T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Yöremin Yemeği Annemin Emeği

Ağu

Türk Mutfağı üzerine farkındalık oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması için başlatılan ve kuruculuğunu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile Bolu Mengen Aşçılar MTAL'den Nihal KEMER'in yaptığı, Adana, Hatay, Rize, Mersin, Antalya illerimizden Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenleri ve İngilizce Öğretmenlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen  'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' isimli eTwinning Projemiz Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Türkiye Birimi tarafından Ulusal  Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

2020-2021 Yılı Eğitim Öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz Eylül-Mayıs ayları arasında her ay düzenli olarak etkinlikler (webinarlar, afiş-logo-slogan çalışmaları, unutulan  yöresel yemeklerin araştırılması, evde aileler ile birlikte yapılması, bilgi yarışması, e-oyunlar, coğrafi işaretli ürün ayraçları, e-sergi, e-kitap vs.) gerçekleştirmiş ve uzaktan eğitim sürecinde motive olmuşlardır.

Başarılı çalışmalarından dolayı Proje Kurucusu ve Danışmanı Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN ve özveri ile çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Haz

     Türk Mutfağı üzerine farkındalık oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması için başlatılan ve kuruculuğunu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile Bolu Mengen Aşçılar MTAL'den Nihal KEMER'in yaptığı, 'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' eTwinning Projesinde sona gelindi.

     Eğitim Öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz Eylül-Mayıs ayları arasında her ay düzenli olarak etkinlikler (webinarlar, afiş-logo-slogan çalışmaları, unutulan  yöresel yemeklerin araştırılması, evde aileler ile birlikte yapılması, bilgi yarışması, e-oyunlar, coğrafi işaretli ürün ayraçları, e-sergi, e-kitap vs.) gerçekleştirmiş ve uzaktan eğitim sürecinde motive olmuşlardır. Proje sonunda ise Ulusal Destek Servisi (UDS) eTwinning Türkiye Birimine Kalite Etiketi Başvurusu gerçekleştirilmiştir.

     Proje Danışmanı Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali TOSUN ve çalışmalarda özveri ile çalışan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

         Türk Mutfağı üzerine farkındalık oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması için başlatılan ve kuruculuğunu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile Bolu Mengen Aşçılar MTAL'den Nihal KEMER'in yaptığı, 'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' eTwinning Projesi kapsamında;

        Okulumuzdan projede gönüllü olarak görev alan öğrencilerimiz Kasım ayı ile birlikte aile büyüklerinden faydalanarak araştırdıkları yemeklerin öncelikle ses kayıtlarını oluşturmuşlar, sonrasında yemek reçetelerini yaparak Aralık ayında aile büyükleri ile birlikte yemekleri yapmışlar ve videolarını çekmişler ve en son olarak ise yemek reçetelerine son hallerini vermişlerdi.

        Öğrencilerimizin yaptıkları araştırmlara ile kayıt altına aldıkları bu reçeteleri daha sonra Proje Danışman Öğretmenleri Ali TOSUN tarafından Mayıs ayında düzenlenerek e-kitap haline getirilmiştir. 

        70 sayfadan oluşan Yöresel Yemek Tarifleri e-kitabı için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

Kas

       Türk Mutfağı üzerine farkındalık oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması için başlatılan ve kuruculuğunu okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN ile Bolu Mengen Aşçılar MTAL'den Nihal KEMER'in yaptığı, 'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' eTwinning Projesi kapsamında, düzenlediğimiz son söyleşimizi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü Öğretim Elemanı olan Selma ATABEY ile gerçekleştirdik.

 

      Söyleşide bizimle olduğu ve çorbadan şerbete, pilavdan helvaya, patlıcandan kahveye, turşudan aşureye birçok besinin hikayesini görsellerle renk katarak bizimle paylaştığı, yöresel yemekleri araştırırken yaşadığı anları anlattığı, öğrencilerimizin sorularını içtenlikle cevapladığı ve projemize gönülden destek verdiği için çok teşekkür ederiz.

 

Zaman ayırarak söyleşimize katılımlarıyla projemize destek veren;

 

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Kurucusu Prof. Dr. Yavuz TEKELİOĞLU' na,

 

Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih CELEPCİ'ye,

 

eTwinning İçerik Geliştirme Ekibinde görev alan Bahar TOPÇU ÇEBİ 'ye

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Sorumlusu Özlem AKGÜN'e

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Sorumlusu Özge BEYAZ' a

Mengen Aşçılar MTAL Okul Müdürü Abdurrahman ELARSLAN'a

Okul Müdürümüz Enver EKİCİ 'ye

Anamur Valide Sultan MTAL Okul Müdürü Yusuf TUĞRUL'a

Bolu Abant İzzet Baysal MTAL Alan Şefi Atilla DEMİRER'e

Projemize değer vererek katılım sağlayan misafirlerimize ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürler...

Ekm

YÖREMİN YEMEĞİ ANNEMİN EMEĞİ ETWİNNİNG PROJESİ

        Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmeni Ali TOSUN ve Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Nihal KEMER'in kuruculuğunu yaptığı, Adana, Hatay, Rize, Mersin, Antalya illerimizden Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenleri ve İngilizce Öğretmenlerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek olan, Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel Yemeklerin Gün Yüzüne Çıkarılması, fotoğraflanması, hikayesi olanların yazılması, tanıtılması, kayıt altına alınması ve bu yemekleri öncelikli olarak öğrenci ve ailesinin birlikte yapması daha sonra Mutfak Atölyesi ortamında diğer öğrencilere aktarımının yapılması gibi hedefleri bulunan 'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' isimli eTwinning Projemiz Ulusal Destek Birimi tarafından onaylanarak başladı. 

           Projemiz ile ilgili tanıtım videolarımız.