Etiket Sonuçları: Rehberlik Servisi

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından öğrencilerimizin yararlanması amacıyla Verimli Ders Çalışma Teknikleri ile ilgili pano çalışması gerçekleştirildi.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen Rehberlik Servisi genel hedeflerinden " Rehberlik Hizmetlerinin Tanıtılması" hedefi kapsamında; Öğrencilerin rehberlik hizmetlerinden eğitsel, kişisel, sosyal, mesleki olarak faydalanabilecekleri, gelişim süreçleri içerisinde karşılaştıkları güçlükler ve problemleri çözebilmeleri konusunda rehberlik hizmetlerinden destek alabilecekleri ile ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla Rehberlik Servisinin Tanıtımı Panosu hazırlanmıştır.

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Kasım Ara Döneminde Öğretmenlerimiz Çalışmalarına devam ediyor.

Okulumuz Rehberlik Öğretmeni Hatice Sema BAYRİ Rehberlik Servisi Odasında öğrencilerimiz için düzenlemeler yaparak yeniledi. Coğrafya Öğretmeni Seyit YAMAK ve Biyoloji Öğretmeni Gülçin Nilay ÖNAL'ın da katkı sağladığı yenileme çalışmaları neticesinde yenilenen yüzüyle Rehberlik Servisimiz öğrencilerimizi bekliyor.

Teknolojinin gelişmesiyle her eve internet ağının girmiş olması neredeyse her bireyin bir sosyal medya hesabına sahip oluşunu beraberinde getirmiştir. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla  birlikte bilinçsiz kullanılması insanların hayatlarını olumsuz şekilde etkilemeye, insanların hayatlarına zarar vermeye başlamıştır.

Öğrencilerin sosyal medyayı faydalı ve bilinçli bir şekilde kimseye zarar vermeden kullanmaları, sosyal medya kullanımında ortaya çıkabilecek sorunlara yönelik önlem almaları ve bilinçlenmeleri için okulumuz Rehberlik Öğretmeni Hatice Sema BAYRİ tarafından 9.10.11. Sınıf öğrencilerine  "Bilinçli internet ve sosyal medya kullanımı" konulu seminer verilmiştir.

Son yıllarda teknolojinin hayatımızın en önemli parçası haline gelmesiyle, televizyon, bilgisayar, akıllı cep telefonları ve internet bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, bir yandan da sosyal hayatımızı daraltıyor. Eskiden sadece televizyon ile sınırlı olan hayatımız artık akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet ve oyun konsolları ile tamamen çevrilmiş durumda.

Hayatımızdan teknolojiyi tamamen çıkartmak mümkün değil; ancak bilinçli ve verimli kullanarak teknolojinin olumsuz etkilerini hayatımızdan, özellikle öğrencilerimizin hayatından çıkartabiliriz.

Öğrencilerimize teknoloji kullanımı, internet ve sosyal medyanın oluşturduğu riskler, bağımlılık, çocuğun teknoloji sağlıklı ve verimli kullanması konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyerek okulumuz Rehberlik Öğretmeni Hatice Sema BAYRİ tarafından "Bilinçli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı " konulu pano hazırlandı. Çağımızın vazgeçilmez unsuru internet, sosyal medya ve bilinçli internet kullanımı hakkında öğrencilere farkındalık yaratılma amaçlanmıştır.

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 9. Sınıf öğrencilerimize yönelik olarak; Okula ve Çevreye Uyum kapsamında tanışma ve kaynaşma çayı etkinliği düzenlendi.

Ayrıca Rehberlik Servisi öğretmenlerimiz öğrencilerimize içerisinde motivasyon içerikli sözlerin bulunduğu küçük ve renkli zarflar da hediye ettiler.