T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Gülistan Sezgi

May

 

          Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında Prag'a giden  Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Gülistan Sezgi ve öğrenci grubumuz 21 günlük staj eğitimini başarı ile tamamladı. 

         Öğrencilerimize sertifikaları Okul Müdürümüz Enver Ekici tarafından takdim edildi. Başarılarının devamını dileriz.

 

May

Sene başında imzaladığımız protokol kapsamında Tıbbi Çiftçiler Kadın Kooperatifi Başkanı Arzu Kahveci'nin kooperatif tanıtımını yaptığı, kadınların daha güçlü bir şekilde sektörde var olabilmeleri için verdikleri çabaları anlattığı seminer mezun öğrencilerimiz tarafından ilgiyle dinlendi.

 

Kara mürver üzerine yapılan faaliyetlerden bahsedilen seminerde gençler birçok iş kolunun ve çalışacak farklı alanların da varolduğunu öğrendi. Bu semeiner sayesinde kızlarımız yeni, esnek ve çok yönlü iş imkanlarını tanımış oldu.

 

Her daim kadınların yanında yer alan bir kurum olarak kızlarımızın yarınlarını güzelleştirmek için düzenlenen bu seminere kooperatife üye kadınlarımızın ürettiği ürünlerle gelen Arzu KAHVECİ gençlere ufuk açtı. Arzu KAHVECİ ve ekibine teşekkür ediyoruz. Semineri organize eden Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan Sezgi'ye de teşekkür ederiz. 

 

Tıbbî Çiftçiler Kadın Kooperatifi ile imzaladığımız protokolün meyvelerini toplamaya başladık. Daha etkili ve güzel projeler için takipte kalın, çünkü biz kadınların sesi birlikte daha gür çıkıyor

May

Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerin meslek seçimlerinde rehberlik yapmak, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırmak, hedeflerini belirlemede yardımcı olmak amacıyla bilgiledirme semineri düzenlenmiştir. 

 

Akyazı Nilüfer Hatun MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan ve Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Meslek Yüksekokulunda Pastacılık ve Ekmekçilik bölümünde okuyan öğrencimiz Ayşenur Condul etkinliğimize katılarak bizleri gururlandırdı. 

 

Sınav süreci, üniversite hayatı ve kariyer planlamalarından bahseden Ayşenur Condul mezun olacak öğrencilerimize yol gösterdi. Büyük ilgi ile karşılanan konuşması için kendisine teşekkür ediyoruz. Semineri organize eden Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ömer Berke Curoğlu'na da teşekkür ederiz. 

May

 

        Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordine ettiği Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri Ayşenaz ÖZGÜR, Gözde ÜSTÜN ile Hilal AYDIN ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan Sezgi Çekya (Prag) ülkesinde staj çalışmasına gittiler. 

     Öğrencilerimiz başarılı bir şekilde stajlarına devam etmektedirler. Öğrencilerimizin başarılı sonuçlarla gelmelerini ümit ediyoruz. 

Ara

         Okul Müdürümüz Enver EKİCİ,  Müdür Yardımcımız Ali TOSUN  ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ İstanbul'da düzenlenen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı ve Yemek Yarışmasında 2 Altın, 3 Gümüş Madalya kazanan öğrencilerimiz Sude KAZAN, Hilal AYDIN, Ayşenaz ÖZGÜR, Rümeysa Zehra ÇÖNT ve Fatmanur BODUR ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI'yı ziyaret ederek başarılarını paylaştılar.

Gastronomi Şefler Federasyonu (Gastro Chefs) tarafından organize edilen yarışmada ilimize büyük gurur yaşatan öğrencilerimize hediyeler vererek ayrı ayrı tebrik eden Müdürümüz İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI, öğrencilerimizin başarılarında emeği olan öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi de kutladı.

        Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in teşvikleri ve Valiliğimiz himayelerinde yürütülen projeler sayesinde özellikle mesleki eğitim alanında son yıllarda görülen başarılardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı, ilimiz eğitimindeki başarılı sonuçların artarak devam edeceğini belirtti.

 

300'den fazla yarışmacı ve jüri üyesinin katılımıyla Kasım ayında İstanbul'da gerçekleştirilen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı ve Yemek Yarışmasında öğrencilerimizin kazandığı başarılar şöyle:

 

Şefler Zirvesi Lise Aşçı Makarna Tabağı kategorisinde;

Ayşe Naz ÖZGÜR isimli öğrencimiz "Peynir Dolgulu Bal Kabaklı Makarna" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Tatlı Tabağı kategorisinde;

Rümeysa Zehra ÇÖNT isimli öğrencimiz "Elma Rüyası" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Tatlı Tabağı kategorisinde;

Hilal AYDIN isimli öğrencimiz "Helva Köpüklü Armudiye Tatlısı" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Ana Yemek Tabağı kategorisinde; 

Sude KAZAN isimli öğrencimiz "Bıldırcın Yuvası" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

Şefler Zirvesi Lise Balık Tabağı kategorisinde;

Fatma Nur BODUR isimli öğrencimiz "Pesto Soslu Levrek" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

Ara

Gastronomi Şefler Federasyonu (Gastro Chefs) tarafından 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde organize edilen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı  ve Yemek Yarışmasına katılan öğrencilerimiz Ayşenaz ÖZGÜR ve Rümeysa ÇÖNT ALTIN MADALYA, Sude KAZAN, Hilal AYDIN ve Fatmanur BODUR ise GÜMÜŞ MADALYA alarak dönmüşlerdi.

 

Yarışmada başarı sağlayan öğrencilerimizi ilk olarak yarışma alanında öğrenciler ile birlikte bulunan Müdür Yardımcımız Ali TOSUN tebrik etti. Öğrencilerini daha önce de alanları ile ilgili yarışmalara hazırlayan Yiyecek - İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ'de madalya alan öğrencilerine ve zümre arkadaşlarına teşekkür ederek öğrencilerinin sıkı çalışmalarının karşılıklarını kazandıkları madalyalar ile aldıklarını belirtti.

 

İstanbul Şefler Zivesi'nden madalyalar ile dönen öğrencilerimiz için okulda madalya töreni yapılarak öğrencilere hediyeler verildi. Törende Okul Müdürümüz Enver EKİCİ 'Öğrencilerimiz katıldıkları yarışmada kategorilerinde 1.cilik ve 2.cilik elde ederek madalyalar ile döndüler. Onların başarılar kazanmaları bizleri hem gururlandırdı hem de mutlu etti. Öncelikle öğrencilerimize yol gösteren, rehberlik eden ve onlara emek harcayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefimiz Gülistan SEZGİ başta olmak üzere Elif DURSUN, Ömer Berke CUROĞLU ve Ayşen DORU'ya teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz kendi mesleki alanlarında başarı sağladıkça hem eğitim aldıkları mesleki alanları ile ufukları açılıyor hem de kendilerinden sonraki arkadaşlarına güzel örnekler oluyorlar. Azim, kararlılık ile sıkı çalışmanın başarıları beraberinde getirdiğini öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sayesinde gördük, katılan öğrencilerimizi tebrik ederim'' dedi.

Ara

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri İstanbul Şefler Zirvesi Yemek Yarışması'ndan dereceler ile döndüler.

 

Gastronomi Şefler Federasyonu (Gastro Chefs) tarafından organize edilen 2022 Türkiye Uluslararası Gastronomi Fuarı  ve Yemek Yarışması 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul'da 300'den fazla yarışmacı ve jüri üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen yarışmaya Okulumuz Yiyecek - İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülistan SEZGİ liderliğinde, Alan Öğretmenlerimiz Elif DURSUN, Ömer Berke CUROĞLU ve Ayşen DORU'nun rehberliğinde öğrencilerimizde katılım sağladırlar. Öğrencilerimiz Lise Ana Yemek Tabağı, Lise Balık Tabağı, Lise Aşçı Makarna Tabağı ve Lise Tatlı Tabağı  kategorilerinden yarıştı. Öğrenciler birçok ilden yarışmaya gelen rakipleri ile mücadele ederek aldıkları dereceler ile emeklerinin karşılığını aldılar.

 

➡️ Şefler Zirvesi Lise Aşçı Makarna Tabağı kategorisinde;

Ayşe Naz ÖZGÜR isimli öğrencimiz "Peynir Dolgulu Bal Kabaklı Makarna" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

 

➡️ Şefler Zirvesi Lise Tatlı Tabağı kategorisinde;

Rümeysa Zehra ÇÖNT isimli öğrencimiz "Elma Rüyası" tabağı ile ALTIN Madalya alarak 1. oldu.

Hilal AYDIN isimli öğrencimiz "Helva Köpüklü Armudiye Tatlısı" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

➡️Şefler Zirvesi Lise Ana Yemek Tabağı kategorisinde; 

Sude KAZAN isimli öğrencimiz "Bıldırcın Yuvası" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

 

➡️Şefler Zirvesi Lise Balık Tabağı kategorisinde;

Fatma Nur BODUR isimli öğrencimiz "Pesto Soslu Levrek" tabağı ile GÜMÜŞ Madalya alarak 2. oldu.

Ekm

 

           Okulumuz ve Akyazı Tıbbi Çiftçiler Kadın Kooperatifi  arasında imzalanan MESEM ''Ustalık Telafi Öğretim Programı'' kapsamında; kooperatif üyesi ilk grup Ustalık Telafi Programına alınmıştır. 

Ekm

         MESEM ''Ustalık Telafi Öğretim Programı'' kapsamında; Okulumuz ve Akyazı Tıbbi Çiftçiler Kadın Kooperatifi arasında ''Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü'' imzalanmıştır.

         Protokol ile kooperatif bünyesinde bulunan üyelerden lise ve üniversite mezunları yararlanacak ve sonrasında başarılı olanlara ustalık belgesi düzenlenecektir. 

May

Ogrencilerimizi seçebilecekleri mesleklerle ilgili bilgilendirmek, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırarak hedeflerini sağlıklı olarak belirlemelerine yardimci olmak ve meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakimindan daha iyi tanımalarını saglamak amaciyla okulumuz rehberlik çalışmaları doğrultusunda planlanan KARİYER GÜNLERİ etkinlikleri kapsaminda okulumuz mezunlarindan Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Birgül GÜLER okulumuza davet edilmiştir.

        9 Mayıs 2022 Pazartesi günü Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz ile üniversitede hayat, barınma ve burs durumları vs konular hususunda söyleşi gerçekleştiren Birgül GÜLER ayrıca öğrencilerimizin merak ettikleri sorularını da cevaplamıştır. 

        Bu güzel etkinlik ile öğrencilerimizle buluşan eski mezunumuz Birgül GÜLER 'e teşekkür ederiz.

Nis

 

     Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerine yönelik olarak 23.05.2022 Pazartesi günü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu'na Üniversite Tanıtım Gezisi yapılacaktır. 

 

Nis

Ogrencilerimizi seçebilecekleri mesleklerle ilgili bilgilendirmek, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırarak hedeflerini sağlıklı olarak belirlemelerine yardimci olmak ve meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakimindan daha iyi tanımalarını saglamak amaciyla okulumuz rehberlik çalışmaları doğrultusunda planlanan KARİYER GÜNLERİ etkinlikleri kapsaminda okulumuz mezunlarindan Gıda Teknikeri Seda ÖNLÜTÜRK ve Üniversite Öğrencisi Hilal KESER okulumuza davet edilmiştir.

        21 Nisan 2022 Perşembe günü Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz ile gıda teknikerliği, çalışma alanları ve şartları, üniversitede hayat, barınma ve burs durumları vs konular hususunda söyleşi gerçekleştiren Seda ÖNLÜTÜRK ve Hilal KESER ayrıca öğrencilerimizin merak ettikleri sorularını da cevaplamıştır. 

        Bu güzel etkinlik ile öğrencilerimizle buluşan eski mezunumuz Seda ÖNLÜTÜRK ve Hilal KESER'e teşekkür ederiz.

Nis

Ogrencilerimizi seçebilecekleri mesleklerle ilgili bilgilendirmek, farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırarak hedeflerini sağlıklı olarak belirlemelerine yardimci olmak ve meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakimindan daha iyi tanımalarını saglamak amaciyla okulumuz rehberlik çalışmaları doğrultusunda planlanan KARİYER GÜNLERİ etkinlikleri kapsaminda okulumuz mezunlarindan Aşçı Zeynep TURAN okulumuza davet edilmiştir.

        5 Nisan 2022 Salı günü Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz ile yiyecek-içecek sektörü, çalışma şartları, mutfak düzeni vs konular hususunda söyleşi gerçekleştiren Zeynep TURAN ayrıca öğrencilerimizin merak ettikleri sorularını da cevaplamıştır. 

        Bu güzel etkinlik ile öğrencilerimizle buluşan eski mezunumuz Zeynep TURAN'a teşekkür ederiz.

Mrt

        Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğretmenimiz Gülistan SEZGİ eğitmenliğinde Akyazı Anadolu Kalkınma Vakfı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hafta sonları Butik Çikolata Kursu açılmıştır.

        Okul öğrencilerimiz ile ilçemiz kadınlarının da katılım sağladığı kursumuzda; kursiyerlerin el becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra girişimcilik ruhlarını da ortaya çıkarmaları hedeflenmektedir. 

        Bu hafta, Royal icing ile ebru desen kurabiye, baharatlı özel kurabiye tarifi ile vitray kurabiye, pastacı kalemi ile çikolata dekoru, Cupcake ile frosting ve çikolatalı buttermilk krema çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Şbt

          Okulumuz Proje Ekibi aldığı eğitimler neticesinde, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde AB Erasmus+ KA122 - VET Mesleki Eğitim ve Öğretimde Öğrenci ve Personel Hereketliliğine Yönelik Kısa Vadeli Projeler Programı kapsamında 'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' temalı '' 'Ortak Geleceğimiz' İçin Atıktan İlham Alıyoruz - Inspired By Waste For Our 'Common Future' isimli Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrencilerinin yurtdışında (Avusturya-Çekya) STAJ EĞİTİMİ almasını içeren projemiz ile kurumumuz adına Ulusal Ajansa başvuruda bulundu.

           Proje yazım sürecinde Proje Ekibinde özverili çalışmalar yürüten Moda Tasarım Teknolojileri Alan Öğretmenimiz Hatice KOÇ, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenlerimiz Gülistan SEZGİ ve Ali TOSUN ile İngilizce Öğretmenimiz Merve ÇAĞLAR'a Okul Yönetimi adına teşekkür ederiz.

Ara