Etiket Sonuçları: atatürk

Moda Tasarım Teknolojileri öğretmenlerimiz Hatice Koç öncülüğünde ve Sabiha Öztürk refakatinde 11/C sınıfı Moda Tasarım öğrencilerimiz ile birlikte ilimiz kültürel miraslarını tanımak üzere Sakarya müzesine , deprem farkındalığını artırmak üzere Deprem müzesine gezi düzenlemiştir. Ayrıca Moda Tasarım alanı ile ilgili kumaşların içeriğini, türlerini, kumaş nasıl seçilmeli vb. öğrenmek için piyasa araştırması yapılmak üzere kumaşçılar ziyaret edilmiştir.

Ve günümüzü keyiflendirmek adına Karaoke oynanmış, son olarak ise milli değerlerimiz anlayışını beslemek adına ülkemiz kurucu lideri olan ‘ATATÜRK’ filmi izlenmiştir.

17.01.2024

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Ulu Önder; okulumuzda pano hazırlanarak, Atatürk köşesi oluşturularak ve saat 9.05'te yapılan tören ile anıldı. Saygı ve minnetle...

Milli Mücadele meşalesinin yakılışının 102. yılında esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK  ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

Tarihe Türk'ün armağanı olan mertliğin, tarihteki en büyük örneği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri tarafından anıldı.

Program, 9/B sınıfı öğrencisi Rümeysa ŞAHİN'in Ata'mıza olan özlem ve sevgimizi ifade ettiği sunumuyla başladı.

11  Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi Şeyma ÇELİK, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, O'nun gençliğe armağan ettiği Cumhuriyeti ve bağımsızlığı daha yukarılara taşıma, ilke ve hedeflerine daha çok sahip çıkma sözünü vererek, onu anlamanın yüzünü görmek değil, fikir ve emellerini anlamaktan geçeceğini vurguladı.

10 Çocuk Gelişimi öğrencisi Kübra KARAN'ın "Mustafa Kemal'den Son Mektup" ve 11 Çocuk Gelişimi öğrencisi İrem YILDIZ'ın "Mustafa Kemal'ler Tükenmez" adlı şiirlerini okumasıyla devam eden tören, Ata'mızın aziz hatırası huzurunda saygı ve minnet duygularıyla sona erdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yılı anısına Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğretmenleri rehberliğinde , 11 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencileri Şeyma ÇELİK, Şevval ÖZDEMİR, İrem YILDIZ, Nevra SOYKAN, Ayşe Sıla UZUN tarafından hazırlanan '10 Kasım Atatürk Panosu' okulumuz giriş katında sergilendi.

Karapürçek Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine Bölüm Tanııtmları kapsamında okulumuz gezdirilerek bölüm öğretmenleri tarafından bölümler ve atölyeler tanıtıldı.

Öğrencilerin ileride doğru tercih yapmalarına öncülük edilebilmesi adına soruları cevaplanarak kafalarındaki soru işaretleri giderildi.