T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Hamurun Yolculuğu

Haz

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN'un kuruculuğunda farklı ülkelerden (Türkiye-Azerbaycan-Polonya-Romanya) disiplinler arası yaklaşım ile başlatılan, okulumuz İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR'ın yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projemiz Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Türkiye Birimi tarafından Eylül Ayı içerisinde Ulusal  Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştı. Dün itibariyle açıklanmaya başlanan Avrupa Kalite Etiketlerinde de yerini alan projemiz AVRUPA KALİTE ETİKETİ de aldı.

Başarılı çalışmalarından dolayı Proje Kurucusu Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ile Proje Danışmanı İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR ve projede özveri ile çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

         Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda farklı ülkelerden (Türkiye-Azerbaycan-Polonya-Romanya) disiplinler arası yaklaşım ile başlatılan, okulumuz İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projemiz hem ülkemiz Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Birimi tarafından hemde Romanya Ulusal Destek Servisi tarafından Ulusal Kalite Etiketleri almaya hak kazanmıştı. 

          Ayrıca projemiz  Romanya Ulusal Ödüllerinde Mesleki ve Teknik Eğitim kategorisinde BİRİNCİLİK ödülü almaya hak kazanmıştır. Projemiz Romanya ortaklarımızdan Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu", Timișoara okulu öğretmenleri Minodora-Simona GİUCHİCİ ve Patricia Victoria ORBULESCU-FİT 23-26 Şubat tarihlerinde düzenlenen törende ödüllerini aldılar.

        Projemizdeki başarılı çalışmalarından dolayı Proje Kurucusu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ile Proje Danışmanı İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR ve projede özveri ile çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

 

Romanya eTwinning Ulusal Ödülleri 2022

Ağu

Unlu mamüllerin farklı kültürlerdeki öğrenciler tarafından araştırılarak öğrenilmesi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Atölyelerinde uygulanması amacıyla okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN'un kuruculuğunda farklı ülkelerden (Türkiye-Azerbaycan-Polonya-Romanya) disiplinler arası yaklaşım ile başlatılan, okulumuz İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projemiz Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Türkiye Birimi tarafından Ulusal  Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

2021-2022 Yılı Eğitim Öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz Ekim - Nisan ayları arasında her ay düzenli olarak etkinlikler (webinarlar, afiş-logo-slogan çalışmaları, farklı kültürlerin ürünlernin yapılması, bilgi yarışması, e-oyunlar, coğrafi işaretli ürün ayraçları, etkileşimli e-kitap vs.) gerçekleştirmiş ve motive olmuşlardır.

Başarılı çalışmalarından dolayı Proje Kurucusu Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ile Proje Danışmanı İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR ve projede özveri ile çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Tahılın ortaya çıkmasından una dönüşmesi, ekmeğin ortaya çıkması, unun mantı-makarna-kek-börek-baklava gibi mamullere evirilmesi, bunların öğrenciler tarafından araştırılarak Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Atölyelerinde uygulanması ve farklı ülkelere / kültürlere ait hamur işlerinin öğrenilmesi / denenmesi gibi hedefleri   bulunan The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Ekim Ayında ile birlikte başladı.

 

Farklı ülkelerden (Türkiye-Azerbaycan-Polonya-Romanya)  disiplinler arası yaklaşım ile farklı branştan (Yiyecek İçecek Hizmetleri, İngilizce, Turizm vs) öğretmenler ile başlayan projenin kuruculuğunu Akyazı Nilüfer Hatun MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ile Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL yapmakta ve Akyazı Nilüfer Hatun MTAL İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR'da projede yer almaktadır.

 

Nisan Ayı itibariyle çalışmalarını tamamlayan öğrenciler, öğretmenleri Ali TOSUN ve Merve ÇAĞLAR rehberliğinde proje nihai ürünü olarak Etkileşimli İngilizce Tarifler e-Kitabı yaptı. Öğretmnelerimiz projeleri hakkında okulumuz öğretmenlerine ve Okul Müdürümüz Enver EKİCİ'ye bilgi vererek yaygınlaştırma çalışmaları yaptılar.

 

Projede içerisinde yapılan Coğrafi İşaretli Hamur Ürünleri 2022 Masa Takvimi ortak çalışması ve nihai ürün Etkileşimli İngilizce Tarifler e-Kitabını proje yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında, Okul Müdürümüz Enver EKİCİ ile birlikte öğretmenlerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep ÖZDEMİR ve İlçe Mesleki-Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Ramazan ŞERBETÇİ'ye teslim ederek proje son durumu hakkında bilgi verdiler. Ayrıca Kadir Gecesi olması nedeniyle de The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi  öğrencilerinin yaptıkları kandil simitlerini de ikram ettiler.

Nis

 

       Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda, İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde sona gelindi.

      25.04.2022 günü proje ortakları ile gerçekleştirilen webinarda Ekim 2021 - Nisan 2022 ayları içerisinde gerçekleştirilen proje sonucunda öğrencilere yapılan anketler incelenerek öğrencilerin proje kapsamındaki gelişimleri değerlendirildi. Güzel bir proje dönemi sonrasında öğretmenler iyi dileklerde bulundu. Romanya'dan projemizde yer alan ortaklarımız ile yeni bir projede buluşmak için sözleşildi.

Nis

 

       Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda, İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde öğrencilerimiz proje kapsamında yaptıkları ürünler ile ilgili etkileşimli İngilizce tarifler e-kitabı yaptı.

        65 sayfadan oluşan proje kapsamındaki ürünler ile ilgili etkileşimli İngilizce tarifler e-kitabı için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

Şbt

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde öğrencilerimiz ülkemizden ve diğer ülkelerden öğrencilerinde katılımıyla Öğrenci Webinarı gerçekleştirdi.

Öncelikle webinarda projeye katılan öğretmen ve öğrencilere genel bir bilgi verildi.

Sonra KAHOOT uygulaması kullanılarak öğrenciler arası İngilizce 'HAMUR ÜRÜNLERİ BİLGİ YARIŞMASI' yapıldı. Yarışmayı Romanya'dan projemizde yer alan Lore Oprea isimli öğrenci kazandı.

Ayrıca webinardan önce mentimetre uygulaması üzerinden öğrencilerden 'Hamur' ile ilgili akıllarına gelen ilk 3 kelimeyi yazmaları istendi ve oluşan KELİME BULUTU öğrenciler ile paylaşıldı.

 

   Web 2.0 araçlarından Kahoot ve menti.com kullanılarak gerçekleştirilen bu etkinliklerde öğrencilerimiz eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşadılar.

Şbt

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda, İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde öğrencilerimiz Yöresel Buğday ve Un Çeşitlerini araştırdılar.

Proje Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz öncelikle Siyez, Kavılca, Einkorn gibi Buğday Türlerini araştırdılar. Sonrasında ise Hamur işlerine kullanılan Mısır Unu, Çavdar Unu, Yulaf Unu, Buğday Unu gibi un çeşitlerini araştırarak kullanıldıkları ürünleri öğrendiler.

En son olarak ise bu bilgileri Web 2.0 araçları yardımları ile dijital ortamda düzenleyerek arkadaşlarının da öğrenmesi için Okul Proje Panomuzda yayınladılar.

Kas

7 farklı ülkeden (Türkiye - Azerbaycan - Polonya - Fransa - İtalya - Romanya - Portekiz) 20 farklı branştan (Yiyecek İçecek Hizmetleri, İngilizce, Turizm vs) öğretmenler ile başlayan ve okulumuzdan da Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde öğrencilerimiz hem eTwinning tanııtm panosu hem de proje tanıtım panosu hazırlayarak arkadaşlarını bilgilendiler.

 

Ekm

The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda çalışmalara başlayan The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde 7 farklı ülkeden (Türkiye - Azerbaycan - Polonya - Fransa - İtalya - Romanya - Portekiz) 20 farklı branştan (YİH, İngilizce, Turizm vs) öğretmenler yer almaktadır.  

İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR da The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi ekibi içinde yer almakta olup öğrencilerimiz proje çalışmalarına başlamıştır.

The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi ile;

Tahılın ortaya çıkmasından una dönüşmesi,

Sofralarımızın vazgeçilmezi olan ekmeğin ortaya çıkması,

Unun ayrıca diğer ürünlere de (mantı – makarna – kek – börek – baklava) evirilmesi,

Bu bilgilerin öğretmenleri rehberliğinde öğrenciler tarafından araştırılması ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Atölyelerinde uygulanması,

Farklı ülkelere ve kültürlere ait hamur işlerinin öğrenilmesi / denenmesi,

Aynı zamanda Web 2.0 araçlarının da etkin kullanılması vb hedeflenmektedir.

Projemiz Kasım ayında başlayıp mayıs ayı sonunda bitecektir.

 

Projede yer alan Ülke - Okul ve Öğretmenler :

TÜRKİYE

Sakarya / Akyazı Nilüfer Hatun MTAL (1- Ali TOSUN, 2- Merve ÇAĞLAR)

Rize / Çayeli MTAL (Serhat KARTAL)

Kocaeli / İzmit Nuh Çimento MTAL (1- Gamze POLAT, 2- Feyza KARAGÖZ)

İstanbul / Kartal Şehit Salih Alışkan MTAL (Öznur YAPICI)

Mersin / Toroslar Hafsa Sultan MTAL (Rabia YEDİGÖZ)

Kayseri / Talas Halide Nusret Zorlutuna MTAL (Halil Ercan KOCATAŞ)

Mersin / Anamur Valide Sultan MTAL (Volkan ŞAHBAZ)

Muğla / Datça Özcan Yılmaz MTAL (Necip BATIR)

POLONYA

Katowice / Zespół Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka w Katowicach

(1- Ewa WROBEL, 2- Elzbatia RATAJ, 3- Kasia KOPEĆ-CHODNİCKA)

AZERBAYCAN

Bakü /  180 Nömrəli Tam Orta Məktəb (Ruzila MOKHBALİYEVA)

Sumqayıt / 3 nömrəli Peşə Liseyi  (Esmira ALVERDİYEVA)

ROMANYA

Timișoara / Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu (1- Minodora-Simona GİUCHİCİ, 2-Patricia Victoria ORBULESCU FİŢ)

FRANSA

Millau / Lycée Professionnel Jean Vigo (Pauline SALERNO)

İTALYA

Cagli (Pu) / IIS "G. Celli" di Cagli (Silvia ALLEGREZZA)

PORTEKİZ

Alter Do Chão  / Escola Profissional de Desenvolvimento Rural de Alter do Chão (Sandra Cristina MATOS FERREİRA)