Etiket Sonuçları: deprem haftası

Okulumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri, "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır. Ülkemizin deprem gerçeği sebebiyle depreme her an hazır olunmasını sağlamak için eğitimler, tatbikatlar ve etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

İlimizde üzücü kayıplara sebep olan 1999 Marmara Depremi ile 6 Şubat 2023 yılında yaşanan asrın felaketinde de görüldüğü üzere deprem olduğunda toplum olarak sakin ve bilinçli bir şekilde dayanışma içerisinde hareket edebilmek son derece önemlidir. Öğrencilerimizin depreme hazır olmaları ve deprem farkındalıkları artması için deprem tatbikatı düzenledik.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığınca 2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilan edilmesi ve 1-7 Mart Deprem Haftasında tüm okul ve kurumlarda Tahliye Tatkibatları gerçekleştirilmesi kapsamında; 4 Mart 2022 Cuma günü saat 11.30'da okulumuzda da eş zamanlı olarak  Bina-Personel ve Öğrenci tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Katların ve dersliklerin tahliye edilmesinde siren sesiyle birlikte bir dakikalık çök-kapan-tutun pozisyonunda bekleyen öğrenciler, siren sesi bitiminde belirlenen çıkış noktalarından sakin ama seri bir şekilde tahliye edildi.

Tahliyesi yapılan öğrenciler okul bahçesindeki acil toplanma alanında sıra oldular.

Okulumuzda gerçekleştirilen deprem tatbikatı sorunsuz bir şekilde tamamlandı.Tahliye süresinin standart olduğu tespit edildi.