eTwinning Projemiz -Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali TOSUN koordinesinde e-twinning ekibi oluşturuldu ve 9. sınıf öğrencilerinin doğru meslek seçimi yapabilmeleri, meslekleri tanımaları ve seçecekleri meslekler ile ilgili gerekli bilgileri alabilmeleri amacıyla "Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama" isimli projede çalışmalar başladılar.

(E-Twinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. E-Twinning eylemi, Avrupa okullarını, gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.)

Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama Projesi

Amaç;
1-Meslek gruplarının ele alınarak mesleklerle ilgili bilgi edinilmesi, mesleğin gerektirdiği özellikleri bilme
2- Meslek ahlakı, ahilik ilkeleri, millî, manevi ve insani tüm değerlere uygun davranışlar sergileme; kaza, yaralanma ve yangın olaylarına karşı iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alma, iş, sosyal ve kültürel hayatında iletişim süreci araçlarını kullanarak etkili iletişim kurma; kendine uygun iş fikrini hayata geçirme; işletmenin yönetim, üretim, pazarlama, finans ve insan kaynakları faaliyetlerini yürütmesine yönelik bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Hedefler doğrultusunda Ortak okullar;
a) Her okul Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama panosu oluşturacak,
b) Her okulda öğrencilerden 5-7 kişilik ekipler oluşturulacak.
c) Ortak okulların Rehber Öğretmenlerinden ve İSG uzmanlarından konuyla ilgili konferans verilmesi sağlanacak.
d) Üniversitelerin Rehberlik ve Kariyer Birimleri ile iletişim sağlanacak ve yapılacak sunuların webden canlı yayınlanması ve ortak okulları hatta ortak olmayan okulların izlemesi sağlanacak.
e) Yapılan çalışmalar TwinSpace'de yayınlanacak.
e) Projemiz Eylül 2019- Haziran 2020 tarihleri arasında olacak.

Öğrenciler;
1-Meslek ahlakı, ahilik ilkeleri, millî, manevi ve insani tüm değerlere uygun davranışlar sergilenecek
2-Çalışma ortamında ortaya çıkabilecek kaza, yaralanma ve yangına karşı gerekli güvenlik tedbirlerini almayı bilecekler.
3-İletişim süreci içinde iş, sosyal ve kültürel hayatında iletişim araçlarını kullanarak etkili iletişim kuracaklar.
4-Girişimci iş fikirleri ortaya koyarak, kendine uygun iş fikrini hayata geçirmek ve meslekte kendini geliştirmek için gerekli planlamayı yapabilecekler.
5-İşletmenin yönetimi, üretim planlaması, pazarlama, finans ve insan kaynakları faaliyetlerinin yürütülmesiyle ilgili temel düzeyde örnek uygulamalar yapabilecekler.

01-11-2019

01-11-201901-11-2019