T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

eTwinning projemiz - Genç Çıraklar Atölyede (Young Apprentice in Workshop)

eTwinning projemiz - Genç Çıraklar Atölyede (Young Apprentice in Workshop)

Genç Çıraklar Atölyede (Young Apprentice in Workshop) adlı eTwinning projemiz Türkiye ve Sırbistan ortaklı olup Sırbistan'dan 1, Türkiye'den 9 meslek lisesinin (Sakarya, Ordu, Bursa, Hatay, Aydın(2), Konya, Ankara, Eskişehir) katılımı ile yürütülmektedir.

Mesleki eğitim seçeneklerini ve bu eğitimi veren okulları mesleki eğitimi tercih edecek gençlere tanıtmak gerekmektedir. Bu proje ile meslek liseleri olan okullarımız, verilen eğitim ve okullardaki meslek alanları ortaokul 8. Sınıf seviyesindeki öğrencilere klasik yöntemlerin ötesine geçilerek tanıtılacaktır.

İlçemizdeki Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerine atölyelerimizde uygulamalı eğitime katılma fırsatı sunulacaktır. Halihazırda eğitim gören öğrencilerimiz de bu çalışmalara aktif olarak katılacak ve öğrendiklerini yeni öğrencilere aktaracaklardır. Çalışmalar ve sonuçlar proje ortakları olarak paylaşılacak ve proje katılımcısı öğrencilerimiz öğrendiklerini öğretme ve diğer ortak okulların öğrencileri ile etkileşim kurma fırsatına sahip olacaklardır.

Proje ile, meslek liselerinin alanlarını tanıtmaları ve meslek liselerinin tercih edilme oranlarını artırmak amaçlanmaktadır.

Proje için okulumuzdan da Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN koordinesinde, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri arasından e-twinning proje ekibi oluşturulmuş ve ilçemiz ortaokullarında eğitim gören 8. Sınıf öğrencilerinin meslek seçimi yapmadan önce alanları tanımaları amacıyla çalışmalar başlatılmıştır.

(E-Twinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. E-Twinning eylemi, Avrupa okullarını, gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.)

27-12-201927-12-201901-11-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.12.2019 - Güncelleme: 27.12.2019 00:33 - Görüntülenme: 390
  Beğen | 3  kişi beğendi