T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi- Yerel Buğday ve Un Çeşitleri Panosu

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ve Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL'ın kuruculuğunda, İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'ın da yer aldığı The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesinde öğrencilerimiz Yöresel Buğday ve Un Çeşitlerini araştırdılar.

Proje Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz öncelikle Siyez, Kavılca, Einkorn gibi Buğday Türlerini araştırdılar. Sonrasında ise Hamur işlerine kullanılan Mısır Unu, Çavdar Unu, Yulaf Unu, Buğday Unu gibi un çeşitlerini araştırarak kullanıldıkları ürünleri öğrendiler.

En son olarak ise bu bilgileri Web 2.0 araçları yardımları ile dijital ortamda düzenleyerek arkadaşlarının da öğrenmesi için Okul Proje Panomuzda yayınladılar.

27-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.02.2022 - Güncelleme: 27.02.2022 22:19 - Görüntülenme: 305
  Beğen | 1  kişi beğendi