DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Perihan Şirin tarafından 9/C ve 11/A sınıfı öğrencileriyle “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında ‘Dîvân-u Lügati’t Türk’ adlı eserde geçen akrabalık bildiren kelimeleri canlandırdık.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Perihan Şirin ve görev alan öğrencileri tarafından "Dilimizin Zenginlikleri’’ projesi kapsamında Dîvân-u Lügati’t Türk adlı eserde geçen atasözleriyle ilgili pano çalışması hazırladık. Panoda atasözlerinin yanında sözlükte geçen kelimelerden hareketle bulmaca etkinliğiyle öğrencilerin dikkatini çektik. Yine sözlükte geçen kelimelerle “Anlamını Bul” etkinliği yaparak kalıcı öğrenmeyi amaçladık.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz 11/C sınıfı öğrencileriyle Divan-ü Lügati't Türk okumaları yaparak dilimizin zenginliklerinin farkına vardık.

Dilimizin zenginlikleri adli projemizi aktif olarak yürütüyoruz.  Aralık ayi kapsamında Safahat okumaları yapılmış olup "Asım 'ın Nesli"nden Zulmü Alkışlayamam  şiirini ezbere okumalarını dinledik.

Ayrıca her haftaya uygun yazımı karıştırılan kelimelerden seçilmiş olan sözlük çalışmalarımız aktif olarak devam etmektedir.