T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

eTwinning

         eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

      2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. eTwinning'in en önemli unsurlarından biri; öğretmenler, öğrenciler, okullar, ebeveynler ve yerel yetkililer arasındaki işbirliğidir. eTwinning'te, öğretmenler birlikte çalışır ve öğrencileri için aktiviteler düzenlenler. Aktif bir roller vardır, etkileşimde bulunurlar, araştırma yaparlar, karar alırlar, birbirlerine saygı duyarlar ve 21. yüzyıl becerilerini öğrenirler. eTwinning projeleri, ekibin her bir üyesinin katkılarını içerir. 

        Kurumumuzda aktif bir şekilde eTwinning Projeleri yürütülmektedir.

  •         2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılında Young Apprantices in Workshop (Genç Çıraklar Atölyede) eTwinning Projesi ve  Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama eTwinning Projesi,
  •         2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılında Yöremin Yemeği Annemin Emeği eTwinning Projesi ve Yöresel Lezzetler Buluşuyor eTwinning Projesi,
  •       2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılında The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi yürütülmüş ve sonuçlandırılmıştır.
  •         2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılında ise aktif olarak Let's Recycle The World eTwinning Projesi, Bir Tarifim Var eTwinning Projesi ve Bir Tarif Atölyesi eTwinning Projesi yürütülmektedir. 

        Gerçekleştirilen bu projelerimizden Yöremin Yemeği Annemin Emeği eTwinning Projesi ve The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi ULUSAL KALİTE ETİKETİ ile ödüllendirilmiştir.

       Ayrıca The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi Romanya ülkesinden EN İYİ MESLEKİ PROJE ÖDÜLÜ almıştır.

 

ESEP (European School Education Platform) Giriş için Tıklayınız

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.01.2023 - Güncelleme: 11.01.2023 20:12 - Görüntülenme: 79
  Beğen | 0  kişi beğendi