T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI ÖĞRENCİLERİNE BIÇAK EĞİTİMİ

Okulumuz Yiyecek - İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık (Mutfak) Dalı öğrencilerine yönelik olarak 06.12.2018 Perşembe günü ‘Mutfakta Kullanılan Kesici Aletler, Bıçak Türleri ve Bıçak Kullanımı’ konulu seminer verildi.

Pirge Marka ve İmaj Müdürü Tankut PAÇACI ve Danışman Şef Yardımcısı Sadık DOĞAN, Pirge ve ürünleri, bıçak üretim aşamaları, temel kesim teknikleri, bıçak seçiminde önemli faktörler, kullanım önerileri ve yerleri, uluslararası doğrama teknikleri, bıçak masatlama teknikleri gibi pek çok konu hakkında video eşliğinde açıklamalarda bulundular.

Bıçakların üretim aşamalarını video gösterimi ile anlatan Pirge Marka ve İmaj Müdürü Tankut PAÇACI, “139 yıllık tarihi geçmişi ile 6 kuşaktır Bursa’da bıçak ve kesici alet üretiminde faaliyet gösterdiklerini, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, Mutfak Bıçakları, Et Bıçakları, Şef Bıçakları, Bıçak Setleri hakkında bilgi vermek için eğitimler düzenlediklerini, firmalarında bıçak serileri, ekipman aksesuar, outdoor, endüstriyel olmak üzere dört kategoride bin 300 çeşit bıçak bulunduğunu, bıçakların tercihinin doğru şekilde yapılması ve kullanılmasının mutfakta hayatını kolaylaştırdığını” söyledi.

Danışman Şef Yardımcısı Sadık DOĞAN ise endüstriyel ve otel mutfaklarında en çok kullanılan bıçak çeşitlerine ve temel kesim tekniklerine değinerek, “Bıçaklar; sebze, soyma, ekmek, peynir, dilimleme, sıyırma, fileto, et, şef, santoku ve satır çeşitleriyle farklı ürünlerde kullanıldığını, bıçakların saplarının rengine göre de farklı alanlarda tercih edildiğini, mat parlak bıçaklar genellikle mutfakta kullanılırken, ayna parlak bıçaklar ise müşteriye daha yakın pastane ve restoranlarda kullanıldığını, domates, limon, patlıcan gibi asitli ürünlerde klasik bıçakların kullanılmaması gerektiğini’’ söyledi. Bunun yanı sıra ‘bıçak seçerken; elinize tam oturmalı, tok ses çıkarmalı, ağır olmalı, namlu ile sapı dengeli olmalı ve kullanılan bıçaklar bulaşık makinesinde yıkanmamalı’’ gibi tavsiyelerde de bulundu.

Eğitmenler tarafından anlatılan konular ile ilgili olarak sorulan sorulara cevap veren üç öğrencimize de Pirge Markalı Şef Bıçağı hediye edildi. Ayrıca öğrencilerimiz eğitmenlerin açmış oldukları firmanın ürünlerini de inceleme imkanı da buldular.

Okul Müdüremiz Sebiha YAZICI, Müdür Yardımcısı Enver YILMAZ ve Yiyecek – İçecek Hizmetleri Alanı Atölye Şefi Ali TOSUN’un Pirge Marka ve İmaj Müdürü Tankut PAÇACI ve Danışman Şef Yardımcısı Sadık DOĞAN’a hediye takdimleri ve teşekkürleri ile eğitim semineri sonlandırılmıştır.

07-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-201807-12-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2018 - Güncelleme: 18.12.2018 23:13 - Görüntülenme: 1517
  Beğen | 3  kişi beğendi