Uzaktan Eğitim esnasında;
- Unilever Food Solutions'ın (UFS) Gıda Güvenliği Derneği ve Diversey iş birliğiyle hazırladığı "Güvenilir Eller" Gıda Güvenliği ve Denetim Eğitim Programı ile
- Pakmaya Profesyoneller Dünyası Akademisi (PDA) ve Özyeğin Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü işbirliğiyle hazırlanan Gıda Güvenliği Eğitimlerine
online olarak katılan öğrencilerimize Okul Müdürümüz Enver EKİCİ, Müdür Yardımcılarımız Enver YILMAZ, Nadir SÖNMEZ ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU tarafından sertifikaları verildi.
Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 10. Sınıf Alan öğrencilerinin Telafi Eğitiminde yararlanması için Servis Hazırlıkları Dersi Peçeteler Modülü Peçete Katlama Yöntemlerine ilişkin videolar.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından 15.12.2019 günü Alan Tanıtımı gerçekleştirildi.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, Bölüm Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN rehberliğinde okulumuz girişinde bulunan Bölüm Tanıtım Alanında bölümleri ile ilgili düzenlemeler yaparak tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiler.
Öğrenciler bölümleri ile ilgili; besin gruplarını gösteren besin piramidi, et türlerini gösteren tablo, kışlık ürünler, mutfakta kullanılan baharatlardan oluşan baharat ağacı, masaüstü servis takımları ve kuver, menü listesi vb. yapmış oldukları ürünleri sergileyerek Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Tanıtımına katkı sağladılar.
Okulumuz, mesleki eğitim verdiği öğrencilerinin iş becerilerini geliştirmek için, onları kendi mesleki alanlarının ustalarıyla, şefleriyle, sektör temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor.
Bu amaçla yapılan faaliyetler kapsamında, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 10. Sınıf öğrencileri, Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN rehberliğinde Akyazı – Kuzuluk'ta bulunan İhlas Kuzuluk Termal Otele ziyarette bulundular.
Gerçekleştirilen ziyarette, İhlas Kuzuluk Termal Otel - Yiyecek & İçecek Müdürü Ayhan COŞKUN tarafından işletmeye ait mutfak, restaurant, önbüro, odalar bölümü, toplantı salonu, pastane ve üretim atölyeleri öğrencilere gezdirilerek kullanılan ekipmanların ve mekanların tanıtımları, üretim aşamaları, restaurantlarda büfe düzenleri, pastane ve mutfak işleyişi gibi konular hakkında bilgiler verildi.
İhlas Kuzuluk Termal Otel - Yiyecek & İçecek Müdürü Ayhan COŞKUN Beye alakaları için teşekkür ederiz.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Atölyesi zeminindeki kırılan fayanslar Okul Öncesi Öğretmenimiz Ali ÇALIŞKAN, Sanat Tasarım Alan Şefi Turgay ÇAKIR, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN tarafından yenileri ile değiştirilerek zemine derz dolgu yapıldı.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Zümresi olarak öğretmenlerimiz Ali ÇALIŞKAN ve Turgay ÇAKIR'a teşekkür ederiz.
Okulumuz Mesleki Alan Tanıtım Günleri 30.05.2019 günü Okul Bahçemizde Tüm Bölümlerimizin Katılımı İle Gerçekleştirildi.
Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı standından kareler...
Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN rehberliğinde, bölüm öğrencilerinin ´Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Kursu´alabilmesi için Akyazı Halk Eğitim Merkezi ile görüşülerek işbirliği yapıldı.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğrencilerinden alınan talepler doğrultusunda hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki grup halinde planlama yapıldı.
İlk grup eğitimi 10 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilmişti, ikinci grup (haftasonu) eğitimi de 20 Nisan Cumartesi Günü yine okulumuz Servis Atölyesinde Eğitmen Erdal CANSU tarafından gerçekleştirilmiştir.
Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenimiz Soner ÇENGELOĞLU rehberliğinde, İçecek Servisi dersinde Alkolsüz Meyve Kokteylleri Servisi konusu kapsamnda 11 ATY sınıfı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve servis edilen Meyve KokteylleriSunumları.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12 Teknik Sınıfı öğrencileri, Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU, Atölye Şefi Ali TOSUN ve Sınıf Rehber Öğretmenleri Saliha Gözde MERSİN rehberliğinde anne ve ablalarına süpriz bir kutlama etkinliği gerçekleştirdi.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12 Teknik Sınıfı öğrencileri sabahtan mutfak atölyesinde anne ve ablaları için yiyecekkler hazırlayarak düzenlenen servis atölyesinde açtıkları büfe ile onların beğenilerine sundular.
Daha sonra okula gelen anne ve ablalarına Okul Müdüremiz Sebiha YAZICI´nın konuşması sonrasında hazırladıkları kısa programı sundular ve yine kendilerinin süslemiş oldukları çiçekleri vererek onların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.
Okulumuz, mesleki eğitim verdiği öğrencilerinin iş becerilerini geliştirmek için, onları kendi mesleki alanlarının ustalarıyla, şefleriyle, sektör temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor.
Bu amaçla yapılan faaliyetler kapsamında, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Sınıfı öğrencilerine Alan Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN´un çalışmaları neticesinde Kuzuluk Termal Otel Pastaneleri Şefi İsmail DİNÇ Usta tarafından Uygulamalı Tatlı Yapım Eğitim Verdi.
Kuzuluk Termal Otel Pastaneleri Şefi İsmail DİNÇ Usta tarafından, Mutfak Atölyemizde öğrencilerimize, Tatlı Yapım Teknikleri ve Temel Hamur Teknikleri Dersleri kapsamında uygulamalı olarak; Şekerpare Yapımı, Tuzlu Kurabiye Yapımı, Keşkül Yapımı gibi konularda eğitimler verildi .
Katkılarından dolayı Kuzuluk Termal Otel Pastaneleri Şefi İsmail DİNÇ Ustaya teşekkür ederiz.