Etiket Sonuçları: felsefe

10/C Moda Tasarım teknolojileri sınıfında felsefe öğretmeni Aynur Gündüz koordinesinde felsefe dersinde "Akım Kapmaca" adlı yarışma düzenlendi. Eğlenerek şimdiye kadar derste işlenmiş olan felsefi akımların tekrarı yapıldı.

10/B Grafik ve Fotoğraf sınıfı ile felsefe dersinde münazara etkinliği yapılmıştır. Doğru bilginin mümkün olup olmadığı konusu üzerinde filozofların fikirleri tartışılmıştır. Eğlenceli ve aktiviteli bir ders işlenmiştir.

11-A sınıfında felsefe dersi öğretmeni Aynur Gündüzün koordinatörlüğünde münazara etkinliği gerçekleştirilmiştir. F. Bacon'un"Bilgi güçtür. " sözünden hareketle bilginin olumlu ve olumsuz yönlerinin güncel hayattan örneklerle tartışılması yapılmıştır. Yapılan bu etkinlikte öğrencilerimizin görüş geliştirmeleri ve farkındalık kazanmaları amaçlanmıştır. Etkinliğimize okul müdürü Enver Ekici, müdür yardımcısı Cengiz Varol,okul öğretmenlerimizden Gülçin Nilay Önal,Sümeyra Bal, Dilek Yıldırım,Gülistan Cirit katılım sağlamıştır. Katılımları için öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

11-A sınıfı ile psikoloji dersi bünyesinde Değerler Eğitimi kapsamlı ders  öğretmeni  Aynur Gündüz ve kulüp üyeleri Kübra Basmaz, Gülistan Cirit koordinatörlüğünde okul panosu oluşturulmuştur.

11.sınıf öğrencilerimiz ders öğretmenleri Aynur Gündüz rehberliğinde psikoloji dersi panosu hazırlamışlardır. Öğrencilerimizin derse ilgi ve motivasyonlarının arttırılması ve ders içi farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Okulumuz felsefe öğretmeni Aynur Gündüz yaparak yaşayarak öğrenme kapsamında ders içi etkinlik düzenlemiştir. Çevre kulübü ile işbirliği yapılmıştır. Çevre kulübü bünyesinde kulüp öğretmenimiz Gülçin Nilay Önal önderliğinde gönüllü olan 11 Grafik Tasarım sınıfı ile okulumuzun bahçesinin bir bölümüne tohumlar ekilmiştir. Felsefe dersinin ilk ünitesi kapsamında doğa olaylarına ve ana madde problemine yönelen ilkçağ filozoflarının çeşitli bakış açıları yaratıcı drama etkinliği ile sergilenmiştir. Etkinliğimize Grafik Tasarım öğretmeni Kübra Basmaz fotoğraf çekimi ve sınıfımızda felsefe söyleşisi bölümünde katılımı ile katkı sağlamıştır

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri Alanı 10 - D Sınıfı öğrencileri Felsfe Dersinde Felsefe Öğretmenimiz Aynur GÜNDÜZ rehberliğinde dönem boyunca gördükleri felsefi akımları zarflar yazarak müzik eşliğinde "Sandalye Kapmaca" oyunu oynadı.

Müzik durduğunda sandalyeye oturan zarflardan istediğini kendi seçti ve içinden çıkan soruyu cevapladı.

Düzenlenen etkinlik ile sınav haftası öncesi öğrencilerin konuları pekiştirmesi ve kalıcı öğrenme sağlamaları ile derse ilgilerinin artması amaçlanmaktadır.

Okulumuz FElsefe Dersi Öğretmeni Aynur GÜNDÜZ rehberliğinde, 10 A sınıfı öğrencileri Felsefe dersi bünyesinde "Düşünme Ağacı" panosu hazırlamıştır.

Gövdesi felsefe, dalları ise bilimi işaret eden sembolik ağaçta tüm bilim dallarının felsefeden doğduğu gösterilmiştir.

Ayrıca panomuz da başarıyı arttırıcı özlü sözlerde paylaşılmıştır.

Öğrencilerimiz Felsefe Öğretmenimiz Aynur GÜNDÜZ rehberliğinde, Felsefe Derslerinde işlenen Felsefi Akımlar, Filozoflar ve Düşünceleri vb. içerikleri pekiştirmek ve bu anlamda farkındalık oluşturmak için pano hazırlayarak arkadaşlarının beğenisine sundular.

Felsefe Dersi Öğretmenimiz Aynur GÜNDÜZ rehberliğinde, sınıf içi etkinlikler kapsamında, 10 Giyim Sınıfı öğrencilerimiz ile dönem sonu genel tekrar amacıyla mektuplar hazırlandı ve verilen konu, filozofu mektubun arkasına yazıldı. O konuyla ilgili 3 anahtar kavram mektuplara sembollerle konuldu. Akabinde ortaya sandalye konulup müzik eşliğinde sandalye kapmaca oynandı. Sandalyeyi kapan mektubunu seçti. İçinden sorular soruldu. Bildiyse puan aldı. Eğlendirirken öğreten bir etkinlikti.

Felsefe Dersi Öğretmenimiz Aynur GÜNDÜZ rehberliğinde, sınıf içi etkinlikler kapsamında, 10 Giyim Sınıfı öğrencilerimiz ile İlkçağ Filozoflarının 'Ana Madde Nedir?' sorusuna verdikleri cevapları Drama yaparak onların ağzından anlattı. Böylece hem ilkçağdan gelen filozoflar hem de dönem tekrarı yapılarak bilgiler pekiştirilmiş oldu.

Okulumuz Destekleme ve Yetiştirme Kursuna (DYK) katılan öğrencilerimiz kursları sonrasında motivasyonlarını artırmak için Felsefe Öğretmenimiz Aynur GÜNDÜZ eşliğinde hem Akyazı İlçe Kütüphanesine gezi düzenlediler hem de beraber yemek yediler.