Etiket Sonuçları: Gülçin Nilay ÖNAL

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 10-G sınıfı sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için Biyoloji öğretmenimiz Gülçin Nilay ÖNAL ile birlikte ''TARAFINI SEÇ'' sağlıklı yiyecekler panosu oluşturdu.

Siz hangi taraftasınız?

Kalorileri yük eden mi?      Sağlıklı bir ömre Merhaba diyen mi?

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 10. sınıf öğrencileri Biyoloji Öğretmenimiz Gülçin Nilay ÖNAL rehberliğinde 'Beslenme Dostu Okul' Projesi kapsamında, Temel Yiyecek Dersi ve Biyoloji konularınında ortak konuları olan ve Besin Öğeleri - Besin Grupları vb. konuları da içeren Besin Piramidi yaparak öğrencilerimizin de incelemeleri ve sağlıklı beslenmede nelerin yer aldıklarını göstermek için okulumuz girişinde bulunan alan tanıtım standında sergilediler.

Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Gülçin Nilay ÖNAL rehberliğinde, 'Beslenme Dostu Okul' Projesi kapsamında, 9-D sıınıfı öğrencilerimiz sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak icin doğru zamanda hangi besinlerin alınması gerektiğini hazırladıkları pano ile gösterdiler.

Okulumuz Rehberlik Öğretmeni Hatice Sema BAYRİ ve Biyoloji Öğretmenimiz Gülçin Nilay ÖNAL organizesinde, okulumuz 9. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak 'Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği (KANSER-DER)' Başkanı Nihal AKAR ve Neriman SEÇKİN tarafından 'Kansere sebep olan etmenler, Kanserden korunmak icin neleri yemeli - içmeli - giymeliyiz, Dengeli Beslenme ve sağlıklı yaşam aktivitelerinin kansere etkileri' başlıkları altında eğitim semineri verilmiştir.

Okulumuz Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı 10. Sınıf öğrencileri Biyoloji Öğretmenimiz Gülçin Nilay ÖNAL rehberliğinde, Biyoloji Dersinde 'Ekoloji Panosu' hazırlayarak İnsanin Çevreye ve Dünyaya Etkileri, Senin İstediğin Dünyan Hangisi  vb. konularına dikkat çekti.

Biyoloji Dersi Öğretmenimiz Gülçin Nilay ÖNAL rehberliğinde, Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı 10. sınıf öğrencilerimiz  Ekoloji konusu kapsamında ´Çevre ve İnsan, Çevre Üzerinde İnsanların Etkileri ve İnsanların Çevreye Yararları /  Zararları´ konulu araştırma yapmak için Akyazı İlçemizde röportajlar yaptılar.

Öğrencilerimiz Çevre Üzerinde İnsanların Etkilerini araştırırken hem halkın konuya bakış açılarını öğrendler hem de bu hususta yapılabilecekler konuusunda bilgi sahibi oldular.

Okulumuz 9-C sınıfı öğrencileri Biyoloji Öğretmenimiz Gülçin Nilay ÖNAL eşliğinde İFTAR sofrasında buluşarak Ramazan ayının vermiş olduğu manevi motivasyonu beraber yaşadılar.

10. sınıf öğrencilerimiz Biyoloji dersi kapsamında işledikleri kan grupları konusunu yaptıkları deneyle pekistirdiler.

Biyoloji Öğretmenimiz Gülçin Nilay ÖNAL rehberliğinde hazırladıkları deney düzenekleri ile sınıftaki arkadaşlarının ve ders öğretmenimizin de  katilimiyla aldıkları örneklerle kan gruplarında oluşan çökelmeyi gozlemleyip kan gruplarını tespit ettiler.

Yapilan bu etkinlik ile hem konuyu pekiştirme hem de aktif katılım ile eğlenceli bir ortamda yaparak yaşayarak ders işleme imkanı bulmus  oldular.

Bu güzel çalışmaları icin öğrencilerimizi tebrik ediyoruz

Okulumuz EL Sanatları ve Teknolojisi Bölümü 10. Sınıf öğrencileri, Biyoloji Dersleri kapsamında;  Biyoloji Öğretmenimiz Gülçin Nilay ÖNAL rehberliğinde,   Mitoz Bölünme - Mayoz Bölünme konuları ile ilgili olarak ´Mitozu - Mayozu Ögreniyorum,  Biyolojiyi Seviyorum´ panosu hazırladılar.

Sağlıklı Yaşam İçin Hergün Karbonhidrat - Protein - Yağ  Tüketin

Öğrencilerimizin Biyoloji Dersi - Besin Öğeleri ve Besin Grupları Konularını daha iyi kavrayabilmesi için, Biyolojii Öğretmenimiz Gülçin Nilay ÖNAL rehberliğinde, 9-C Sınıfında, Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Beslenme konulu farkındalık çalışması yapıldı.