Etiket Sonuçları: seminer

Gelişen bir toplumun vazgeçilmezi olan ilk yardım bilinci, bu kez genç nesillerle buluştu. Okulumuzda düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere temel ilk yardım eğitimi verildi. Bu önemli program, öğrencilerin acil durumlar karşısında doğru ve etkili müdahalede bulunma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Okulumuz Grafik ve Fotoğraf alan şefi Kübra Basmaz'ın organize ettiği etkinlikte IZM Game Studios'un kurucusu, girişimci ve dijital danışman Hüseyin Bayer, dijital dünyanın derinliklerine ışık tutmak için bir seminer düzenledi. Bu etkileyici seminerde, Bayer, internetin güvenli kullanımının ve eğitim amacıyla internet kullanımının ne kadar kritik olduğunu vurguladı.

Okulumuz öğrencilerine AFAD görevlileri tarafından Afet Farkındalık Eğitimi verilmiştir.

Eğitim içeriğinde depremin tehlike ve riskleri, aile afete hazırlık planı, yapısal tehlikeler, yapısal olmayan tehlikeler ve risklerin azaltılması, sarsıntı sırasında nasıl davranılması gerektiği, deprem sonrası karşılaşılabilecek tehlikeler için alınacak önlemler ile ilgili bilgiler anlatılmıştır.

05.10.2023 tarihinde okul konferans salonunda Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. Sınıfı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 12. Sınıfı ve Grafik ve Fotoğraf Alanı 9/10/11/12. Sınıf öğrencilerine Hangar Agency Şirketi Görsel İletişim ve Tasarım Uzmanları Sayın Süleyman Can SEZGİ ve Sayın Taha Can ARAS tarafından “E-Ticaret, Pazarlama ve Tasarım” konulu seminer düzenlendi. Öğrencilerimiz seminere yoğun ilgi gösterdi.

Seminer organizasyonunu yapan Grafik ve Fotoğraf Alan Şefi Kübra BASMAZ ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Yiyecek Öğrencileri Semra Hanım Sayesinde Çikolataya Doydu

Mı Gusto çikolata markası sahibi, genç kadın girişimci Semra KARAAHMETOĞLU'nun atölyemizde gerçekleştirdiği butik çikolata workshobu öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından ilgiyle karşılandı. Semra Hanım'ın öğrenmeyi seven, enerjik, coşkulu hali ve marka yolculuğu öğrencilerimize ilham oldu.

Semra Hanım, öğrencilerimize  okulumuzda halk eğitim ile ortaklaşa açmış olduğumuz butik çikolata eğitiminin ardından bu serüvene nasıl başladığını anlattı. Aynı zamanda isteyen, azmeden insanın herşeyi başarabileceğini bizlere göstermiş oldu.

Bu güzel atölye için Semra KARAAHMETOĞLU'na ve bu organizasyonu ayarlayan Alan Şefi Gülistan Sezgi'ye teşekkür ederiz.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan Sezgi ile Grafik ve Fotoğraf Alan Şefi Kübra Basmaz'ın koordine ettiği "Sosyal Medyada İçerik Üretimi ve Ticari Amaçla Sosyal Medya Kullanımı" adlı seminer büyük ilgi gördü.

TİKA ve THY gibi firmalarla çalışan genç yetenek Süleyman Can Sezgi öğrencilerimize sosyal medya kullanımı hakkında bilgiler verdi. Sosyal medyanın ticari içerikli kullanımının nasıl olması gerektiğinden bahseden Süleyman Can Sezgi verdiği güncel örneklerle öğrencilerin keyifle konuyu öğrenmesini sağladı.

Bu keyifli ve verimli geçen seminer için Süleyman Can Sezgi Beye çok teşekkür ederiz.

18.10.2022 tarihinde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından okulumuzda öğrencilerimize "Terörle Mücadele ve Bilgilendirme" semineri verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Resul KARATOSUN bu kapsamda terörün, terör örgütlerinin ne demek olduğunu ve nasıl çalıştıklarını ve bunlardan korunmak için neler yapılması gerektiğini öğrencilerimize aktardı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen polis memuru okulumuz bünyesindeki tüm sınıf kademelerine internet kullanımı, sosyal medya, sahtecilik ve dijital dolandırıcılık, sahte para vb konularında "Bilinçli Gençlik Güvenli Gelecek" konulu semineri verilmiştir.

eTwinning Meslek Liseleri Çalıştayı

Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK), Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve eTwinning Ulusal Destek Servisi  tarafından, eTwinning faaliyetinin öğretmenlerin mesleki gelişimine, dezavantajlı okulların, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının desteklenmesine yönelik faaliyetler kapsamında, 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında Antalya'da ilk kez "eTwinning Faaliyeti Meslek Liseleri Çalıştayı" düzenlendi.

Çalıştaya YEĞİTEK Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan BÜCÜK, MTEGM İzleme, Değerlendirme, Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Birol GEZER, YEĞİTEK ve MTEGM personeli, eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih DÖĞER, akademisyenler, alan uzmanları katıldı.

Çalıştaya 2021 yılında kalite etiketi almış proje kurucusu 1.206 kişi arasından 120 öğretmen seçildi. 44 il ve 36 farklı branştan öğretmenin katıldığı çalıştayda; "Gelecek Perspektifinde Bugünü Yaşamak", "Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik", "Erasmus+ Kapsamında Mesleki Eğitimde Yenilikler" konulu sunumlar yapıldı. 12 farklı oturumda Web 2.0 Araçları, Metaverse ve NFT'ye giriş, STEM, Nesnelerin Üç Boyutlu Modellenmesi, Zihinsel Modeller ve Çocuklar İçin Felsefenin (P4C) Eğitimde Kullanımı, Ölçme ve Değerlendirme Araçları, Başarı İçin Öğrenme Motivasyonu başlıklarında öğretmen mesleki gelişimine katkı sağlayacak oturumlar gerçekleştirildi. Çalıştay kapsamında öğretmenlerin eğitim teknolojilerini kullanarak katılımcı diğer öğretmenlerle eTwinning Projeleri oluşturması sağlanırken, eTwinning faaliyetinin yıllık teması, eTwinning proje planlama, Kalite Etiketi süreci, iyi proje örneklerinin sunumu gibi proje faaliyetine has konular anlatıldı.

12-14 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen eTwininng Meslek Liseleri çalıştayına, 2021 yılında kuruculuğunu yaptığı 'Yöremin Yemeği Annemin Emeği' eTwinning projesinden Ulusal Kalite Etiketi alan, ilçemiz Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenimiz Ali TOSUN davet edilmiştir. Toplam 128 öğretmenin davet edildiği çalıştaya ilçemizi temsilen katılan öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.