Etiket Sonuçları: Gülten Tekin

Okulumuz Moda Tasarımı Teknolojileri Alan Şefi Gülten TEKİN liderliğinde alan öğretmenlerinin hazırlamış olduğu 2 adet tasarım çantamız TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ tarafından tescillenmiştir.

Tasarım çantalarımızın markaya dönüşmesinde başta Moda Tasarımı Teknolojileri Alan Şefi Gülten TEKİN ve Grafik Fotoğrafçılık Alan Şefi Kübra BASMAZ olmak üzere emekleri bulunan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuz MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI 10/D ve 10/E sınıfı öğrencilerinin çocuk elbisesi çalışmalarından örnekler okulumuz panolarını renklendirdi.

Öğrencilerimiz ders kitaplarında bulunan modelin önce minyatür sonra büyük kalıplarını çıkartarak, çocuk elbisesi dikimini gerçekleştirme becerisini kazanmışlardır

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri Alanı 10/D sınıfı öğrencileri Akyazı Özel Eğitim Uygulama Okulu  öğrencileriyle sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya geldiler.

Proje kapsamında  öğrencilerimiz diktikleri kalp anahtarlıkları Özel eğitim öğrencilerine hediye ettiler.

Öğrencilerimizin bu proje kapsamında farkındalıklarının artması ve özel eğitim öğrencilerinin de sosyalleşmesi hedeflenmiştir.

Okulumuz DÖSE İşletmesi ve İlknur Konfeksiyon arasında yapılan protokol kapsamında, Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencileri atölyelerde çalışmalara devam etmektedir.

Döner Sermaye işletmesi adına yapılan bu çalışmalarda öğrenciler seri üretim yaparak sektöre hazırlanmaktadır.

Ayrıca öğrencilerimize girişimci ruh aşılanmakta ve el becerileri gelişmektedir.

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Öğretmen ve öğrencileri, 'Covid-19 Salgınında Mücadelede Bizde Varız' demek için genel hijyen kurallarına uygun olarak tek kullanımlık maske üretimine pandemine döneminde başlamıştı.

Öğretmenlerimiz rehberliğinde ülke ekonomisine katkı sağlamak için maskelerimiz okulumuz Döner Sermaye İşletmesi adına öğrencilerimiz tarafından üretilmektedir. Ayrıca bu sayede öğrencilerimizin de mesleki becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Hazırlanan maskeler okulumuz döner sermaye işletmesi kapsamında artık satışa hazırdır.

İLETİŞİM :

Nadir SÖNMEZ (Müdür Yardımcısı) - 0 542 571 05 45

Okul Tel: 0 264 418 15 22

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri Alanı 11. Sınıf öğrencileri Sosyal Yardımlaşma çalışmalarına devam ediyor. Alan Şefi Gülten TEKİN ve Atölye Şefi Arzu BAŞKAN rehberliğinde topladıkları giyim eşyalarını yıkayıp ütüleyip Akyazı Hayır Çarşısına teslim ettiler. Öğrencilerimizi duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyoruz.

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri Alanı olarak 3.sünü düzenlediğimiz 'ELDEN ELE' projemize tüm öğretmen arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi bekliyoruz.

TARİH : 07.11.2019 Perşembe

YER    : Okulumuz Giriş Katı

Okulumuzun Moda Tasarım Teknolojileri Alanı ile ÇAK tekstil  arasında imzalanan protokol kapsamında firmanın makine ustası, Hazır Giyim 1 ve 2 nolu atölyelerde bulunan tüm makine bakımlarını alan şefi Gülten TEKİN ve Atölye Şefi Arzu BAŞKAN gözetiminde tamamlamıştır.

Atölyelerimiz eğitim öğretimin aksamadan ilerlemesi için düzenli olarak bakımdan geçirilmekte, eksik parçalar tamamlanmakta ve atıl hiçbir araç, gereç ve makina bulunmamaktadır.

16 Mayıs 2019 Perşembe günü Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrencilerine yönelik olarak okulumuz servis salonunda Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve Moda Tasarımcı Toprak TEMEL’in katılımıyla “Hedefleriniz Seçimlerinizdir” başlıklı seminer düzenledik.

Moda TAsarım Teknolojileri Alanı öğrencilerimizin katıldığı seminerde konuğumuz moda tasarımı, hedef seçimi, meslek seçimi, tasarım, koleksiyon, trend, markalaşma, sektörün durumu ve ihtiyaçları gibi konularda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Öğrencilerimizin aktif olarak katılım sağladığı seminerde zaman zaman söz öğrencilerimize bırakılarak soru-cevap bölümü de yapıldı.

Seminer sonunda Müdür Yardımcımız Enver YILMAZ konuşmacı misafirimize teşekkür etti. Misafirimize öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına bu yararlı seminer için teşekkür ediyoruz.

OKUL – SEKTÖR İŞBİRLİĞİ - AYDIN İÇ GİYİM / İLKNUR KONFEKSİYON / MAY TEKSTİL TEKNİK GEZİSİ

Okulumuz, mesleki eğitim verdiği öğrencilerinin iş becerilerini geliştirmek için, onları kendi mesleki alanlarının ustalarıyla,  sektör temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Bu amaçla yapılan faaliyetler kapsamında, Moda Tasarım Alanı öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde Aydın İç Giyim / İlknur Konfeksiyon / May Tekstil firmasına ziyarette bulundular.

Gerçekleştirilen ziyarette, öğrencilerimize işletmeye ait üretim atölyelerini gezdirilerek kullanılan ekipmanların ve mekanların tanıtımları, üretim aşamaları vb. konular hakkında bilgiler verildi.