Etiket Sonuçları: Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Perihan Şirin tarafından 9/C ve 11/A sınıfı öğrencileriyle “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında ‘Dîvân-u Lügati’t Türk’ adlı eserde geçen akrabalık bildiren kelimeleri canlandırdık.

Dilimizin zenginlikleri adli projemizi aktif olarak yürütüyoruz.  Aralık ayi kapsamında Safahat okumaları yapılmış olup "Asım 'ın Nesli"nden Zulmü Alkışlayamam  şiirini ezbere okumalarını dinledik.

Ayrıca her haftaya uygun yazımı karıştırılan kelimelerden seçilmiş olan sözlük çalışmalarımız aktif olarak devam etmektedir.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gizem Duran'ın düzenlediği  şiir dinletimizi gerçekleştirdik.

Çeşitli kademelerden oluşan öğrencilerimiz, ünlü şairlerimizden seçme  şiirleri seslendirdiler.Dinletimize okul müdürümüz ve müdür yardımcılarımız,okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerimiz de yoğun ilgi gösterdi.

Dinleti sonunda Okul müdürümüz Enver EKİCİ öğrenci ve öğretmenimize emeklerinden dolayı  teşekkür etti.

Dinleyicilerimize farklı duygular yaşatan bu organizyonu düzenleyen Türk dili ve edebiyatı öğretmeni  Gizem Duran'a ve emeği geçen Grafik ve Fotoğraf alan şefi Kübra Basmaz ve öğrencilerimize  teşekkür ederiz .

9/A sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni Çiğdem AYDOĞAN, biten sınavlarının ardından yorgunluklarını, birlikte düzenledikleri sınıf yemeği ile attılar.

Sınav sonuçları, öğretmenleriyle ders içi çalışmaları ve diğer dönem için yapmaları gerekenler üzerine sohbet ettiler.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, kütüphanemizi güzelleştirme amacıyla hazırladıkları sevilen şair ve yazarlarımızdan oluşan köşeyi tamamladılar.

Öğrencilerimizin kitaplar ve şairler eşliğinde güzel zamanlar geçirmesini diliyoruz.

Türk Dili ve Edebiyati öğretmenleri Oğuz K. ŞALLI, Çiğdem AYDOĞAN ve Perihan ŞİRİN'in hazırladığı Sözümüz Kitap Olsun kitap grubunun Kasım ayı etkinligi Akyazı Dr. Mehmet Niyazi Halk Kutuphanesinde gerceklestirildi.

Üstad Tanpınar'ın ölümsüz yapıtı Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı eserin tahliline yer verilen çalısma yoğun ilgiyle karşılandı. Katılımcıların eser üzerine biriktirdikleri fikirler keyifli ve lezzetli anlarin yaşanmasına vesile oldu.

Katılımcılar gelecek ayın ilk çarşambası Uçurtma Avcısı adli eserle buluşmak üzere kısır kültür hayatimiza kattiklari eşsiz ahenkle ayrıldılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı zümresi tarafından tören gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, günün önemi ve anlamını belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Cumhuriyetimizin ilanının 96. yılını kutlayacağımız 29 Ekim günü anısına okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan panomuz okulumuz etkinlik panosunda yerini aldı.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyati zumresince hazirlanan "Sözümüz Kitap Olsun" okuma etkinligi son derece guzel ve keyifli geçti. Katilimcilarin merakla bekledikleri gecede eser üzerine derin ve eglenceli tahlillere yer verildi.

Okulumuz öğretmenlerinden Oğuz Kağan ŞALLI, Çiğdem AYDOĞAN, Perihan ŞİRİN' in hazırladığı ve sunduğu etkinlik cesitli ikramlar ve hediye takdimiyle devam etti.

Katilimcilar tarafinda cok beğenilen okuma etkinliginin ikincisi icin 6 Kasim 2019 tarihi ve Saatleri Ayarlama Enstitusu adli eser belirlendi.

Eyl

Kısa bir sure icinde yaklasık 1300 kitaba ulasan kütüphanemiz hızla büyümeye devam ediyor.

Bünyesinde barindirdigi muhtesem eserler ile bu donem de  ogrencilerin yeni kitaplarla tanismasi saglanacak.

Kütüphanemize yapacaginiz kitap bagislarinizla daha gelisip, zenginlesecek.

Eyl

Türk Dili ve Edebiyati Zumresi, sene bası  kitap sayim etkinligini basariyla bitirdi.

Kütüphanemiz pazartesiden itibaren ogrencilerimize ödünç kitap vermeye baslayacak.

Haz

Okulumuzda edebiyatın yaşama yakınlaşması ve öğrenenlerin yaparak yaşayarak öğrenmesi için birçok etkinlik yapılıyor. Bunlardan biri de "Halk Edebiyatı Sokağı". Bu yıl zümre öğretmenlerince ilk kez denenen çalışma ile öğrencilerin koridorlarda vakit geçirirken aynı zamanda şiirler ve maniler gibi halk edebiyatı ürünlerini; Karacaoğlan ve Dadaloğlu gibi halk edebiyatı sanatçılarını tanıması sağlanıyor.

Haz

Öğretmenlerimizce hazırlanan "Kitap Değerlendirme Ölçeği" ile ve her kitabın yüz yüze anlatma yoluyla hem öğrencilerin anlama, hem de anlatıcıların kendilerini ifade edebilme kapasiteleri geliştirilmeye çalışılıyor. En az üç Türk ve Dünya klasiği ile sınırlandırılan bu uygulamada tüm öğrencilerin kitap okuma ve anlatma durumları performans notları ile de değerlendirilmektedir.

Haz

Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin yıl içinde sürdürdüğü etkinlikler sonuçlarını verdi, öğrenciler edebiyatı çok sevdi. Öğrenciler proje ödevi olarak edebiyat dersini seçerek birçok edebiyat konusunu kendi alanlarına uygun ürünlere dönüştürdüler. Öğrencilerin tasarladıkları edebiyat materyalleri, edebiyat öğretiminin hem verimliliğini artırırken hem de öğrenmeyi eğlenceli hale dönüştürdü.

Haz

Teneffüs zamanı sadece boş zaman dilimi değildir düşüncesiyle, teneffüste harcanan zamanı zenginleştirmek için koridorlarda bulunan banklar kitap okumayı sağlayacak şekilde değerlendirildi.