal Otele ziyarette bulundular. 

 Gerçekleştirilen ziyarette, İhlas Kuzuluk Termal Otel - Yiyecek & İçecek Müdürü Ayhan COŞKUN tarafından işletmeye ait mutfak, restaurant, önbüro, odalar bölümü, toplantı salonu, pastane ve üretim atölyeleri öğrencilere gezdirilerek kullanılan ekipmanların ve mekanların tanıtımları, üretim aşamaları, restaurantlarda büfe düzenleri, pastane ve mutfak işleyişi gibi konular hakkında bilgiler verildi.

   İhlas Kuzuluk Termal Otel - Yiyecek & İçecek Müdürü Ayhan COŞKUN Beye alakaları için teşekkür ederiz.

Ara

 

         Okulumuz Uygulama Anaokulunun minik öğrencileri, öğretmenleri Ali ÇALIŞKAN  ve  Salih KARAGÖZ ile velileri eşliğinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Atölyesine ziyarette bulundular. 

           Ziyarette minik öğrencilerimiz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ve 11 Yiyecek sınıfındaki aşçı adayı ablaları eşliğinde Kakaolu - Çikolatalı ´´Sevgi Topları´´ yaptılar. Bir yandan da mutfak, yemek, aşçılık mesleği, beslenme vb. gibi konularda bilgi sahibi olarak eğlenceli dakikalar geçirdiler.  

Kas

 

          Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Atölyesi zeminindeki kırılan fayanslar Okul Öncesi Öğretmenimiz Ali ÇALIŞKAN, Sanat Tasarım Alan Şefi Turgay ÇAKIR, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN tarafından yenileri ile değiştirilerek zemine derz dolgu yapıldı.

         Yiyecek İçecek Hizmetleri Zümresi olarak öğretmenlerimiz Ali ÇALIŞKAN ve Turgay ÇAKIR'a teşekkür ederiz.

 

Ekm

 

        Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefi Ali TOSUN'un organizesinde 25.10.2019 günü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi, Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu ve Sapanca Park Uygulama Oteline Üniversite Tanıtım Gezisi düzenlendi.

         Düzenlenen geziye okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı - Teknik ve Meslek 12. sınıf öğrencileri, Müdür Yardımcımız Enver YILMAZ, Rehberlik Öğretmenimiz Merve HASTURGUT, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU, Sanat ve Tasarım Alan Şefi Turgay ÇAKIR ile 12. sınıf öğrencileri de katıldı.

        Üniversite tanıtım gezisinde öğrencilerimiz, öncelikle Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesini gezerek kurulmakta olan Mutfak atölyeleri hakkında bilgiler aldılar. Sonrasında ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim üyesi Doc Dr Şevki ULAMA tarafından öğrencilerimize alan ve geleceği hakkında bilgiler verildi.

       Daha sonra ise öğrencilerimiz, Kırkpınarda bulunan Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulunu gezdiler. Burada Aşçılık Program Başkanı ve Tüm Pastacılar ve Aşçılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Sakarya İl Başkanı Taner ÖZTÜRK tarafından öğrencilerimize okul ve atölyeler gezdirilerek  yapılan çalışmalar ve eğitimler hakkında bilgiler verildi. Son olarak ise yine üniversite bünyesinde bulunan Sapanca Park Uygulama Oteli gezildi.

       Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi, Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu ve Sapanca Park Uygulama Oteli yetkillierine öğrencilerimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşkkür ederiz

Ekm

 

         Okulumuz Sanat Tasarım Alan Şefi Turgay ÇAKIR'ın organizesinde 25.10.2019 günü Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'ne Üniversite tanıtım gezisi düzenlendi.

         Düzenlenen geziye okulumuz Sanat ve Tasarım Alanı - Grafik Alanı 12. sınıf öğrencileri, Müdür Yardımcımız Enver YILMAZ, Rehberlik Öğretmenimiz Merve HASTURGUT, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Ali TOSUN ve Soner ÇENGELOĞLU ile 12. sınıf öğrencileri de katıldı.

        Üniversite tanıtım gezisinde öğrencilerimiz, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde Seramik ve Cam Tasarım Bölümü, Resim Bölümü, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ve Görsel İletişim Tasarım Bölümlerinin atölyelerini gezerek yapılan çalışmalar ve eğitimler hakkında bilgiler aldılar, akıllarındaki soru işaretlerini gidermek adına sorularını sordular.

Ekm

 

         Okulumuz çevresini Güzelleştirme Çalışmaları kapsamında, Sanat ve Tasarım Alan Şefi Turgay ÇAKIR organizesinde; Sanat Tasarım Alanı 10. sınıf öğrencileri ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefi Ali TOSUN ve 10. sınıf öğrencileri okul bahçemizde bulunan Spor Odası, Kamelya ve Güvenlik Odasını elden geçirererek dış cephelerini önce temizlediler ve bakımlarını yaparak  boyadılar.

 

Ekm

 

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı öğrencileri İstanbul Kültür ve Tat Festivali Uluslararası Yemek Yarışması'ndan dereceler ile döndüler.

 

Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu (MUGAFED) bünyesindeki aşçı dernekleri tarafından 18-20 Ekim 2019 tarihlerinde organize edilen İstanbul Kültür ve Tat Festivali Uluslararası Yemek Yarışması İstanbul Pendik Sahil de 350'den fazla yarışmacı ve jüri üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Uluslararası olarak düzenlenen yarışmaya Okulumuz Yiyecek - İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz ve Atölye Şefi Ali TOSUN'un hazırladığı öğrencileri de Lise Düzeyinde Restaurant Ana Yemek ve Restaurant Tatlı Tabağı kategorilerinden yarıştı. Öğrenciler birçok ilden yarışmaya gelen rakiplerini eleyerek aldıkları dereceler ile hem emeklerinin karşılığını aldılar.

 

Restaurant Tatlı Tabağı kategorisinde; 

Handenur KARDEŞ isimli öğrenci 'Kuş Yuvasında Muhallebi' ile ALTIN Madalya alarak 1. Oldu.

Yine aynı kategoride Esra ÇETİNTAŞ isimli öğrenci  'Şeftali Rüyası' ile GÜMÜŞ madalya alarak 2. Oldu.

Restaurant Ana Yemek kategorisinde; 

 Meryem Nur YAVUZ isimli öğrenci 'Alfredo Soslu Cordon Bleu' ile GÜMÜŞ madalya alarak 2. Oldu.

 

Yarışmada başarı sağlayan öğrencilerimizi ilk olarak yarışma alanında öğrenciler ile birlikte bulunan Müdür Yardımcımız Mehtap Yıldırım YAZICI ve Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU tebrik etti.

 

Öğrencilerini daha önce de alanları ile ilgili yarışmalara hazırlayan Yiyecek - İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Ali TOSUN'da madalya alan öğrencilerine teşekkür ederek sıkı çalışmalarının karşılıklarını kazandıkları madalyalar ile aldıklarını belirtti.

 

İstanbul'dan başarı ile dönen öğrenciler için Okul Müdürümüz Enver EKİCİ 'Öğrencilerimiz katıldıkları yarışmada kategorilerinde 1.cilik ve 2.cilik elde ederek madalyalar ile döndüler. Öncelikle öğrencilerimize yol gösteren, rehberlik eden ve onlara emek harcayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN'a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz kendi alanlarında başarı sağladıkça hem alanları ile ufukları açılıyor hem de arkadan gelen diğer öğrencilerimiz için örnek oluyorlar. Azim ile çalışmanın başarıları beraberinde getirdiğini öğretmenimiz ve öğrencilerimiz sayesinde gördük, katılan öğrencilerimizi tebrik ederim'' dedi.

May

  

         Okulumuz Mesleki Alan Tanıtım Günleri 30.05.2019 günü Okul Bahçemizde Tüm Bölümlerimizin Katılımı İle Gerçekleştirildi. 

         Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı standından kareler...

Nis

 

            Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN rehberliğinde, bölüm öğrencilerinin ´Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Kursu´alabilmesi için Akyazı Halk Eğitim Merkezi ile görüşülerek işbirliği yapıldı. 

           Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğrencilerinden alınan talepler doğrultusunda hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki grup halinde planlama yapıldı.

           İlk grup eğitimi 10 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilmişti, ikinci grup (haftasonu) eğitimi de 20 Nisan Cumartesi Günü yine okulumuz Servis Atölyesinde Eğitmen Erdal CANSU tarafından gerçekleştirilmiştir.

Mrt

 

        Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenimiz Ali TOSUN rehberliğinde, Yemek Gruplarının Servisi dersinde Meyve ve Tatlıların Servisi konusu kapsamnda 12 ATY sınıfı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve servis edilen Meyve Tabağı Sunumları

Mrt

 

          Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenimiz Soner ÇENGELOĞLU rehberliğinde, İçecek Servisi dersinde Alkolsüz Meyve Kokteylleri Servisi konusu kapsamnda 11 ATY sınıfı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve servis edilen Meyve KokteylleriSunumları

Mrt

Okulumuz Yiiyecek  İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri Bolu 5. Uluslararası Mutfak Günleri’nden dereceler ile döndüler.

 

Dünya Aşçılar ve Şefler Birliği (WACS), Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Bolu Belediyes  işbirliği ile Yeniçağa Aşçılar ve Pastacılar Derneği (YEPAD) tarafından ‘Yılın Gastronomi Şehri Bolu’ sloganı ile organize edilen Bolu 5. Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri 15-16-17  Mart 2019 tarihlerinde Bolu Kent Meydanında 400 yarışmacı ve 14 ülkeden yabancı jüri üyeleri ile gerçekleştirildi.

 

Uluslararası olarak düzenlenen yarışmaya Okulumuz Yiyecek - İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz ve Atölye Şefi Ali TOSUN’un hazırladığı öğrencileri de lise düzeyinde Osmanlı Saray Mutfağı ve Restaurant Tatlı Tabağı kategorilerinden yarıştı. Öğrenciler birçok farklı ilden yarışmaya gelen rakiplerini eleyerek aldıkları dereceler ile hem emeklerinin karşılığını aldılar hem de Sakarya’nın Akyazı’nın gurur kaynağı oldular.

 

Osmanlı Saray Mutfağı kategorisinde; 

Belkıs DURAN ‘Hünkar Beğendi’ ile GÜMÜŞ, Hilal KESER ‘Fodula’ ile BRONZ ve Meryem Nur YAVUZ ‘Kirde Kebabı ’ ile BRONZ,

 

 Restaurant Tatlı Tabağı kategorisinde; 

Handenur KARDEŞ ‘Ayva Tatlısı’ ile GÜMÜŞ, Esra ÇETİNTAŞ  ‘Kabak Rüyası’ ile GÜMÜŞ madalya almaya hak kazandılar.

 

Bolu’dan başarı ile dönen öğrenciler için Müdürümüz Sebiha YAZICI tarafından tören düzenlendi.  Törene Akyazı İlçe Kaymakamımız Sn. Yakup GÜNEY, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep ÖZDEMİR ve İlçe Emniyet Müdürü İsa COŞAR da katıldı ve derece alan öğrencilere ödülleri ve hediyeleri takdim edildi.

 

Okul Müdürü Sebiha YAZICI törende yaptığı konuşmasında ‘Bu anlamda ilk kez katıldığımız bir yarışmada 5’te 5 yaparak başarı sağlayan öğrencilerimi kutluyor, onlara bu çalışmada emek harcayarak güvenen ve öncülük eden Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN’a da teşekkür ediyorum.  Başarıyla dönen öğrencilerimiz diğer öğrencilere de örnek oldu. Çalışmanın ve azmin başarılar getirebileceğini öğretmenimiz ve öğrencilerimiz sayesinde gördük, katılan öğrencilerimizi tebrik ederim’’ dedi.

Ayrıca törene katılan Sn. Yakup GÜNEY ve Recep ÖZDEMİR okulda bulunan bölüm atölyelerini gezerek bilgi aldılar.

Mrt

 

           Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12 ATY sınıfı öğrencileri Alan öğretmenleri Ali TOSUN rehberliğinde, Mutfak Dersleri kapsamnda ülkemize ait mutfak kültürlerini okulumuz öğrencilerine tanıtmak ve farkındalık yaratmak amacıyla, her 15 günde bir değiştirmek kaydıyla teknik sınıfları girişinde bulunan panoda, Ege-Akdeniz Mutfağı, Doğu Anadolu Mutfağı, İç Anadolu Mutfağı,Osmanlı Mutfağı, Trakya (Göçmen) Mutfağı, Güneydoğu Anadolu Mutfağı ve Karadeniz Mutfağı konseptli pano çalışmaları gerçekleştirecekler. 

      İkinci pano çaışmaları Doğu Anadolu Mutfağı´ndan kareler.

Mrt

   

       8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12 Teknik Sınıfı öğrencileri, Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU, Atölye Şefi Ali TOSUN ve Sınıf Rehber Öğretmenleri Saliha Gözde MERSİN rehberliğinde anne ve ablalarına süpriz bir kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

       Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12 Teknik Sınıfı öğrencileri sabahtan mutfak atölyesinde anne ve ablaları için yiyecekkler hazırlayarak düzenlenen servis atölyesinde açtıkları büfe ile onların beğenilerine sundular. 

        Daha sonra okula gelen anne ve ablalarına Okul Müdüremiz Sebiha YAZICI´nın konuşması sonrasında hazırladıkları kısa programı sundular ve yine kendilerinin süslemiş oldukları çiçekleri vererek onların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar. 

       

Mrt

 

        Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12 ATY sınıfı öğrencileri Alan öğretmenleri Ali TOSUN rehberliğinde, Mutfak Dersleri kapsamnda ülkemize ait mutfak kültürlerini okulumuz öğrencilerine tanıtmak ve farkındalık yaratmak amacıyla, her 15 günde bir değiştirmek kaydıyla teknik sınıfları girişinde bulunan panoda, Ege-Akdeniz Mutfağı, Doğu Anadolu Mutfağı, İç Anadolu Mutfağı,Osmanlı Mutfağı, Trakya (Göçmen) Mutfağı, Güneydoğu Anadolu Mutfağı ve Karadeniz Mutfağı konseptli pano çalışmaları gerçekleştirecekler. 

      İlk pano çaışmaları Akdeniz-Ege Mutfağı´ndan kareler.

Şbt

 

   İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz personeli Cuma günü okulumuzda Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Servis Atölyesinde kahvaltı etkinliğinde buluştu. 

   Kahvaltıya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep ÖZDEMİR ile birlikte Şube Müdürlerimiz ve diğer görevliler katıldı. 

   Kahvaltı etkinliğinin hazırlama ve servis aşamalarında Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri görev aldılar.   Sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek resim çektirdi.

      

Ara

Okulumuz, mesleki eğitim verdiği öğrencilerinin iş becerilerini geliştirmek için, onları kendi mesleki alanlarının ustalarıyla, şefleriyle, sektör temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor. 

Bu amaçla yapılan faaliyetler kapsamında, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Sınıfı öğrencilerine Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN´un çalışmaları neticesinde Kuzuluk Termal Otel Pastaneleri Şefi İsmail DİNÇ Usta tarafından Uygulamalı Tatlı Yapım Eğitim Verdi.

Kuzuluk Termal Otel Pastaneleri Şefi İsmail DİNÇ Usta tarafından, Mutfak Atölyemizde öğrencilerimize, Tatlı Yapım Teknikleri ve Temel Hamur Teknikleri Dersleri kapsamında uygulamalı olarak; Şekerpare Yapımı, Tuzlu Kurabiye Yapımı, Keşkül Yapımı gibi konularda eğitimler verildi .  

Katkılarından dolayı Kuzuluk Termal Otel Pastaneleri Şefi İsmail DİNÇ Ustaya teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Yiyecek - İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık (Mutfak) Dalı öğrencilerine yönelik olarak 06.12.2018 Perşembe günü ‘Mutfakta Kullanılan Kesici Aletler, Bıçak Türleri ve Bıçak Kullanımı’ konulu seminer verildi.

Pirge Marka ve İmaj Müdürü Tankut PAÇACI ve Danışman Şef Yardımcısı Sadık DOĞAN, Pirge ve ürünleri, bıçak üretim aşamaları, temel kesim teknikleri, bıçak seçiminde önemli faktörler, kullanım önerileri ve yerleri, uluslararası doğrama teknikleri, bıçak masatlama teknikleri gibi pek çok konu hakkında video eşliğinde açıklamalarda bulundular.

Bıçakların üretim aşamalarını video gösterimi ile anlatan Pirge Marka ve İmaj Müdürü Tankut PAÇACI, “139 yıllık tarihi geçmişi ile 6 kuşaktır Bursa’da bıçak ve kesici alet üretiminde faaliyet gösterdiklerini, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, Mutfak Bıçakları, Et Bıçakları, Şef Bıçakları, Bıçak Setleri hakkında bilgi vermek için eğitimler düzenlediklerini, firmalarında bıçak serileri, ekipman aksesuar, outdoor, endüstriyel olmak üzere dört kategoride bin 300 çeşit bıçak bulunduğunu, bıçakların tercihinin doğru şekilde yapılması ve kullanılmasının mutfakta hayatını kolaylaştırdığını” söyledi.

Danışman Şef Yardımcısı Sadık DOĞAN ise endüstriyel ve otel mutfaklarında en çok kullanılan bıçak çeşitlerine ve temel kesim tekniklerine değinerek, “Bıçaklar; sebze, soyma, ekmek, peynir, dilimleme, sıyırma, fileto, et, şef, santoku ve satır çeşitleriyle farklı ürünlerde kullanıldığını, bıçakların saplarının rengine göre de farklı alanlarda tercih edildiğini, mat parlak bıçaklar genellikle mutfakta kullanılırken, ayna parlak bıçaklar ise müşteriye daha yakın pastane ve restoranlarda kullanıldığını, domates, limon, patlıcan gibi asitli ürünlerde klasik bıçakların kullanılmaması gerektiğini’’ söyledi. Bunun yanı sıra ‘bıçak seçerken; elinize tam oturmalı, tok ses çıkarmalı, ağır olmalı, namlu ile sapı dengeli olmalı ve kullanılan bıçaklar bulaşık makinesinde yıkanmamalı’’ gibi tavsiyelerde de bulundu.

Eğitmenler tarafından anlatılan konular ile ilgili olarak sorulan sorulara cevap veren üç öğrencimize de Pirge Markalı Şef Bıçağı hediye edildi. Ayrıca öğrencilerimiz eğitmenlerin açmış oldukları firmanın ürünlerini de inceleme imkanı da buldular.

Okul Müdüremiz Sebiha YAZICI, Müdür Yardımcısı Enver YILMAZ ve Yiyecek – İçecek Hizmetleri Alanı Atölye Şefi Ali TOSUN’un Pirge Marka ve İmaj Müdürü Tankut PAÇACI ve Danışman Şef Yardımcısı Sadık DOĞAN’a hediye takdimleri ve teşekkürleri ile eğitim semineri sonlandırılmıştır.

Ara