Etiket Sonuçları: Alan tanıtımı

Öğrencilere öncelikle H. Sema Okur öğretmenimizin okul hakkında genel bilgilendirme Semineri yapıldı. Seminer sonrası okul içi ve okulda bulunan alanlarımızın atölyeleri gösterildi. Atölyelerde alan öğretmenlerimiz alanlar hakkında kısa bilgilendirilmeler yapılarak öğrencilerin merakları giderildi.

Alan tanımında yer alan tüm öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz

Eyl

Okulumuz 9. sınıf öğrencilerine yönelik alan tanıtımı gerçekleştirildi. Psikolojik danışman ve rehber öğretmenimiz Hatice Sema OKUR öğrencilere ilgi, yetenek ve alan seçiminin önemi konusunda bilgilendirme yaptı ardından 15 Eylül'e kadar devam edecek olan alan tercih süreci ile ilgili öğrencilere neler yapmaları gerektiğini konusunda bilgi verdi, e okul sistemi üzerinden tercih işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği konusunda açıklama yaptı, okul program alan ve dal tanıtım bilgilerinin yer aldığı siteleri tanıttı.

Alan öğretmenlerimiz okulumuzda bulunan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Moda Tasarım Teknolojileri ve Grafik ve Fotoğraf bölümlerini öğrencilere tanıttı. Öğrenciler atölyeleri gezdi ve öğretmenlerimiz  öğrencilerin alan hakkında ki sorularını  yanıtlandı.

Okulumuz Bölümleri Ortaokullara Mesleki Alan Tanıtımı Yaptı

Yapılak olan LGS sınavı sonrasında Mesleki Alan Tercihi yapacak olan ilçemiz Atatürk Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, TOBB Hüsamettin Bayraktar Ortaokulu ve Paris Ortaokulu 8. sınıf öğrenciilerine yönelik olarak okulumuz bölüm öğretmenleri Mesleki Alan Tanıtımı yaptı.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanımız oynadıkları tiyatro ile öğrencilerin dikkattini çekerekek alan tanıtım stantında öğrencilerin yaptığı oyuncakları ve oyunları sergilediler.

Moda Tasarım Alanımız öğrencilere bölüm hakkında bilgi vererek alan öğrencilerinin dikmiş olduğu ürünleri sergiledi ve stilistlik  denemeleri yaptı.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilere alan hakkında bilgi vererek alan öğrencileri ile yaptıkları maket pastaları 8. sınıf öğrencilerine sundu. Bölüm öğrencileri tanıtımlarda öğrencilere ikram etmek için trüfler yaptı.

Grafik ve Fotoğraf Alanı öğrencileri yaptıkları çalışmaları sergiledi. Öğrencilere "Çizerek Anlat Bakalım" oyunu oynatarak öğrencilere alan öğrencilerinin özel olarak hazırladığı kitap ayracı, stiker ve rozetler hediye etti.

Bizleri misafir ettikleri için Atatürk Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, TOBB Hüsamettin Bayraktar Ortaokulu ve Paris Ortaokuluna teşekkür ederiz.

2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Etkinlikleri kapsamında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Mesleki Eğitim Arkadaşınla Yarış" yarışmasında okulumuzda dereceye giren öğrencilerimizi, okul müdürümüz Enver Ekici tebrik etti ve öğrencilerimize hediyelerini takdim etti. Moda Tasarımı Teknolojileri Alanı öğrencilerimiz Nuray GENÇ ve Binnur AYGÜN ikinci olmuşlardır. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep Özdemir göstermiş oldukları çaba ve başarıdan dolayı öğrencilerimizi tebrik ederek başarı belgesi verdi. Yarışmada ilçemiz ve okulumuzu temsil ettikleri için öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası alan tanıtım etkinliklerimiz Grafik ve Fotoğraf Alanı tanıtım standında alan öğrencilerimiz çizim ve boyama çalışmaları yaptı. Ziyarete gelen öğrencilere yapılan işler hakkında bilgi verildi. Alanla ilgili dergi ve kitaplardan örnekler gösterilerek alanla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Avrupa Mesleki Beceri Haftası kapsamında ModaTasarım Teknolojileri alanı olarak okul bahçesinde stand açtık. Standımızda öğrencilerimizin hazırlamış olduğu çalışmaları sergiledik. Alan öğrencilerimiz ilçemiz bünyesinde yer alan ilköğretim okullarının 7.ve 8.sınıf  öğrencilerine bölümümüz hakkında bilgi vererek alanımızı tanıttılar.

Alan tanıtımımızda alan öğrencilerimiz kendilerine ayrılan stantlarda yaptıkları ürünleri sergilediler. Okulumuzu ziyarete gelen öğrenciler için bir stantta kapkek workshobu verilirken bir stantta maket pastalar sergilendi. Etkinliğimize İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep ÖZDEMİR, ilçe şube müdürleri ile ilçemizdeki ortaokulların idarecileri ile rehberlik öğretmenleri de katılmıştır. Aynı zamanda gelen öğrenciler için çeşitli ikramlar yapıldı.

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında çocuk gelişimi ve eğitimi alanımızı tanıtmak için okulumuz bahçesindek öğrencilerimiz kostümlü gösteri hazırladılar. Beğeni ile izlenen gösteriden başka dolgu oyuncaklar sergilendi. Deneyler yapıldı. Zeka oyuncakları ile oyunlar oynandı. Doyasıya eğlendiğimiz bugünde gelen misafirlerimize sonsuz teşekkürler ederiz. Çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi kutluyoruz.

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Kapsamında ilçemizde belirlenen ortaöğretim kurumlarından 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz okulumuzu ziyarete geldi. Alan tanıtım etkinliklerimiz misafir öğrencilerimizin  katılımıyla şenlik havasında kutlandı. Tanıtım Etkinliğimize katılan

TOBB Hüsamettin Bayraktar Ortaokulu

Cumhuriyet Ortaokulu

Atatürk Ortaokulu

Paris Ortaokulu

İnönü Ortaokulu

Kuzuluk Dr. Enver Ören Ortaokulu

Topçusırtı AKV Ortaokulu

Taşburun Mehdi Kalkan İmam Hatip Ortaokulu

Kuzuluk Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu

Pazarköy Ortaokulu

Ali Altıparmak İmam Hatip Ortaokulu

öğrencilerine etkinliğimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından 15.12.2019 günü Alan Tanıtımı gerçekleştirildi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, Bölüm Şefi Soner ÇENGELOĞLU ve Atölye Şefi Ali TOSUN rehberliğinde okulumuz girişinde bulunan Bölüm Tanıtım Alanında bölümleri ile ilgili düzenlemeler yaparak tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiler.

Öğrenciler bölümleri ile ilgili; besin gruplarını gösteren besin piramidi, et türlerini gösteren tablo, kışlık ürünler, mutfakta kullanılan baharatlardan oluşan baharat ağacı, masaüstü servis takımları ve kuver,  menü listesi vb.  yapmış oldukları ürünleri sergileyerek Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Tanıtımına katkı sağladılar.