Yunus Emre Temalı Tişört Tasarım Yarışması

“Dil Söyler Kulak Din..ler, Kalp Söyler Kainat Dinler”

Bu sözün size çağrıştrdığı tasarımı 20 cm x 20 cm kağıda tasarımınızı yapın ve dereceye giren tasarım tişörte basılsın.

Son Başvuru Tarihi: 19.04.2024

2023/2024 Öğretim Yılı Ortak Yazılı Sınav Programı

14 Mart Dünya Pi Günü kapsamında 11/B sınıfı öğrencilerinden Asyanur Dalgıç, Şevval Yılmaz ,Nil Hacimoğlu , Kevser Türker ve 10/B sınıfı öğrencilerinden Ezgi Boğaz, İkranur Uzun, Ceren Yarımbaş pano çalışması yapmıştır.

11.sınıf öğrencileri Biyoloji Öğretmenleri Gülçin Nilay Önal rehberliğinde Doğru İlk Yardım Hayat Kurtarır başlığıyla hazırladıkları skeçleri arkadaşlarına sundular. Böylelikle Sağlık Bilgisi dersinde öğrendikleri konuları uygulamalı olarak pekiştirdiler.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü siber suçlar biriminden emniyet görevlileri “Siber Güvenlik“ konulu seminer verdi.

Okulumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri, "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır. Ülkemizin deprem gerçeği sebebiyle depreme her an hazır olunmasını sağlamak için eğitimler, tatbikatlar ve etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

İlimizde üzücü kayıplara sebep olan 1999 Marmara Depremi ile 6 Şubat 2023 yılında yaşanan asrın felaketinde de görüldüğü üzere deprem olduğunda toplum olarak sakin ve bilinçli bir şekilde dayanışma içerisinde hareket edebilmek son derece önemlidir. Öğrencilerimizin depreme hazır olmaları ve deprem farkındalıkları artması için deprem tatbikatı düzenledik.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Nilüfer Hatun M.T.A.L yeteneğini arıyor. Sen de sahne sırası benim diyorsan, yeteneklerini herkesle paylaşmak istiyorsan geç olmadan başvurunu tamamla, ödülü kazan.

Son Başvuru:15/03/2024

Yarışma Tarihi: 16/04/2024

10/C Moda Tasarım teknolojileri sınıfında felsefe öğretmeni Aynur Gündüz koordinesinde felsefe dersinde "Akım Kapmaca" adlı yarışma düzenlendi. Eğlenerek şimdiye kadar derste işlenmiş olan felsefi akımların tekrarı yapıldı.

10/B Grafik ve Fotoğraf sınıfı ile felsefe dersinde münazara etkinliği yapılmıştır. Doğru bilginin mümkün olup olmadığı konusu üzerinde filozofların fikirleri tartışılmıştır. Eğlenceli ve aktiviteli bir ders işlenmiştir.

Moda Tasarım Teknolojileri öğretmenlerimiz Hatice Koç öncülüğünde ve Sabiha Öztürk refakatinde 11/C sınıfı Moda Tasarım öğrencilerimiz ile birlikte ilimiz kültürel miraslarını tanımak üzere Sakarya müzesine , deprem farkındalığını artırmak üzere Deprem müzesine gezi düzenlemiştir. Ayrıca Moda Tasarım alanı ile ilgili kumaşların içeriğini, türlerini, kumaş nasıl seçilmeli vb. öğrenmek için piyasa araştırması yapılmak üzere kumaşçılar ziyaret edilmiştir.

Ve günümüzü keyiflendirmek adına Karaoke oynanmış, son olarak ise milli değerlerimiz anlayışını beslemek adına ülkemiz kurucu lideri olan ‘ATATÜRK’ filmi izlenmiştir.

17.01.2024

Okulumuz moda tasarım teknolojileri bölümü öğretmen ve öğrencileri alanları ile ilgili farkındalık oluşturmak, yeni model,renk ve tasarımları arastirmak,vitrin düzenlemelerini incelemek için Park Shop alışveriş merkezine araştırma gezisi düzenlemişlerdir. Farklı firmaların tasarımlarını ve çalışmalarını yakından görme fırsatı bulan öğrenciler alanlarıyla ilgili farklı bir bakış açısı kazandılar.

Okulumuz Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübü öğretmen ve  öğrencileri milli ve manevi değerleri hatırlamak ve büyüklerimizin yüzünde tebessum oluşturmak için Hendek Melek Nişancı Huzurevini ziyaret ettiler. Huzurevi sakinleriyle sohbet ederek keyifli vakit geçirmelerine vesile oldular.

Moda Tasarım Teknolojileri öğretmeni Hatice KOÇ ve Türk Dili ve Edebiyatı Perihan Şirin  danışmanlığında, Kitap Okuma Kulübü ve Moda Tasarım Teknolojileri öğrencilerinin katkılarıyla "KİTAP OKUMANIN ZAMANI YOKTUR" adlı pano çalışması yaptık. Panoda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin okuduğu kitaplara yer vererek hem okumaya teşvik etmeyi hem de kitap-yazar tanıtımı yapmayı amaç edindik. Panoda kitap tavsiyesine de yer vererek öğrencilerimize öneri kitaplar sunduk.

11-A sınıfında felsefe dersi öğretmeni Aynur Gündüzün koordinatörlüğünde münazara etkinliği gerçekleştirilmiştir. F. Bacon'un"Bilgi güçtür. " sözünden hareketle bilginin olumlu ve olumsuz yönlerinin güncel hayattan örneklerle tartışılması yapılmıştır. Yapılan bu etkinlikte öğrencilerimizin görüş geliştirmeleri ve farkındalık kazanmaları amaçlanmıştır. Etkinliğimize okul müdürü Enver Ekici, müdür yardımcısı Cengiz Varol,okul öğretmenlerimizden Gülçin Nilay Önal,Sümeyra Bal, Dilek Yıldırım,Gülistan Cirit katılım sağlamıştır. Katılımları için öğretmenlerimize teşekkür ederiz.