Moda Tasarım Teknolojileri

MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI

PROGRAMIN AMACI

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı, moda ve modayla ilgili tüm dallarda yenilikçi ve modern bir yaklaşımla eğitim faaliyetleri yürüten, sürekli değişen ve gelişen, sürekli üretimin yapıldığı iş alanı olması sebebiyle ekonomiye büyük ölçüde katkıda bulunan, bu yönüyle işgücünün ve uluslararası pazarın en geniş olduğu meslek alanlarından biridir.

Sektör; rekabet gücü kazanmada, markalaşmada ve moda giysi üretebilmede, pazarın hızla değişen gereksinimlerine cevap vermede yeni ve güncel teknolojileri kullanabilen moda tasarımcılarının yetiştirilmesine ihtiyaç duymaktadır.

Bu doğrultuda hedefimiz; moda, tasarım ve sanat bilinci yüksek, uluslararası pazarlar farkındalığı olan moda tasarımcıları yetiştirmek ve Türkiye'nin en temel endüstrilerinden tekstil ve hazır giyim alanına, sektörün geleceğine yön verecek yaratıcı, üretici ve yenilikçi işgücünü kazandırmaktır.

Aynı zamanda hazır giyim sektörünün en büyük ihtiyacının üretim olması, kalifiye eleman eksikliğinin hissedilmesinden dolayı sektöre ara eleman kazandırmak ve istihdam artışına katkı sağlamak da programın amaçlarındandır.

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programı'nda;

*      Giysi Kalıp Tasarımı ve Üretimi,

*      Terzilik dalları yer almaktadır.

BURSLARIMIZ

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri alanı ile ülkemizin önde gelen giyim markası olan LC Waikiki arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu protokol ile alanımızda eğitim gören tüm öğrencilerimize mezun olana kadar LCW tarafından karşılıksız burs desteği sağlanmaktadır.

EĞİTİM ORTAMIMIZ

Öğrenciler; sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yeteneklerini keşfederken, sektöre dair geniş bir çevre edinme ve stajla birlikte kendilerine iş fırsatları yaratabilme ayrıcalığına sahiptirler.

Dinamik eğitim ortamı ve uygulama alanları ile; Kalıp ve Dikiş atölyeleri her öğrencinin birebir uygulamalarını rahatlıkla yapabilmeleri için öğrenci sayılarına göre düzenlenmiştir. Prova mankenleri, tam otomatik düz dikiş makinaları, overlok makinaları, geniş ve dar paskaralı kazanlı ütüler, kalıp ve kesim masaları ile donanımlandırılmıştır. Öğrenciler ders saatleri dışında, serbest çalışma saatlerinde de atölyeleri kullanabilirler.

PROGRAMIN SÜRESİ

Alan programının toplam süresi 4 eğitim/öğretim yılı olarak planlanmıştır.

PROGRAMI TAMAMLAYINCA ÖĞRENCİ NELER ÖĞRENECEK?

· Yeni çağ becerileri ve tasarım odaklı düşünme yaklaşımı doğrultusunda "meslek etiği ve ahilik, iş sağlığı ve güvenliği, teknolojik gelişmeler ve endüstriyel dönüşüm, çevre koruma, girişimci fikirler, iş kurma ve yürütme, fikrî ve sınai mülkiyet hakları" konularında mesleki gelişim sağlayacak beceriler kazanır.

·  İş yeri planı ve üretim organizasyonu uygulamalarını yapar.

· Renklerin nasıl kullanılması gerektiğini bilir. Vücut tiplerini bilir ve tasarımlarını bu doğrultuda oluşturur.

· Silüet üzerine model tasarımı uygular, artistik çizimler yapar, modelin teknik çizimlerini yapar  ve

· Ölçü alma tekniklerini bilir ve kalıp hazırlar, Temel dikiş tekniklerini öğrenir ve üretimini gerçekleştirebilir.

·  Çocuk, kadın, erkek giysi kalıbı hazırlama ve üretim uygulamalarını tekniğine uygun şekilde yapma ile ilgili ortak bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanır.

İSTİHDAM ALANLARI ?

Ø  Markaların/fabrikaların;

*      Tasarım

*      Ar-ge

*      Planlama

*      Pazarlama

*      Üretim

*      Kalite kontrol

*      Modelhane ünitelerinde

Ø  Butiklerde

Ø  Hazır giyim /konfeksiyon atölyelerinde

Ø  Moda evlerinde çalışabilirler.

Ø  Kendi işyerlerini (Moda evi, üretim atölyesi, workshop atölyeleri, eğitim veren atölyeler vb.) açabilirler.

HANGİ YÜKSEK ÖĞRENİM PROGRAMLARINA HAZIRLANABİLİRLER ?

Ø  LİSANS PROGRAMI (4 YILLIK)

*      Moda tasarımı

*      Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı

*      Tekstil Tasarımı

*      Görsel Sanatlar programlarına öncelikli olarak,

Ø  ÖN LİSANS (2 YILLIK )

*      Moda Tasarımı

*      Moda Yönetimi

*      Giyim Üretim teknolojisi

*      Kuyumculuk ve Takı Tasarımı

*      Ayakkabı Tasarım ve Üretimi

*      Tekstil Teknolojisi

*      Deri Konfeksiyon

*      Deri Teknolojisi

*      Geleneksel El Sanatları

*      Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restarasyonu programlarına ek puan alarak yükseköğrenimlerine devam edebilirler.

PATENTİMİZ & ÖDÜLLERİMİZ & ETKİNLİKLERİMİZ

*    2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Arkadaşınla Yarış Mesleki Beceriler Yarışması

2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen  Arkadaşınla Yarış Mesleki Beceriler Yarışmasına, Moda Tasarım Teknolojileri Alanı olarak iki ürünle katılım gerçekleştirilmiştir.Öğrencilerimiz Rabia Varol, Rümeysa Şahin ''Dönüşümlü Değişim'' adlı ürünle, Nuray Genç ve Binnur Aygün ''Geleceğe Nefes'' adlı tasarım ürünle yarışmaya katılmışlardır.

Yarışmada çanta tasarımlarımz dereceye girmiş ve  2 adet tasarım çantamız TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ tarafından tescillenmiştir.

03-03-202303-03-202303-03-202303-03-202303-03-2023

2022Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Moda Tasarım Teknolojileri Alanı

Öğrencilerimizin çalışmalarıyla katılmış oldukları tanıtım etkinliği.

03-03-202303-03-202303-03-2023

Yayın: 30.12.2012 - Güncelleme: 03.03.2023 12:59 - Görüntülenme: 7606